وی همچنین به پروژه ساختمان پلاسکو اشاره کرد و گفت: ساخت این ساختمان پیشرفت خوبی داشته است.
آقای فتاح بحث پروانه را موضوع اختلافی به علت نداشتن پارکینگ اشاره کرد و افزود: این ساختمان از ابتدا پارکینگ نداشت و با جلسات متعدد با شهردار تهران، قرار شد به زودی پروانه ساخت صادر شود.
وی با بیان اینکه پلاسکو بدون پارکینگ تا پایان سال تکمیل میشود و اختلاف با شهرداری رفع شده گفت: ۲۰۰ میلیارد تومان در پلاسکو هزینه کرده ایم در صورتی که وظیفه ما نبود.
آقای فتاح افزود: زمانی که من به بنیاد آمدم، ساختمان در پی مانده بود، اما امروز مشکلات پلاسکو و اختلافات با کسبه و شهرداری نیز حل شده است.
رئیس بنیاد مستضفان اضافه کرد: با وزیر راه و شهرسازی و شهردار تهران جلساتی داشتیم، نهایتاً موضوع پلاسکو به شورای عالی معماری و شهرسازی رفت و مصوبه گرفت و این مصوبه فصلالخطاب شد.
آقای فتاح گفت: راضی نشدیم کار در پلاسکو به کندی پیش رود، ضمن اینکه کار در پلاسکو ۲۴ ساعته بود حتی در ایام عید نوروز نیز فعال بودیم.
وی با بیان اینکه نمای پلاسکو هم تأئید شد و به زودی نصب میشود افزود: اختلافاتی در مورد پارکینگ پلاسکو وجود داشت، اما با توافق صورت گرفته، شهردار منطقه ۱۲ اعلام کرد به زودی پروانه پلاسکو تأیید میشود و از تخلف خارج شده است.
آقای فتاح گفت: مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی این است که پلاسکو بدون پارکینگ ساخته شود و ما موظف به بازسازی پارکینگ متروکه پروانه در کنار ساختمان پلاسکو شدیم که آن را مقاومسازی و نوسازی میکنیم و تحویل شهرداری میدهیم.
وی با بیان اینکه ۳۰۰ نفر از کسبه در پلاسکو ذینفع هستند افزود: به زودی با شهردار تهران در محل پلاسکو حضور مییابیم و اعلام میکنیم که مشکل رفع شده است و اختلاف نظر نداریم و امیدواریم پلاسکو تا پایان سال تکمیل شود.
آقای فتاح با تاکید بر اینکه در خصوص اموال و املاک بنیاد مستضعفان که متعلق به محرومان است، با کسی تعارف نداریم گفت: اگر اموال مستضعفان به ناروا تصاحب شده است، حتما باید برگردد.
وی با بیان اینکه مواردی را تفاهم کردیم که یا تخلیه کردند و یا مدت اجاره خود را تمدید کردند افزود: با هیچ شخص حقیقی و حقوقی در خصوص اموال مردم تعارف نداریم.
آقای فتاح اجرای قانون بازنشستگان برای بازنشستگان بنیاد را از اقدامات خوب بیان کرد و گفت: قانون بازنشستگان به علت اینکه بودجه دولتی دریافت نمیکنیم شامل بنیاد نمیشود، اما آن را اجرا کردیم.
رئیس بنیاد مستضعفان همچنین از رشد ۳۴ درصدی اجرای برنامههای مصوب بنیاد در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ خبر داد.
وی گفت: با مجلس و دولت، قوه قضاییه، نیروهای مسلح، نهادها و شهرداری تهران هماهنگی کامل داریم.
آقای فتاح افزود: در یک سال گذشته ۳۸۰ هزار تن سیمان رایگان برای حوادث طبیعی از جمله سیل و زلزله به محرومان تحویل شده است.
وی آبادانی مناطق محروم را از دیگر اقدامات بنیاد مستضعفان بیان کرد و گفت: این اقدام در گذشته برای ۱۳ منطقه هدف گذاری شده بود که امروز به ۲۵ منطقه رسیده است.
فتاح با بیان این که آبادانی مناطق محروم شتاب میگیرد افزود: این ۲۵ منطقه نیز همانند قلعه گنج آباد خواهد شد و ظرف سه سال آینده شاهد تحول آن خواهیم بود.
رئیس بنیاد مستضعفان، سرمایه گذاری را از دیگر اقدامات این بنیاد بیان کرد و افزود: در حال حاضر ۲۲ هزار میلیارد تومان از منابع بنیاد را در بخشهای مختلف از جمله نیروگاه، آزادراه، فولاد و امور کشاورزی و دامداری سرمایه گذاری کردیم.
