به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا قصد دارد تکه کوچکی از یک شهاب سنگ را که زمانی در گذشته دور به خاک مریخ تعلق داشته و سر از زمین درآورده است به سطح این سیاره بازگرداند.
ارسال این تکه سنگ بخشی از ماموریت اکتشافی-تحقیقاتی ناسا برای کنکاش در سطح مریخ به شمار میرود. این تکه سنگ از جنس بالزات سطح مریخ که ابعاد آن در اندازه یک سکه ۱۰ پنی است، این پنجشنبه به همراه مریخ نورد «پشتکار» راهی سفری هفت ماهه میشود تا به مریخ برسد.
مهندسان فضایی میگویند از این شهاب سنگ که توسط موزه تاریخ طبیعی لندن اهدا شده است استفاده خواهد شد تا بازوهای آشکارساز کاوشگر «پشتکار» پس از فرود و پیش از آغاز عملیات جستجو برای یافتن پیشینیه حیات کالیبره شوند.
پروفسور کارولین اسمیث، متصدی بخش اجرام آسمانی موزه تاریخ طبیعی لندن، میگوید: «زمانی که شما ابزاری را روشن میکنید و آماده استفاده از آن برای تحقیق میشوید، قبل از هر چیز باید آن را روی جسمی امتحان کنید که قصد دارید به زودی روی آن مطالعه کنید. پس چه چیزی بهتر از کار بر روی قطع سنگی که منشاءاش از همانجا بوده است؟»
یکی از ابزارهای کاوشگر پشتکار، یک آشکارساز لیزری با توانایی دقت بسیار بالا است که «شرلوک» نام دارد. این ابزار داخل سنگ را میشکافد و با تجزیه مواد سازنده آن سعی میکند دریابد آیا حیات در مریخ وجود داشته است یا نه. آزمایش مقدماتی روی شهاب سنگ آسمانی به محققان اطمینان خواهد داد که این کار در ادامه با حداکثر دقت انجام خواهد شد.
پروفسور اسمیث در ادامه میگوید: «حبابهای گازی که در درون شهاب سنگ به تله افتاده است دقیقا از همان جنس اتمسفر مریخ است به همین دلیل میدانیم که این تکه سنگ از مریخ آمده است.»
دانشمندان احتمال میدهند این سنگ در جریان برخورد یک شهاب آسمانی یا ستاره دنباله دار به سطح مریخ در ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار سال پیش جدا شده و با پرت شدن به آسمان سر از زمین درآورده باشد.
این شهاب سنگ که به نام علمی SAU ۰۰۸ خوانده میشود در سال ۱۹۹۹ در عمان کشف شد و از آن هنگام در تملک موزه تاریخ طبیعی لندن قرار داشت.