قطع دست دلالان و کاهش قیمت مرغ
رئیس اتحادیه مرغداران استان:مسئله اصلی در افزایش قیمت مرغ، حضور دلالان است و قطع دست دلالان کمک زیادی در کاهش قیمت می کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین,حجت در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت:مرغ را باید به عنوان یک کالای صنعتی در نظر بگیریم چرا که برخی از شاخص ها بر افزایش نهایی قیمت اثرگذار است.
ویگفت؛ قیمت مرغ نه تنها در بازار گران نیست بلکه قیمت 18500 تومان نشان دهنده قیمت واقعی مرغ در کشور است.
رئیس اتحادیه مرغداران استان افزود: در خردادماه قیمت مرغ برای مصرف کننده بیش از 12000 تومان و میانگین قیمت در 3 ماه گذشته بیش از 11 هزار تومان بود که با هزینه تمام شده برای تولیدکننده بسیار متفاوت است.
حجت با بیان اینکه تولید مرغ در ایران شامل برنامه ریزی بلند مدت است، خاطرنشان کرد: در پایان دوره 40 تا 60 روزه هیچ مرغداری نمی داند که بعد از این مدت هزینه اش قابل برگشت است یا خیر؟
وی افزود: مرغ تابع عرضه و تقاضاست و در سه ماهه بهار امسال حدود 56 میلیارد تومان مرغداران استان ضرر کرده اند.
رئیس اتحادیه مرغداران استان خاطرنشان کرد: در زمانی که قیمت مرغ پایین است , باید دولت مستقیم به این حوزه ورود پیدا کند و زیان مرغداران را پرداخت کند که تا به امروز این اتفاق نیفتاده است.
حجت به هزینه های وارد شده بر تولیدکنندگان مرغ و تخم مرغ اشاره کرد و گفت: حدود 12 درصد هزینه کاذب داریم.
وی ادامه داد: بخشی از مشکلات موجود در سامانه بازارگاه که از اواسط فروردین ماه مسئولیت توزیع نهاده های دامی را بر عهده دارد ، باعث می شود تا قیمت نهایی تولید افزایش پیدا کند.
رئیس اتحادیه مرغداران استان افزود: در این سامانه پول از طریق بانک کشاورزی به شرکت های وارد کننده پرداخت می شود و علیرغم تأکید قانونی مبنی بر اینکه نهاده های دامی ظرف 10 روز به دست تولید کننده برسد اما تولید کننده یک ماه باید در صف انتظار بماند.
حجت گفت: هزینه حمل و نقل نهاده های دامی از بندر علیرغم مصوبه قانونی، تا رسیدن به دست مرغدار، دو برابر افزایش پیدا می کند.
وی افزود: مسئله اصلی در افزایش قیمت مرغ، حضور دلالان است و قطع دست دلالان کمک زیادی در کاهش قیمت می کند.
به گفته رئیس اتحادیه مرغداران استان، با تجهیز تعاونی های استان به یخچال، می توانیم مرغ را به صورت مستقیم و با قیمت تمام شده به دست مصرف کنندگان برسانیم.
معاون بازرسی سازمان صمت نیز در گفت وگوی تلفنی با برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه قزوین درباره تفاوت قیمت مصوب و دولتی مرغ و افزایش قیمت آن در بازار گفت: عدم جوجه ریزی در استان قزوین در ماه های گذشته، یکی از عوامل اثر گذار بر روند تولید مرغ و تخم مرغ است.
کبیری خاطرنشان کرد: استان قزوین یکی از قطب های مهم تولید مرغ و تخم مرغ در کشور است و بخش عمده ای از تولیدات استان برای مصرف به استان تهران صادر می شود که این موضوع بر افزایش قیمت مرغ در استان اثر می گذارد.
وی افزود: در حال حاضر آن چیزی که برای مرغدار اهمیت دارد، افزایش بی رویه قیمت نهاده های دامی است و از نهاده های دامی که با ارز دولتی وارد استان می شود تنها 20 درصد به دست مرغداران می رسد و مرغداران مجبورند برای زنده نگهداشتن طیورشان نهاده های دامی را از بازار آزاد تأمین کنند.
معاون بازرسی سازمان صمت گفت: حدود 250 تن مرغ با قیمت دولتی در استان توزیع خواهد شد و با این اتفاق شاهد کاهش قیمت مرغ در استان خواهیم بود.
کبیری تصریح کرد: از تیر ماه امسال 2 هزار و350 قطعه جوجه ریزی در استان صورت گرفته است که تا اواخر ماه این جوجه ها به بازار عرضه خواهند شد و با این حساب کمبودی در بازار نخواهیم داشت.