گفتگوی ویژه؛
جنبش اجتماعی مردم آمریکا قابل سرکوب شدن نیست
کارشناس مسائل سیاسی گفت: به علت بین المللی شدن جنبش اجتماعی مردم آمریکا در مقابله با نژاد پرستی این حرکت ها قابل سرکوب شدن نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، فواد ایزدی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: دولت آمریکا در گذشته حرکت های اجتماعی مردم این کشور را به راحتی سرکوب می کرد اما با گذشت بیش از دو ماه از شروع اعتراضات در آمریکا دولت این کشور نتوانسته است آن را سرکوب کند.
وی با اینکه رهبرمعظم انقلاب اسلامی نخستین بار از اصطلاح دولت نژاد پرست برای حکومت آمریکا استفاده کردند، گفت: در آفریقای جنوبی نیز ابتدا موضوع نژاد پرستی برای دولت آپارتاید این کشور مطرح و منجر به تغییر آن حکومت شد این اتفاق در آمریکا نیز درحال روی دادن است.
او با اشاره به اینکه تا 25 سال آینده بیشتر مردم آمریکا رنگین پوست خواهند بود گفت: اعلام همبستگی با حرکت اجتماعی ضد نژاد پرستی در آمریکا که در پیام حج رهبر معظم انقلاب اسلامی به آن اشاره شده است می تواند به ادامه دار شدن این حرکت کمک کند.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: حرکت ضد نژاد پرستی مردم آمریکا اگر سرکوب هم شود اما آتش زیر خاکستر است و همان اتفاقی که در آفریقای جنوبی افتاد در آمریکا نیز می افتد.
حسین کچوئیان عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز در این برنامه با اشاره به پیام حج رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: افول غرب شاخص های عینی از جمله مسئله جمعیت، فروپاشی خانواده و اقتصاد ناکارآمد دارد.
وی افزود: غرب بدلیل نداشتن جمعیت فعال به وسیله سیاست های مهاجرتی از جوانان دیگر کشورها به ویژه کشورهای مسلمان برای مقابله با زوال جمعیتی استفاده می کند و اگر این سیاست ها نبود تاکنون دچار زوال شده بود.
او با بیان اینکه خانواده درغرب دچار فروپاشی شده است افزود: 50 درصد جمعیت آمریکا متولدان خارج از خانواده اند.
وی گفت: نظام اقتصادی غربی برای پایداری به سود دائم نیاز دارد و تاکنون با روش ها و تطبیق ها تلاش کردند این حاشیه سود را برای خود ایجاد کنند اما بحران های اقتصادی کنونی نشان می دهد سیاست های گذشته غرب در این زمینه دیگر پاسخگو نیست و اقتصاد آنها رو به فروپاشی است.
وی گفت: البته روی کار آمدن قدرت های جدید اقتصادی نیز عرصه را براي اقتصاد غرب تنگ تر کرده است.
او افزود: فاصله طبقاتی ، نابرابری اقتصادی و فقر موجب شده است دیگر دولت های غربی پاسخگو نباشند و این حجم نا برابری اقتصاد آنها را ناکارآمد کرده است.
کچوئیان افزود: شرایط اقتصادی غربی ها به نقطه ای رسیده که بازگشت به شرایط مناسب برای آنها بسیار بسیار سخت است.
وی ادامه داد: آمریکایی ها برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران در منطقه هفت تریلیون دلار هزینه کرده اند در حالی که نوسازی زیرساخت های آمریکا به هفت تریلیون دلار نیاز دارد.
وی اضافه کرد: آمریکایی ها درمنطقه از جمهوری اسلامی ایران شکست قطعی خوردند و این شکست فقط در موضوع اقتصادی نبود.
کچوئيان گفت: آمریکایی ها اکنون برای مقابله با کرونا منابع مالی ندارند.
وی افزود: ایران اکنون در رتبه 17 اقتصادی جهانی قرار دارد و از نظر نظامی نیز به حدی توانمند شده است که می تواند سیاست های مستقل خود را دنبال کند از نظر نظامی هم توانمندی ما آمریکایی ها را می ترساند.
او اضافه کرد: مقايسه شرایط کنونی کشور با زمان پیروزی انقلاب اسلامی نشان می دهد اتفاق بزرگی در کشور افتاده است و شاید دو سه دهه آینده بتوان این عظمت را بهتر درک و درباره آن گفتگو کرد.