رسوایی وایرکارد در دولت مرکل
دولت آلمان درباره رسوایی مالی توضیح می دهد
دو وزیر مرکل امروز در مورد ماجرای فساد بزرگ در زمینه حسابداری مرتبط با شرکت مالی «وایرکارد» توضیح دهند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از فرانکفورت ، دو وزیر دولت آنگلا مرکل امروز چهارشنبه میبایست در مورد ماجرای فساد بزرگ در زمینه حسابداری مرتبط با شرکت مالی معتبر «وایرکارد» Wirecard ستاره بی رمق شده در دنیای مالی آلمان، توضیح دهند.
اولاف شولتز Olaf Scholz وزیر اقتصاد از حزب سوسیال - دمکرات و همچنین پتر آلتمایر Peter Altmaier وزیر اقتصاد از اردوگاه محافظه کاران امروز در برابر کمیسیون مالی پارلمان حاضر میشوند. این جلسه پشت درهای بسته برگزاری میشود و ساعت ۱۴ آغاز خواهد شد.
نمایندگان پارلمان میخواهند بدانند که چرا وزرای دولت و نهادهای نظارتی، برای جلوگیری از این رسوایی که دولت آلمان از آن به عنوان «رسوایی بی سابقه در دنیای مالی» یاد میکند، زودتر وارد عمل نشده اند.
ماجرا زمانی آغاز شد که وایرکارد عضو داکس Dax شاخص معتبر بورس - متشکل از ۳۰ شرکت بزرگ آلمانی - درماه ژوئیه اعتراف کرد که ۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون یوروی ثبت شده در حساب هایش (معادل یک چهارم بیلان این شرکت) وجود ندارد.
سقوط ۹۸ درصدی ارزش سهام این شرکت مارکوس براون Markus Braun اتریشی بنیانگذار وایرکارد و دو مدیر سابق آن با اتهامات متعدد به طور موقف در زندان به سر میبرند.
به گفته دادگاه مونیخ، "این افراد در زندان به سر میبرند، چون علاوه بر پولهای سرقت شده مقامات (وایرکارد) از سال ۲۰۱۵ در اعلام کارنامه عملکرد وایرکارد اغراق کرده اند.
یان مارسالک Jan Marsalek مدیر عملیات وایرکارد که به ارتباط با سرویسهای اطلاعاتی مظنون است، تا به امروز خود را به دادگستری آلمان معرفی نکرده و در روسیه به سر میبرد.
مایه خجالت کشور
اداره نظارت مالی و بانکی فدرال در آلمان (بافن- Bafin) که زیر نظر وزارت دارایی فعالیت میکند، از زمان آغاز این ماجرا روی نیمکت متهمان قرار گرفته است.
مطبوعات بورس از ۵ سال پیش شایعاتی را در در خصوص نابسامانی در الگوی اقتصادی وایرکارد بر سر زبانها انداخته بودند.
فلیکس هوفلد Felix Hufeld مدیر نظارت مالی نیز از هفته پیش هدف دادگاه مالی قرار گرفته است. وی در پایان ماه ژوئن از فساد در وایرکارد به عنوان «فاجعه تمام عیار» و «ننگی برای کشور» یاد کرد.
فرانک شافلر Frank Schäffler نماینده حزب اف دی پی و عضو کمیسیون مالی پارلمان در گفتگو با روزنامه هندلزبلات Handelsblatt خاطر نشان کرد، «بافن در برابر گروههای (صنعتی، مالی، خدماتی)، ببر بی دندان است.».
اما دولت آلمان نیز در وضعیتی حساسی قرار گرفته است: بنا بر گزارش ارائه شده از سوی وزارت دارایی، اولاف شولتز از سال ۲۰۱۹ از تحقیقات بافن در مورد اقدامات وایرکارد برای تحریک بازارهای مالی آگاه بوده است.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز زیر سوال قرار گرفته است. مجله در اشپیگل خاطر نشان کرد که وی در سفر به چین در سال ۲۰۱۹ به بهبود وضعیت این شرکت کمک کرده است و این در حالی است که مجموعههای تحت امر مرکل در جریان تحقیق از وایرکارد قرار داشته اند. دولت، اطلاع صدر اعظم از نابسامانیها (در شرکت وایرکارد) را انکار میکند.
وایرکارد در سراسر جهان ۶ هزار کارمند دارد و در حال حاضر همچنان فعال است.