پخش زنده
امروز: -
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی از راه اندازی دبیرخانه و مرکز هیئت نظارت بر رفتار نمایبندگان در مجلس یازدهم خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، اقای سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی، با اشاره به رونمایی بسته اقتصاد مردمی از سوی اقای قالیباف گفت: ایشان قبل از بحث ریاست مجلس با توجه به سمتها مختلفی داشت و مشاورینی که در این حوزه دارد به موضوعات مختلف کشور از جمله اقتصاد ورود فعال پیدا کرد. زمان انتخابات مجلس جلسات ایشان افزایش پیدا کرد و بعد از تشکیل مجلس یازدهم از آنجایی که اقای قالیباف گزینه اصلی ریاست بود، تیم مشاور ایشان به صورت ویژهتر از قبل مسائل را پیگیری کردند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: از شروع به کار مجلس یازدهم اقای قالیباف با برخی از اقتصاددانها و روسای کمیسیونهای اقتصادی جلسات منسجمی در این مدت داشت که منجر به تهیه بستههای پیشنهادی اقتصادی شد.
وی با اشاره به دیدار مجازی نمایندگان با رهبر انقلاب و ارائه گزارش رئیس مجلس در این جلسه، افزود: رویکردی که اقای قالیباف به آن اشاره و حضرت آقا بر آن تاکید کردند باید دنبال شود، چون برخاسته از مجموعه جمع بندیهایی بود که ماحصل آن بستهای اقتصادی در سالهای اخیر بوده و اکنون تبدیل به بسته رویکردی-تقنینی برای مجلس شده است.
اقای قاضی زاده هاشمی در تشریح عملکرد مجلس یازدهم گفت: شرایط زمانی و روحیه نمایندگان مجلس یازدهم به گونهای بود تا کارها به سرعت شکل بگیرد و در حال حاضر کمیسیونها وارد موضوعات شدند و مرتب با وزرا جلسات دارند همچنین بستههای اصلاحی خود را فراهم کردند.
وی اضافه کرد:برداشت من این است که سرعت کار مجلس در رسیدگی به خودش افزایش یافته در حالی که معمولا مجالس تا آخر تابستان سال اول شکل نمیگرفت، ولی در حال حاضر نمایندگان در کمیسیونها مستقر هستند و کار جدی انجام میدهند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد:حضرت آقا در بیانات خود از این موضوع تشکر کردند و صحه گذاشتند که در این زمینه هیئت رئیسه مجلس خوب عمل کرده است.
وی با اشاره به قوی و انقلابی خواندن شدن مجلس یازدهم از سوی مقام معظم رهبری در دیدار ویدئو کنفرانسی با نمایندگان بیان کرد: قوی بودن مجلس به معنا مقتدر بودن در حوزه تصویب قوانین و اعمال نظارت است که این یعنی مجلس مقتدر، اما قوی یعنی کار کارشناسی که اتقان در تصمیم گیری دارد. قوی به این معناست که تمام مردم به مجلس به عنوان پشتیبان خودشان بتوانند اطمینان کنند. قوی یعنی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که یکی از ارکان آن مجلس است، قوه مقننه را ستون خیمه و پشتیبان خودش بداند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی به بخش دیگری از توصیف رهبر انقلاب از مجلس اشاره و تصریح کرد: انقلابیترین یعنی رویکرد مجلس یازدهم انقلابی باشد؛ هم در برخورد با استکبار جهانی، هم در مقابله با فساد، هم در اصلاح ساختارهای معیوب انقلابی و هم در کنترل و نظارت بدون تعارف باشد.
وی افزود: مجلس یازدهم در اصلاح نظام دیوان سالاری معیوب تفکر و رویکرد انقلابی باید داشته باشد و به شرایط نامطلوب اداری کشور تن ندهد که این موضوع در خروجی مجلس باید دیده شود تا این دو مفهوم معنی پیدا کند.
