پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر بهداشت: از تعداد ۴۵۷ شهرستان کشور، تنها ۳۷ شهرستان در وضع سفید، ۱۰۵ شهرستان در وضع زرد و مابقی هم در وضع نارنجی و قزمز کرونایی قرار گرفته اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علیرضا رئیسی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما افزود: با میزان بستریهای امروز، تهران هم در وضع قرمز قرار گرفت.
وی افزود: مناطقی که سفید اعلام میشود بدین معنا نیست که در آن منطقه خطر وجود ندارد، چون هنوز میزان شیوع بیماری به مرحله خطر و تغییر رنگ نرسیده است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه هیچ رنگی ثابت نیست گفت: از مناطقی که سفید اعلام شده اند بیشتر باید ترسید، چون نشان دهنده این است که موج بیماری هنوز به آنجا نرسیده است.
وی افزود: در مناطقی که قرمز اعلام میشود به ازای هر یکصد هزار نفر، روزانه ۳ نفر به بالا بستری میشوند و میانگین بستری برای بیماران بین ۶ تا ۷ روز است و این شرایط بدون احتساب بخش ویژه (ICU) میباشد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تاکنون درباره تختهای بستری مشکلی نداشته ایم ادامه داد: اگر وضع قرمز در چند هفته ادامه پیدا کند قطعی، آسیب بسیاری به نظام سلامت وارد میکند.
وی درباره برنامههای عزاداری محرم هم گفت: همه ایرانیان، شیعیان و آزادگان دنیا عاشق امام حسین (ع) هستند و این مراسمها جزو مردمیترین مراسمها در کشور است، ولی چند نکته را باید از دیدگاه بهداشت و سلامت در نظر گرفت.
آقای علیرضا رئیسی با اشاره به اینکه هر گونه تجمعی خطر ابتلا را بالا میبرد ادامه داد: در محیطهای سر پوشیده که تهویه مناسب نداشته باشد میتواند خطر ابتلا را بالا ببرد و براساس مقررات جدید، تنها ۲۵ درصد جمعیت سابق میتوانند در یک محیط حضور داشته باشند و همچنین هر چقدر زمان حضور طولانیتر باشد میتواند خطر ابتلا به بیماری را بالاتر ببرد.
وی درباره برگزاری مراسم عزاداری در فضای باز هم گفت: در فضای باز میزان ابتلای بیماری کمتر است، ولی تراکم جمعیت میتواند خطرآفرین باشد و اگر عزاداری کنترل شده و در دستههای بسیار کم بدون پیاده روی باشد میتواند تا حدودی سلامت عاشقان امام حسین (ع) را تضمین کند.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: بر اساس مقررات بهداشتی با راه اندازی دستههای عزاداری مخالف هستیم و همچنین با حضور تماشاگران و تجمع دستههای عزاداری در یک مکان هم موافق نیستیم.
وی درباره موضوع توزیع نذورات و پذیرایی هم افزود: در این جمع ها، پذیرایی نباید انجام شود و در بخش نذورات هم میتوان آن را خام و خشک در اختیار نیازمندان قرار دهیم و توصیه میکنیم غذا در هیئتها به هیچ وجه توزیع نشود.
دکتر رئیسی ادامه داد: باشکوه برگزار کردن مراسم عزاداری به معنای تجمع نیست و طرح هر خانه یک حسینیه را اجرا کنیم.
وی درباره قربانی کردن در ایام محرم نیز گفت: هر سال یکی از دغدغههای مهم فصل گرما در کشور، شیوع بسیاری از بیماریهای رودهای است لذا توصیه میکنیم حتماً برای ذبح دام، از دامهای تایید شده توسط سازمان دامپزشکی استفاده شود.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: کرونا موجب تغییر سبک زندگی همه دنیا شده و مراسم امسال محرم، متفاوت با سال گذشته است و نیازمند خلاقیت هستیم و باید از فضای مجازی استفاده کنیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: پس از اجباری شدن استفاده از ماسک در جامعه از ۱۵ تیرماه، آمار استفاده کنندگان از ماسک به ۶۸ درصد و در ادارههای دولتی به ۸۴ درصد رسیده است.
دکتر رئیسی افزود: نتیجه استفاده از ماسک حدود یکماه بعد نمایان میشود.
معاون وزیر بهداشت آمار مرگ و میر فعلی را نتیجه یکماه گذشته دانست که میزان بستری بسیار بالا بود که این نتیجه درگیر شدن استانهای خوزستان، کرمانشاه، کردستان، هرمزگان و بوشهر با شیوع کرونا بوده است، اما این استانها در حال حاضر سیر نزولی ابتلا به کرونا را طی میکنند.
وی گفت: اکنون وضع استانهای فارس و خراسان نگران کننده میباشد و میزان بستری بالا رفته است.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره رعایت دستور العملها توسط مردم افزود: براساس ارزیابی ها، در اردیبهشت حدود ۸۰ درصد مردم این دستورالعملها را رعایت کردند و در خرداد به میزان ۲۰ درصد رسید و درحال حاضر با رشد بسیار خوبی در حدود ۷۶ درصد هستیم.
دکتر رئیسی درباره برگزاری کنکور نیز گفت: یک گزینه به تعویق انداختن کنکور است، ولی اگر کنکور در پاییز برگزار شود آنفولانزا هم به شرایط کرونا اضافه خواهد شد و اگر از این تاریخ عبور کنیم احتمال برگزار نشدن آن وجود دارد.
