پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نزدیک شدن به عید سعید قربان و به منظور پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان توصیه کرد از خرید دام زنده و یا گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه میشوند، خودداری شود.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر محمدمهدی گویا با اشاره به این که ذبح دام را فقط در کشتارگاهها تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی انجام دهند و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنند، افزود: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابهها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تأکید براین که مردم دام زنده را از میادین عرضه مجاز دام تحت نظر سازمان دامپزشکی خریداری کنند، گفت: گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود و جگر و سایر امعاء و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شود.
آقای دکتر گویا تأکید کرد: به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنند.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این توصیههای بهداشتی را در نامهای به معاونان بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور نیز اعلام کرده و از آنان خواسته است موارد بهداشتی با هماهنگی ادارات کل دامپزشکی در استانها اجرا کنند.