به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، بازدید نخستین گروه از خبرنگاران حوزه ICT از سایت 5G ایرانسل و تست سرعت نسل پنجم تلفن همراه، برگزار و سرعت بیش از ۱.۵۱۸ گیگابیت بر ثانیه در شبکه نسل پنجم ایرانسل، با استفاده از گوشیهای موجود در بازار ایران، در حضور خبرنگاران ثبت شد.
این مراسم با حضور دکتر بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل و نمایندگان ۳۷ رسانه، به عنوان نخستین گروه رسانههای متقاضی حضور در این رویداد، صبح سهشنبه، در ساختمان مرکزی ایرانسل برگزار شد. لزوم رعایت شیوه نامههای بهداشتی دوران کرونا باعث شد تا حضور سایر رسانهها، به ترتیب زمان تقاضا، به روزهای آتی موکول شود.
در این مراسم، پس از انجام چند تست سرعت رسمی نسل پنجم تلفن همراه که با سیمکارت ایرانسل و با استفاده از گوشیهای موجود در بازار ایران انجام شد؛ خبرنگاران حاضر در این مراسم نیز، با تست سرعتهای متعدد، بررسی سیمکارت موجود در گوشی و نیز مشاهدۀ شناسۀ شبکۀ تلفن همراه ایرانسل، از نزدیک سرعت بیش از ۱.۵۱۸ گیگابیت بر ثانیه را در شبکۀ ۵G ایرانسل تجربه کردند.
بیژن عباسی آرند مدیرعامل ایرانسل، در این رویداد، به سخنان رئیسجمهور دربارۀ فناوری ۵G، تأثیرگذاری آن فراتر از حوزۀ ارتباطات و اهمیت آن در اقتصاد دیجیتال، اشاره کرد و با بیان اینکه در تعریف فناوری نسل پنج، «سه ویژگی اصلی، مانند سه رأس مثلث» برای آن برشمرده شده است؛ این سه ویژگی را پهنای باند زیاد موبایل منتج به سرعت بالا، قابلیت ارتباط انبوه و نیز پایداری بالا و تأخیر خیلی کم عنوان کرد.
وی گفت: با دستیابی به این سه قابلیت، طیف گستردهای از خدمات، به طیف وسیعی از مخاطبان در حوزههای مختلف قابل ارائه است.
مدیرعامل ایرانسل با اشاره به برخی ابهامها دربارۀ بی نیازی به فناوری نسل پنج گفت: این بحثها، در زمان راهاندازی شبکۀ نسل چهار هم وجود داشت؛ ولی با گذشت زمان نسبتاً کوتاهی، حتی در روستاها نیز، توقع مردم دسترسی به حداقل نسل چهارم تلفن همراه است.
وی با اشاره به اینکه راهاندازی شبکۀ ۵G و توسعۀ شبکه، هم تعهد اپراتورها بر اساس مصوبات شورای عالی فضای مجازی و هم تطابق با روند حرکت تکنولوژی است، افزود: با توجه به گستردگی کاربرد این فناوری در حوزههای مختلف، به خصوص صنعت، توسعۀ این تکنولوژی و کاربردهای مختلف آن ناگزیر است.
وی تصریح کرد: البته ملاحظاتی مانند پیوستهای فرهنگی و امنیتی هم برای این فناوری لازم است که ایرانسل آمادۀ تعامل با مراکز مربوطه برای مشارکت در تدوین آن است.
بیژن عباسی آرند همچنین با قدردانی از همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و به طور خاص، مهندس آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به ثبت سرعت بیش از ۱.۵ گیگابیت بر ثانیه در شبکۀ نسل پنج ایرانسل با گوشیهای موجود در بازار ایران اشاره و ابراز امیدواری کرد که با دریافت گوشیهای تلفن همراه جدید سفارشداده شده با قابلیت پشتیبانی از «تجمیع فرکانس»، بهزودی تست سرعتهای بالاتر، نزدیک به دو برابر سرعت فعلی، در حضور خبرنگاران انجام شود.
مدیرعامل ایرانسل با بیان اینکه «بیش از یک سال است روی شبکۀ Core ایرانسل کار کردهایم»، گفت: با استفاده از این زیرساخت، میتوانیم فقط با راهاندازی سایتها، خدمات نسل پنج را به سرعت در کشور گسترش دهیم.
وی افزود: ما صرفاً به دنبال آوردن فناوری جدید به کشور نیستیم، بلکه تلاش ما این است به کمک این فناوری، شرایطی را فراهم کنیم تا شرکتهای دانشبنیان فعال داخلی، بتوانند در این عرصه نقشآفرین باشند.
وی با ذکر مثالی در این زمینه، به یک شرکت دانشبنیان داخلی طرف قرارداد ایرانسل اشاره و اعلام کرد این شرکت که پیش از این با حمایت ایرانسل، مودم نسل چهار را در کشور بومی کرده بود، هماکنون بومیسازی مودم نسل پنج را نیز آغاز کرده است.
در این مراسم نمونۀ پیشتولید مودم بومی نسل پنجم تلفن همراه که توسط شرکت «اتصال صنعت میانه»، آماده شده است، به نمایش درآمد و مدیرعامل ایرانسل ابراز امیدواری کرد با سرمایهگذاری در این عرصه، امکان ارائۀ انبوه این نوع محصولات فراهم شود.
مدیرعامل ایرانسل همچنین با اشاره به اینکه توسعۀ نسل جدید، سرمایهگذاری سنگینی لازم دارد، به تجربۀ جهانی در زمینۀ سرمایهگذاری مشترک اپراتورها و ایدههای کمیسیون حوزۀ ۵G وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این زمینه اشاره و ابراز امیدواری کرد با بلوغ کافی بازیگران این عرصه، امکان مشارکت و سرمایهگذاری مشترک نیز فراهم شود.
همچنین علی قهرمانی، مدیرکل طراحی و برنامهریزی شبکۀ رادیویی ایرانسل، در ادامۀ این مراسم، جزئیات فنی نسل پنجم تلفن همراه را تشریح کرد. در بخش پایانی این مراسم نیز، مدیرعامل ایرانسل به پرسشهای خبرنگاران پاسخ داد.
سایر خبرنگاران که متقاضی بازدید حضوری از سایت ۵G ساختمان مرکزی ایرانسل هستند، میتوانند تمایل خود را به روابط عمومی ایرانسل اعلام کنند تا برنامهریزی لازم برای برگزاری بازدید روزانۀ خبرنگاران در گروههای ۳۰ نفره (با توجه به لزوم رعایت دستورهای بهداشتی دوران کرونا) انجام شود.
ایرانسل روز چهارشنبه، اول مرداد ۱۳۹۹ هم نخستین سایت ۵G ایران را با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تهران راهاندازی کرده بود.
ایرانسل، پیش از این نیز در شهریور ۱۳۹۶، نخستین آزمایش شبکۀ ۵G در ایران را انجام داده و نمونهای از شبکۀ کامل (End to End) نسل پنج، شامل هستۀ شبکه و رادیو را در حضور محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آزمایش کرده بود.