توصیههای بهداشتی ذبح دام در عید قربان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان، توصیههای بهداشتی برای ذبح دام در عید قربان ارائه کرد.
- دام را از میادین تحت نظارت اداره دامپزشکی خریداری نمایید
- ترجیحا کشتار دام را در کشتارگاههای تحت پوشش دامپزشکی انجام دهید
- از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل نمایید، در غیر اینصورت خطر انتقال عامل بیماری به ذابحین در صورت ابتلا به بیماری در دام و ویا عدم رعایت بهداشت فردی وجود دارد
- افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابهها نیز به طریق بهداشتی دفع شود
- گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ساعت در دمای ۴درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود
- جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ساعت نگهداری در دمای ۴درجه سانتی گراد، مصرف شود
- به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید
- از محلهایی که اقدام به کشتار غیر مجاز دام مینمایند گوشت خریداری نکنید
- از مصرف جگر و سایر امعاء واحشاء دامی که فاقد مجوزهای دامپزشکی میباشند جداً پرهیز کنید
- در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی یا سامانه بهداشت ۱۹۰ تماس بگیرید.