وی افزود: درحال حاضر برگزاری کنکور در تاریخ اعلام شده و در ۴ روز برگزار خواهد شد.
معاون وزیر بهداشت با قدردانی از تیم درمان و تدابیر اتخاذ شده در این بخش هم گفت: درحال حاضر با مجوزهای استخدامی، قرار است نیروهای جدید وارد شوند و پرداخت مطالبات هم در حال انجام است.
وی درباره کاهش ابتلا و تعداد مرگ و میر نیز افزود: این یک ویروس ناشناخته است و در بسیاری از کشورها، مجدد شعله ور شده است و هیچ داروی مشخصی ندارد و تا زمان کشف واکسن هیچ راهی جز رعایت دستورالعملهای بهداشتی نداریم.
دکتر محمدرضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو نیز در ارتباط تصویری با این برنامه درباره قیمت دو داروی رمدسیویر و فاویپیراویر گفت: با مقایسه قیمت داخلی این دو دارو با نرخی که در دنیا عرضه میشود متوجه تفاوت قیمت و ارزانی ان و رعایت حقوق مصرف کننده و بیمار بعنوان مقوله اصلی مدنظر وزارت بهداشت خواهیم شد.
وی افزود: این یک داروی جدید است و با توجه به شرایط خاصی که وجود دارد در دنیا تولید و عرضه میشود و ما توانستیم در زمان کوتاه این داروها را با قیمت بسیار پایینتر از قیمتهای بین المللی تولید کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه در حال حاضر این داروها با هماهنگی وزارت بهداشت، محدود در اختیار بیمارستانها و دانشکدههای علوم پزشکی قرار گرفته است گفت: این داروها بعنوان درمان قطعی بیماری نیست و انتظار داریم دقت لازم در تجویز داروها بعمل بیاید.
دکتر شانه ساز ادامه داد: این دارو، قطعی داروی بیمارستانی است و نباید در فضای خارج از بیمارستان تجویز و استفاده شود و همچنین این یک داروی ضد ویروس است و مصرف بی رویه آن موجب مقاومت ویروسی در بدن میشود و با نظر روسای دانشکدههای علوم پزشکی و تحت نظارت معاونت غذا و دارو، این دارو کاملا کنترل شده در اختیار بیمارستانها قرار گرفته است.
وی از مردم و مصرف کنندگان درخواست کرد با تجویز این داروها، از تهیه آن از بازار سیاه از جمله بازار ناصر خسرو خودداری کنند بدلیل اینکه بر اساس گزارشها، دارویی که در بازار سیاه عرضه شده رمدسیویر نبوده و تنها یک آنتی بیوتیک بسیار معمولی و قدیمی بوده که با قیمت نجومی توسط افراد سودجو در اختیار مردم قرار گرفته است.
وی درباره داروی آزیترومایسین هم گفت: این دارو، جزو داروهای تولید داخل میباشد و در حال حاضر موجود است و کمبودی در این باره نداریم.
رئیس سازمان غذا دارو درباره تولید واکسن کرونا در کشور افزود: بدلیل پیچیدگی ساختار این ویروس، تهیه واکسن با مشکلاتی همراه است و نمیتوان انتظار داشت تولید واکسن به سادگی انجام شود و کشورهای زیادی در زمینه تولید واکسن فعالیت میکنند و در ایران هم پا به پای کشورهای پیشرو قدم بر میداریم.
وی ادامه داد: در حال حاضر یک رقابت برای دسترسی سریعتر به فناوری تولید این دارو در دنیا وجود دارد و ما از کشورهای دیگر عقب نیستیم و سابقه تحریمها نشان داد که دشمنان ما رفتار انسانی درستی ندارند و تصمیم داریم در داخل کشور این نیاز را برطرف کنیم و امیدواریم جزو اولین کشورهایی باشیم که واکسن را تولید میکنیم.
دکتر مهرناز اسدی فوق تخصص بیماریهای ریه و تنفسی و مسئول ICU بیمارستان امام خمینی (ره) نیز در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: ما همچنان مانند ماههای گذشته البته پرکارتر و کمی خستهتر مشغول خدمت رسانی به مردم هستیم و درصد اشغال تختها همچنان بالاست.
وی درباره علائم بیماری کرونا در شنوایی افزود: این ویروس بیشتر در عصب بویایی تاثیرگذار است و کاهش شنوایی میتواند عوامل متعددی را شامل شود.
دکتر اسدی درباره مبتلا شدن کودکان به کرونا نیز گفت: تصور اینکه کودکان را مصون از بیماری کرونا بدانیم نادرست است، ولی بواسطه اینکه بسیاری از بیماریهای زمینهای با افزایش سن، شیوع پیدا میکند بنابراین میزان درگیری منطقی کرونای شدید باید در کودکان کمتر باشد.
وی افزود: تعدادی از کودکان که بیماری زمینهای دارند یا در خانوادههایی هستند که بیماریهای قلبی و عروقی، فشار خون و دیابت در آنها زیاد باشد احتمال ابتلا به کرونای متوسط و شدید در آنها وجود دارد و کودکان جزو گروههایی هستند که میتوانند موجب انتقال ویروس کرونا باشند.