پخش زنده
امروز: -
آیت الله حسینی همدانی در آئین تکریم و معارفه مدیریت حوزه های علمیه خواهران استان البرز : نگاه ما به حوزه خواهران ، یکی از ارکان علمی کشور است و هر چه این حوزه ، عالم تربیت کند به سرمایههای علمی کشور اضافه می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز البرز ؛ آئین تکریم و معارفه مدیریت حوزه علمیه خواهران البرز امروز با حضور آیتالله حسینی همدانی نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه کرج ، حجتالاسلام والمسلمین سید محمد واحدی معاون امور حوزههای علمیه خواهران کشور و حجتالاسلام والمسلمین صادق خوئینی مدیر حوزه علمیه البرز برگزار شد.
مراسم حجتالاسلام والمسلمین محدر به مدیریت حوزههای علمیه خواهران استان منصوب و ازخدمات حجتالاسلام والمسلمین طاهر قدردانی شد.
آیتالله حسینی همدانی در این آئین گفت : کار طلاب بالاترین کارهاست و بانوان جامعهساز هستند. خودسازی و جامعه سازی نیز مقدمه ایجاد تمدن نوین اسلامی است.
امام جمعه کرج با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در بیاناتی ، حوزه علمیه خواهران را پدیده دانستهاند، افزود: برای اهمیت حوزه علمیه خواهران کلام خدای تعالی در آیه ۳۳ سوره مبارکه فصلت بهترین تعریف است که نشان می دهد کار طلاب چه اندازه مهم و اثرگذار است.
امامجمعه کرج با اشاره به اینکه کار ما از بالاترین کارهاست چون دعوت به خدای تعالی میکنیم گفت : ما در کار طلبگی از خدا میگویم پس پراهمیت است چراکه کار انبیا الهی نیز همین بوده و آنها آمدند تا با کلام خدا تمدن سازی و انسانسازی کنند و جامعه را تربیت الهی و مردم را موحد کنند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز گفت : موحد شدن و موحد کردن انسانها تنها یک کار فرهنگی و تربیتی نیست و کاملاً سیاسی است. ما در اسلام هیچ دستوری نداریم که سیاسی نباشد حتی دستورات فردی هم با تحلیلی که وجود دارد مربوط به سیاست است.
آیتالله حسینی همدانی گفت : توحید یک امر سیاسی است یعنی کسی که موحد شود دغدغه مند میشود و کسی که موحد شد دشمنشناس میشود ؛ لذا توحیدی که در انسان دشمنشناسی و استکبارستیزی و دغدغه محرومین و مستضعفین ایجاد نکند آن توحید ناقص است.
امامجمعه کرج افزود : کسانی که راجع به اسلام نکاتی را بیان میکنند که بعضی از گوشههای اسلام آن ساییده شده و یا مثلاً نسبت به برخی احکام نظرات خاصی دارند این نشاندهنده این است که اسلام را خوب نفهمیدهاند.
آیتالله حسینی همدانی افزود : برخی در مقایسه بین بانوان و برادران حرفهای قشنگ و ظاهر زیبا میزنند. آنها میخواهند تطبیقی دهند با مسائل روز و مسائل اومانیستی که هست لذا در همین بحث حجاب که زده میشود که دست مردم باشد، این محدودهاش چه میشود. چه چیزی کم شود درست میشود؟ لذا در اختیار مردم نمیشود باشد و برداشتن چادر و روسری اینها نقص واردکردن به همان اصل جامع است.
وی تاکید کرد : باید فهم جامع از اسلام داشت و بعد هم این فهم را فهماند و مستقرش کرد. لذا جایگاه حوزه علمیه بست توحید است و در این زمینه باید تلاش کند.
آیتالله حسینی همدانی در ادامه افزود: ما به عالم نیاز داریم و عالم متقی باتقوا که وظیفه خود را خوب بداند و موقعیت مکانی و زمانی را خوب تشخیص دهد و گذشته از علم باید معنوی باشد چراکه طلبهای که معنوی نباشد و با مسائل معنوی ارتباط نداشته باشد به درد نمیخورد و باید این را در خود تقویت کند.
امام جمعه کرج تاکید کرد : معنویت منافاتی با استفاده از تکنولوژی روز ندارد و برخی فکر میکنند که اگر افراد از این مسائل استفاده کنند باروح تقوا و معنویت سازگاری ندارد درصورتیکه عیبی ندارد که از اینها استفاده کنند و تقوا را نیز رعایت کنند.
رئیس شورای سیاستگذاری امور مساجد استان البرز گفت : آنچه امروز اهمیت دارد عالم شدن و عالمه شدن است.