آقای فتاح تاکید کرد: تا دو سال آینده در بنیاد مستضعفان پرونده نیمه کاره، معطل و رها نخواهیم داشت.
وی گفت: متاسفانه در کشور هزاران طرح نیمه کاره و رها به علت کمبود بودجه داریم.
رئیس بنیاد مستضعفان، احداث مسکن ارزان قیمت و مقاوم برای محرومان را از دیگر اقدامات بنیاد مستضعفان ذکر کرد و افزود: این موضوع به دولت و مجلس منعکس شده و بنیاد مستضعفان آمادگی دارد که در این راستا در کنار دولت برای محرومان مسکن سازی کند.
آقای فتاح اضافه کرد: هرجا بنیاد مستضعفان زمینی دارد که مناسب مسکن سازی برای محرومان است، در اختیار مسکن سازی قرار خواهد گرفت به شرط این که مجوزهای لازم به ویژه در امور زیربنایی از جمله آب، برق و گاز داده شود.
وی گفت: آماده ایم سیمان، میلگرد و کاشی مسکن محرومان را به صورت رایگان تامین کنیم.
رئیس بنیاد مستضعفان افزود: این بنیاد پیمانکاران قوی و قابلی دارد و میتواند در خصوص مسکن سازی بدون دریافت سود، اقدام کند.
آقای فتاح، عرضه سهام شرکتهای این بنیاد در بورس را از دیگر اقدامات بیان کرد و گفت: قبل از انتصاب بنده به ریاست بنیاد مستضعفان, ۳۰ شرکت در بورس عرضه شد و در یک سال گذشته به ۳۲ شرکت رسید.
آقای فتاح با بیان این که امسال ۲۰ شرکت دیگر از زیرمجموعههای بنیاد مستضعفان در بورس عرضه خواهد شد افزود: با وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس در این خصوص جلسه داشتیم و از حضور بنیاد مستضعفان در بورس استقبال کردند.
وی گفت: ظرف دو یا سه سال آینده همه شرکتهایی که قابلیت عرضه در بورس را دارند وارد این بازار خواهند شد و سهام بنیاد به متقاضیان واگذار میشود.
رئیس بنیاد مستضعفان به اقدامات این بنیاد در بحث شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: در ابتدای این بحران، همراه دولت، وزارت بهداشت و مردم و همچنین کسبه بودیم.
آقای فتاح با بیان این که تا امروز، هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای مبارزه با ویروس کرونا هزینه کرده ایم گفت: هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به صورت نقد و ۶۰۰ میلیارد تومان به صورت وام و ودیعه مسکن هزینه شده است.
وی به کمک بنیاد مستضعفان به اقشار آسیب پذیر در تهران و سراسر کشور به علت شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: کمکهای عمده به کمیته امداد و سازمان بهزیستی بوده، اما به سازمانهای دیگر نیز از جمله، زندانها و شهرداری هم کمک شده است.
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: همچنین با وزارت بهداشت در خصوص تحویل آمبولانس و تجهیزات آن، در اختیار قراردادن هتل برای قرنطینه و یا برای کادر درمان، تولید و تحویل ماسک و مواد ضدعفونی کننده همکاری داشتیم.
آقای فتاح افزود: در مرحله نخست طرح مواسات, ۶۰۰ هزار بسته معیشتی تحویل شد و ۷۰۰ هزار بسته نیز به عنوان افطاری ساده در اختیار محرومان قرار گرفت.
وی گفت: در مرحله دوم نیز, ۵۰۰ هزار بسته به ارزش هر بسته ۳۰۰ هزار تومان تحویل خواهیم داد که یا به صورت بسته و یا به صورت کارت هدیه است.
رئیس بنیاد مستضعفان افزود: ۱۰۰ هزار بسته در هفته گذشته به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در شهرستانهای اطراف تهران و استان البرز توزیع شد و بقیه نیز در حال اقدام است.
آقای فتاح ابراز امیدواری کرد: در مواقع بعدی نیز بتوانیم در این زمینه برای برداشتن بار از دوش اقشاری که زیر بار تورم افسارگسیخته بسیار تحت فشار هستند کمک موثری داشته باشیم.
وی با تاکید بر این که با همه ظرفیت در خدمت مردم و محرومان هستیم افزود: سیاست ما این است که منافع مردم و محرومان را بر منافع بنیاد ترجیح دهیم.
رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به عملکرد این بنیاد در سال گذشته گفت: اگر منصفانه بگویم از این عملکرد راضی نیستم چرا که حتما باید برای مردم بیشتر کار کنیم و جهش در سال ۹۹ محقق شود.
آقای فتاح افزود: عملکرد بنیاد در چهار ماه گذشته، نشان داد که میتوانیم جهش را در شرایط کرونایی و تحریمی تحقق بخشیم.
وی با بیان این که شرایط کرونایی و تحریمی نتوانسته کارها و فعالیتهای ما را به تعطیلی بکشاند گفت: اگر جایی کارها به کندی پیش میرود به علت رعایت شیوه نامههای بهداشتی است نه این که مانع تحریمی بر سر راه است.
رئیس بنیاد مستضعفان اضافه کرد: در بحث تولیدات چه در بخش فولاد و بخش نفت و چه مواد غذایی، معطل بحث تحریم و کرونا نبوده ایم.
آقای فتاح گفت: امسال در همه کارهای بنیاد مستعضفان به ویژه در بحث جهش تولید و امنیت غذایی و مسکن محرومان، شاهد تحول و جهش خواهیم بود.
وی به آماده بودن فاز ۲ فولاد کاوه در بندرعباس و بندر شهید رجائی برای افتتاح اشاره کرد و گفت: با این افتتاح، بیش از ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام و یک و دو دهم میلیون تن به فولاد کشور افزوده میشود.
فتاح افزود: در توسعه میدان نفتی مارون ۱ و ۲ در خوزستان با وزارت نفت قرارداد توسعه بسته شده است و ارزش دکلهای به کار رفته در آن که کاملا ساخت داخل و ارزش آن ۴۰۰ میلیون دلار است.
رئیس بنیاد مستضعفان به خطر لوله ۹۰۰ کیلومتری جاسک اشاره کرد و گفت: راه اندازی ۱۶۵ کیلومتر آن بر عهده این بنیاد است که با سرعت در حال انجام است.
وی اضافه کرد: کاخ مرمر را بعد از سالها از مجمع تشخیص مصلحت نظام گرفتیم و ظرف ۶ ماه با هماهنگی میراث فرهنگی بازسازی کامل کردیم و تبدیل به موزه نفیس هنر ایران شد که ۴۰۰ اثر هنری و تاریخی در آن به نمایش درخواهد آمد.
فتاح گفت: سعی میکنیم پنج موزه تا پایان سال بازسازی و احداث کنیم.
ملک دانشکده خبر تحویل بنیاد مستضعفان شده است
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: ملک دانشکده خبر، تحویل بنیاد شده و در حال بازسازی است.
آقای سید پرویز فتاح در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما با بیان اینکه مسئولان دانشکده خبر در دو مرحله مدت اجاره این ملک را با بنیاد تمدید کرده اند افزود: نهایتا با توافق این ملک را تحویل دادند و به املاک بنیاد برگشت.
وی با بیان اینکه این ملک در حال بازسازی گفت:، چون در محدوده میدان، ولی عصر واقع شده و به عنوان یک نماد محسوب میشود باید با توجه به شرایط ترافیکی و وضعیت عمومی آنجا، تصمیم بگیریم، اما در این مرحله نیاز به رسیدگی و نوسازی دارد که در حال انجام است.
آقای فتاح با تاکید بر اینکه ما بر سر قول خود در خصوص بازپس گیری اموال و املاک بنیاد مستضعفان که تصاحب شده است، هستیم افزود: وعدهای که از روز نخست داده بودیم، به طور قاطع پیگیری کردیم و این پیگیریها نتیجه داشته و موجب برگشت برخی از املاک شده و اکنون در اختیار بنیاد است.
وی با اشاره به برگشت ساختمان کاخ مرمر به بنیاد مستضعفان اضافه کرد: این ملک، از جنس تصاحب نبود بلکه آن بنا در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام و در محدوده نظام بود و استفاده شخصی از آن نمیشد و نمیتوان اطلاق تصرف را بر آن گذاشت.
رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه ساختمان کاخ مرمر با تعامل و پیگیری به املاک این بنیاد برگشت گفت: درب این بنا به عنوان موزه هنر ایران به روی مردم باز میشود.
