به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ؛ به نقل از خبر گزاری فرانسه، با وجود تعداد بسیار کمی از حجاج و اقدامات استثنایی در مواجهه با بیماری همه گیر کرونا، حج امسال به عنوان یکی از امنترین دوران حج به شمار میرود.
سالانه در طول مناسک حج، که چند صد هزار زائر از سراسر جهان را گرد هم میآورد، مؤمنان به ناچار در معرض بسیاری از بیماریهای ویروسی قرار میگیرند.
اما با توجه به همه گیری کنونی در سال جاری و در حالی که عربستان سعودی رسماً ۲۷۲ هزار و ۵۹۰ مورد ابتلا به کرونا و ۲ هزار و ۸۱۶ فوتی را به طور رسمی ثبت کرده است، مقامات برای جلوگیری از هرگونه خطر ابتلا به کووید ۱۹، اقدامات محافظتی را با رهنمودهای دقیق بهداشتی انجام داده اند.
معمولاً بیش از دو میلیون نفر از چهار گوشه دنیا در این زیارت بزرگ شرکت میکردند. این موضوع مراسم حج را به یکی از بزرگترین تجمعات مذهبی در جهان و یک معمای لجستیکی و بهداشتی واقعی تبدیل میکند.
امسال، با توجه به شیوع ویروس کرونا، فقط حدود ۱۰، ۰۰۰ نفر، از ملیتهای مختلف که ساکن عربستان سعودی هستند، مجوز لازم را برای حضور در مناسک حج که یکی از پنج اصل اسلام است، دریافت کردند.
این تعداد تنها چهار دهم درصد از دو و نیم میلیون زائری هستند که سال گذشته حج را انجام دادند.
آلیا الدلیمی، زن کویتی، به خبرگزاری فرانسه گفت: وی سه ماه پس از انجام حج در سال ۲۰۰۳ از سرفه شدید رنج میبرد.
او توضیح میدهد: "من حتی در آن زمان به دلیل تعداد زیادی از افراد که مایل به لمس کعبه بودند، نتوانستم نزدیک کعبه شوم. "
الدلیمی میگوید: "من دوست داشتم امسال در مکه باشم تا اقدامات بهداشتی جدید را ببینم. "
به دلیل همه گیری کرونا، زائران اجازه ندارند کعبه را لمس کنند.
با وجود همه گیریها، بسیاری از زائران میگویند که امسال از نظر بیماری و خطر برخورد بادیگران هنگام انجام اعمال مناسک حج احساس امنیت بیشتری میکنند.
در سال ۲۰۱۵ در مراسم حج در پی ازدحام جمعیت ۲۳۰۰ نفر جان خود را از دست دادند.