به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، اداره بازرسی عمومی آمریکا در بازسازی افغانستان، موسوم به «سیگار» در گزارشی اعلام کرد به رغم مذاکرات صلح با طالبان، خشونت در افغانستان همچنان به طور غیرعادی در سطحی «بالا» قرار دارد و در سه ماهه دوم شمار قربانیان غیرنظامی افزایشی شدید داشت.
بر اساس گزارش این نهاد وابسته به کنگره آمریکا که امروز منتشر شد، در دوره زمانی یکم آوریل تا ۳۰ ژوئن، حملات دشمن همچنان بالاتر از سطح میانگین تاریخی آن بود.
طالبان هیچ حملهای به نیروهای ائتلاف بین المللی نداشته اند، بلکه نیروهای ارتش افغانستان را در مناطق مختلفی هدف قرار داده اند.
اداره بازرسی عمومی آمریکا در بازسازی افغانستان از ۲۹ فوریه که این کشور توافق صلح با طالبان را در دوحه قطر امضا کرد، اجازه ندارد تعداد حملات طالبان را منتشر کند.
با این حال، این گزارش به نقل از دادههای اعلام شده دولت افغانستان اعلام کرد هفته ۱۴ تا ۲۱ ژوئن مرگبارترین هفته در ۱۹ سال گذشته بود که در آن، ۴۲۲ حمله به مواضع ارتش افغانستان در ۳۲ استان این کشور صورت گرفت و ۲۹۱ کشته و ۵۵۰ زخمی بر جای گذاشت.
براساس این گزارش، غیرنظامیان از این حملات در امان نمانده اند. در سه ماهه دوم امسال ۷۱۱ غیرنظامی کشته و یک هزار و ۳۷۴ نفر نیز زخمی شدند که در مقایسه با سه ماهه قبلی حدود ۶۰ درصد افزایش و در مقایسه با همین دوره زمانی در سال گذشته ۱۸ درصد افزایش داشته است.
در این گزارش به نقل از سندی از پنتاگون اعلام شده است که طالبان به اندازهای از خشونت استفاده میکنند تا ارتش و دولت افغانستان تضعیف شود، اما با این حال این خشونتها در سطحی مانده است که طبق توافق با آمریکا است، احتمالا به این دلیل که آمریکا ترغیب شود نیروهایش را از افغانستان خارج کند و شرایطی مساعد برای آنها پس از این عقب نشینی ایجاد شود.
در توافق بین آمریکا و طالبان، خروج نیروهای نظامی خارجی از افغانستان تا ماه مه ۲۰۲۱ در ازای ضمانتهای امنیتی از سوی طالبان و آغاز گفتگوهای صلح با کابل پیش بینی شده است. به نظر میرسد که آغاز مذاکرات صلح از هفته آینده امکان پذیر است.
آمریکا در حال حاضر شمار نیروهای خود را در افغانستان از ۱۲ هزار نفر به ۸۶۰۰ نفر کاهش داده و نیروهایش را از پنج پایگاه نظامی در این کشور به طور کامل خارج کرده است. آمریکا که در سال ۲۰۰۱ پس از حملات ۱۱ سپتامبر در خاک خود، در رأس ائتلافی بین المللی وارد افغانستان شد، خواهان خاتمه دادن به طولانیترین جنگ در تاریخ خود است. آمریکا توانست طالبان را در افغانستان از قدرت خارج کند، اما هرگز نتوانسته است، آنها را شکست دهد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پس از بیش از ۱۸ سال مناقشه همواره میگوید که میخواهد هر چه سریعتر همه نیروهای آمریکایی را به کشور بازگرداند.