به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از رویترز، وام دهندگان دولتی چین با پیش بینی تصویب قانونی در آمریکا که بانکهای خدمات دهنده به مجریان قانون امنیت ملی هنگ کنگ را مجازات میکنند، در حال بررسی طرحهای اضطراری هستند.
در این گزارش آمده است: استفاده بیشتر از " سامانه پرداخت بین بانکی فرامرزیِ" چین به جای استفاده از سامانه سوئیفت مستقر در بلژیک، همچنین موجب کاهش به خطر افتادن اطلاعات پرداختهای جهانی چین به آمریکا میشود.
در این گزارش همچنین اقدامات بالقوهای که آمریکا ممکن است ضد بانکهای چینی صورت دهد بررسی شده اند. قطع دسترسی بانکهای چینی به سرویس پیام رسان مالی سوئیفت یکی از این اقدامات است. سوئیفت یک شبکه مهم است که بانکها در سراسر جهان از آن برای انجام تراکنشهای مالی استفاده میکنند.
این گزارش در بحبوحه روابط رو به وخامت چین و آمریکا، دو اقتصاد بزرگ جهان، افزود: "وارد کردن ضربه خوب به دشمن ما را در برابر صدها ضربه دشمن مصون نگه میدارد. "
چین استفاده از سامانه خود برای تسویه حسابهای مالی را سال ۲۰۱۵ برای بین المللی کردن استفاده از یوآن آغاز کرد.
سامانه چین که تحت نظارت بانک مرکزی این کشورقراردارد سال ۲۰۱۹، ۱۳۵ میلیارد و ۷۵۰ میلیون یوان (۱۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار) در روز را تسویه کرده است این تسویه حسابهای مالی با شرکت ۹۶ کشور و منطقه انجام شده خاند.
این گزارش اعلام کرد اگر آمریکا با اتخاذ اقدامات شدید مانع دسترسی برخی شرکتهای چینی به تسویه حسابهای دلاری شود چین نیز باید اقداماتی را برای مقابله با دلار آمریکا انجام دهد.
در این گزارش همچنین توصیه شده است چین باید قانونی شبیه قانون مسدود کننده اتحادیه اروپا تدوین کند. این قانون به اتحادیه اروپا امکان میدهد به روابط اقتصادی و تجاری با ایران کشوری که هدف تحریمهای آمریکا قرار گرفته است ادامه دهد.
یکی از کارکنان ارشد مالی شرکت هواوی چین بزرگترین تولید کننده تجهیزات مخابراتی اکنون باخطر استرداد از کانادا به آمریکا روبرو است. وی به کلاهبرداری بانکی به سبب گمراه کردن بانک اچ اس بی سی درباره رابطه هواوی با یک شرکت فعال در ایران متهم شده است. این وضعیت بانک اچ اس بی سی را در خطر روبرو شدن با جریمهها و مجازاتها به سبب نقض تحریمهای آمریکا قرار میدهد.