بانوان در مباحث علمی باید بهطور عام شرکت داشته باشند. این حرف که گفته میشود خواهران درس بخوانند و عالم شوند که این عالم شدنشان نیازهای بخش زنان را برطرف کند، درست است اما در مباحث علمی هم باید بهطور عام شرکت داشته باشند و اینطور نباشد که اگر شبههای به دین وارد شد بگویند این مربوط به بحث خواهران نیست.
وی تاکید کرد : خواهران در حوزههای علمیه باید در مدارجی قرار گیرند مثل بقیه علمایی که وجود دارند، این امر منافاتی ندارد که خواهران کار فرهنگی انجام دهند و ویترین داشته باشند باز این هم نگاه محدودی است که بگویند خواهران بیایند و برنامههای مربوطه را در مسجد اداره کنند بلکه این قسمتی از کار است و تبلیغ کار همه طلبههاست و حتی مراجع ما هم مدتی تبلیغ داشتند اما در به دست آوردن مدارج علمی خواهران نباید به کم بسنده کنند حتی میشود به سمت مرجعیت هم بروند البته به معنای خاص، نه در بحث امامت و مسائل اجرایی کار؛ بلکه در غیر آن میشود.
امامجمعه کرج افزود : مسیر ما حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی است. این کار الزاماتی دارد که مقدمهاش جامعه سازی است، جامعه را خانواده میسازد و خانواده هم رکن اصلیاش بانوان هستند و بانوانی که ساختهشدهاند میتوانند خانواده و بعد جامعه بسازند و برود به سمت تمدن و بدون اینها نمیشود. زن خانه است که جامعهساز است و مربی و آنکسی که میتواند این را تربیت کند حوزه علمیه خواهران است که هم در کلان علمی کشور باید شاخص باشد و هم در مسئله جامعه سازی بهطور تخصصی و در بخش زنان و خانواده باید کار کنند.
رئیس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه استان البرز با اشاره به اینکه مدیریت جدید باید به بحثهای تخصصی توجه و برنامهریزی داشته باشند ، افزود: اگر بخواهیم طلبههای خوبی تربیت کنیم باید مدیران مدارس کارآزموده و به قول طلبگی به حمل شایع مدیر باشد و مانند مادر مهربان در عین صلابت به مسائل دیگر هم توجه کند.
آیتالله حسینی همدانی در ادامه افزود: غیر از دستورات ابلاغی که از مرکز مدیریت خواهران به دست میآید مدیر محترم نسبت به مسائل بومی استان و بومی کردن بعضی امورات که مربوط است به منطقه توجه داشته باشد و مانند پدری که هم به داخل خانه و هم بیرون توجه دارد او هم به داخل و طلاب و در خارج از حوزه به مسائل دیگر هم توجه داشته باشند و خانواده طلاب را در نظر بگیرند که توجه به خانواده طلاب یکبخشی از کار مدیر باشد.
در مسئله پژوهش نیز باید دقت بیشتری شود. موضوع شناسی و اولویتبندی در موضوعات را باید توجه کرد و پژوهش بسیار مهم است که بحمدالله رویکرد پژوهشی شده اما پژوهش باید باری از دوش بردارد و مسیری را روشن کند.
نماینده ولیفقیه در استان البرز با اشاره به عقبه کم حوزههای علمیه خواهران، اظهار داشت: حوزه خواهران عقبه کمی دارد و حوزه علمیه برادران هزار سال از خواهران جلو هستند اما در عوض خواهران هزار سال تجربه همراه خوددارند.
آیتالله حسینی همدانی گفت : حوزه علمیه خواهران در همین محدوده زمانی کوتاه رشد بسیاری داشته است و با استفاده از این عقبه خواهران میتوانند پیشرفت خیلی خوبی داشته باشند و باید حوزه علمیه جامعه را نورانی کند که بخش عظیمی از آن متوجه خواهران است.
امامجمعه کرج در پایان گفت : افراد در مسیر معنویت باید رزائل اخلاقی مانند غرور علمی و حسادت را کنار بگذارند. اگر همین بحث حسادت را برسی کنیم به مسئله شرک میرسیم؛ زیرا میگوییم اگر نعمتی به کسی داده شد پشت سر آن حکمت الهی است و خدای تعالی با اراده و حکمتش میگوید افراد کجا چه مسئولیتی داشته و زمانی که فرد در مقام حسادت قرار بگیرد میگوید که معاذ الله خدا نمیدانست و این فرد نباید این نعمت را داشته باشد که شرک است.