پخش زنده
امروز: -
مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی از واریز بیمه بیکاری کرونا برای ۹۰ درصد از مشمولان در کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مهدی شکوری در گفتگو با رادیو اقتصاد بیان کرد: متاسفانه در اثر شیوع کرونا بسیاری از مشاغل و فعالیتهای اقتصادی دچار آسیب و تعداد زیادی از افراد بیکار شدند.
وی اظهارداشت: افزون بر ۷۵۰ هزار نفر در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت نام کردند و متقاضی دریافت مقرری بیمه بیکاری در ایام کرونا بودند.
مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی گفت: آمار متقاضیان دریافت مقرری بیمه بیکاری ایام کرونا بیش از ۸۷۰ هزار نفر بود، اما تعدادی مشمول نبودند.
وی افزود: براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا افرادی میتوانستند از مقرری بیمه بیکاری در ایام کرونا بهرهمند شود که مشمول قانون کار و تامین اجتماعی بوده و در عین حال رابطه مزدبگیری با کارفرما داشته باشند و سه درصد بیمه بیکاری را پرداخت میکنند.
شکوری اظهار داشت: با ابلاغ این مصوبه تعداد زیادی از چرخه دریافت مقرری بیمه بیکاری خارج شدند در نتیجه فهرست افراد متقاضی کاهش یافت.
وی ادامه داد: دولت رقم قابل توجهی را از محل صندوق توسعه ملی با موافقت مقام معظم رهبری برای پرداخت مقرری بیمه بیکاری ایام کرونا برای مشمولان تخصیص داد.
مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی گفت: برای اسفند ماه سال گذشته ۲۴۱ هزار نفر مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری بودند که ۲۱۳ هزار نفر این مقرری را دریافت کردند.
وی ادامه داد: مقرری بیمه بیکاری در فروردین و اردیبهشت به ترتیب برای ۴۴۶ و ۳۳۱ هزار نفر پرداخت شده است.
شکوری تصریح کرد: سر جمع برای بیش از ۹۹۰ هزار نفر ماه طی این سه ماهه توانسته ایم مقرری بیمه بیکاری پرداخت کنیم.
وی افزود: واریز بیمه بیکاری کرونا برای ۹۰ درصد از مشمولان انجام شده و ۱۰ درصدی که باقی مانده است، قرار بر این نیست که مقرری بیمه بیکاری پرداخت نشود بلکه پس از برطرف شدن این اشکالات مقرری آنان نیزپرداخت میشود.
مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی بیان داشت: ثبت نشدن صحیح شماره شبای بانکی در سامانه از سوی بیمه شده، انطباق نداشتن شبای بانکی با کد ملی بیمه شده، اعلام شبای بانکی به نام افراد دیگر خانواده، ثبت شماره حساب کارت بانکی بجای شبای بانکی، مشمول قانون کار نبودن برخی از افراد مثل بیمه رانندگان، کارگران ساختمانی وبیمههای خاص انفرادی و ارسال لیست حق بیمه از سوی کار فرماها در دوران دریافت بیمه بیکاری از جمله این اشکالات است.
وی ادامه داد: وقتی حق بیمه از سوی کار فرما برای فردی واریز میشود به منزله اشتغال است بنابراین این عزیزان از لیست سازمان تامین اجتماعی برای پرداخت بیمه بیکاری حذف شدند.
وی افزود: دولت پس از شیوع کرونا و تعطیلی کسب و کارها برای حمایت از معیشت کسانی که بیکار شدند، تصمیم گرفت سه ماه (اسفند، فروردین و اردیبهشت) بیمه بیکاری پرداخت کند.