اقای قاضی زاده هاشمی تصریح کرد:مجلس از یک طرح انقلابی برای کنترل قیمت مسکن و شفافیت آرا نمایندگان شروع کرد که این طرح در کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس در حال بررسی است که میتوان از جمله اقدامات انقلابی مجلس دانست.
وی در ادامه با اشاره به تشکیل هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در مجلس یازدهم گفت:هیئت نظارت به لحاظ جایگاهی، ساختاری و کارکردی باید تغییر پیدا کند. ضرورت دارد دبیرخانه مفصلی در بحث هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان تشکیل شود تا اقدامات مشوقانه و پیشگیرانه صورت بگیرد. گزارش مرتب از موارد موجود به نمایندگان باید ارائه داده شود و جلسات روشنگری و گفتگو با آنها داشته باشیم تا زمینهها و مقدمات مشکلات بر طرف شود.
اقای قاضی زاده هاشمی بیان کرد: با توجه به این که نایب رئیس اول مجلس رئیس هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در ادوار مختلف بوده از قبل جمعی را مامور کردم تا بر روی بازطراحی دبیرخانه و مرکز نظارت بر رفتار نمایندگان کار شود. قانون باید اصلاح شود و در این راستا قرار است بسته پیشنهادی برای اصلاح قانون موجود به صحن ارائه دهیم و مصوباتی که لازم است از شورای اداری مجلس گرفته خواهد شد.
نایب رئیس مجلس عنوان کرد:به منظور صیانت از نمایندگان نوعی حفاظت پرسنلی مانند قوه قضاییه در داخل مجلس باید ایجاد شود تا بتوانیم رویکرد پیشگیرانه در برخورد با موضوعات داشته باشیم و آنجایی که منافع ملی اقتضاء میکند تا موضوعی را متذکر و نظام رسیدگی داخلی در مجلس درست کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص رویکرد دستگاه دیپلماسی نسبت به شرق و غرب گفت: ایجاد ارتباطات گسترده اقتصادی-امنیتی با کشورهای غیر متخاصم با اولویت کشورهای منطقه و دوست داشته باشیم.
اقای قاضی زاده هاشمی اضافه کرد:چین و روسیه جزو کشورهای دوست ایران هستند بر این اساس زمینه ارتباطات و تعاملات گسترده اقتصادی-امنیتی را با آنها شروع کنیم.
وی ادامه داد: ما با هرکشوری که قادر است، باید وارد تفاهم شویم و تفاهمنامه اقتصادی- امنیتی با کشورهایی مانند هند، پاکستان، افغانستان، عراق، چین و روسیه طراحی و اجرایی کنیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ابراز کرد:چین و روسیه جزو کشورهای قدرتمند هستندکه در این نوع ارتباط واجد اولویت هستند البته در متن و شکل بستن قرارداد منافع ملی باید رعایت شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط اقتصادی فعلی ایران و شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: با توجه به پیچیدگیهای اقتصادی کشور و موضوع تحریم، رشد اقتصادی پایین جهانی و کاهش قیمت حاملهای انرژی به دلیل شیوع کرونا، چون ایران یکی از تامین کنندگان انرژی جهان است و بخشی از درآمدها از این راه تامین میشود در مجلس روی این موضوع کار میشود.
اقای قاضی زاده هاشمی در خصوص راه حلهای برون رفت از شرایط اقتصادی کنونی کشور بیان کرد: در گام اول بازار مصرف داخلی را بدون تزریق نقدینگی باید تحریک کنیم و با کمک به کاهش هزینههای تولید، ارزان سازی قیمتها قدرت خرید را افزایش دهیم.
وی خاطر نشان کرد:گام دوم تدوین و اجرای پروتکلها و استانداردهای کرونایی برای تعاملات تجاری که بتواند سطح روابط و تبادلات تجاری کنونی است با ملاحظات بهداشتی آن را حفظ کند.