آقای فتاح افزود: وعدهای که سال گذشته در خصوص باز پس گیری اموال و املاک بنیاد مستضعفان دادم بیشتر، منافع افراد حقیقی را در بر میگیرد که ممکن است در مراکز قدرت باشند یا نه، و این افراد جزو مقامات و مسئولان نیستند، اما بخشی از بیت المال و زمین و املاک بنیاد در اختیارشان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه با رئیس قوه قضائیه و دستگاه قضائی تعامل بسیار خوبی داریم ادامه داد: دستگاه قضائی واقعا قاطعیت دارد و شعبههای خاصی را برای رسیدگی به این مسائل اختصاص داده است و احکامی که صادر شد نشان گر آن بود که بدون ملاحظه کار را انجام میدهند.
آقای فتاح گفت: با اطمینان به مردم اعلام میکنم که ما از وعده خود عدول نمیکنیم و ملاحظه افراد در هر پست و مقامی چه مسند سیاسی و یا اجرایی که متصرف اموال و املاک بنیاد مستضعفان باشند، نمیکنیم و وظیفه خود را انجام میدهیم.
وی افزود: البته برخی مواقع بدون اینکه کار به قوه قضائیه و بحث حقوقی برسد، افراد اجارههای خود را تمدید و یا ملک را تخلیه کردند یا پیشنهاد خرید ملک را دادند و این روند در حال انجام است.
آقای فتاح درباره قیمت گذاری کالاهای تولیدی بنیاد، گفت: ما مسئول قیمت گذاری در بعضی از تولیدات، نیستیم و قیمت گذاری در دولت و یا اصناف و اتحادیهها انجام میشود که ما از آن تبعیت میکنیم.
رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه همه تلاش ما این است که آنچه بنیاد عرضه میکند بر طبق تعرفه رسمی باشد افزود: اگر جایی بنیاد غیر از این عمل میکند، خلاف است و ما به عنوان یک نهاد انقلابی، حتما رفاه مردم و ملاحظه آنها را به منافع اقتصادی و سود بنیاد ترجیح میدهیم.
دریافت ۷ میلیارد تومان از عوارض منطقه یک آزادراه تهران شمال
فتاح به افتتاح قطعه اول آزادراه تهران - شمال اشاره کرد و گفت: سال گذشته، سه روز بعد از انتصاب بنده، عنوان کردم که دهه فجر ۹۸ به بهره برداری میرسد و عدهای از جمله رئیس جمهور تردید داشتند,، اما با تلاش، به بهره برداری رسید و تاتیرات مثبتی به ویژه در بحث کاهش ترافیک داشت.
آقای فتاح افزود: در موضوع عوارض الکترونیک آزادراه در منطقه یک آزادراه تهران-شمال، مشکلاتی وجود داشت که با دولت هماهنگ شد و مدتی است که پرداخت عوارض به ۷۰ درصد رسیده است.
وی با اشاره به نقدی شدن یک باند در بخش عوارضی آزادراه تهران-شمال گفت: هفته گذشته ۷ میلیارد تومان از محل عوارضی بابت یک ماه عبور دریافت کردیم.
تقاضای تاسیس صندوق قرض الحسنه در بنیاد برای کمک به محرومان
رئیس بنیاد مستضعفان درباره تقاضای تاسیس بانک از سوی بنیاد مستضعفان گفت: در حال حاضر بانک سینا را داریم که طبق قانون فقط ۳۳ درصد سهام این بانک را دارا هستیم و در واقع نمیتوان با این سهام، کاری انجام داد و به محرومان رسیدگی کرد چرا که سهامداران دیگر که سهم بیشتری دارند باید رضایت داشته باشند.
آقای فتاح با اشاره به لزوم پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به محرومان افزود: بانکهای ما نشان دادند که برای تسهیلات قرضالحسنه گامهای بلندی بر نمیدارند و یا در مناطق محروم شعبهای احداث نمیکنند، مگر وام قرض الحسنه نباید برای همین مردم محروم باشد؟
وی اضافه کرد: ما تقاضای تاسیس صندوق قرض الحسنه نظیر کمیته امداد دادهایم و قصد داریم منابع بنیاد را در این صندوق ببریم و اعتقاد خاصی به قرض الحسنه داریم چرا که خداوند نیز به قرض الحسنه در قرآن اشاره کرده و ما معتقدیم باید به محرومان وام قرض الحسنه دهیم.
فتاح ادامه داد: ما خادم مردم هستیم چرا که این جا بنیاد مستضعفان است و منافع آن باید به مردم و محرومان برسد
وی با بیان این که منافع بنیاد مستضعفان دو بخش است گفت: یکی حقوق بگیران این بنیاد هستند که ۴۷ هزار نفر به صورت مستقیم حقوق میگیرند وبیش از ۲۰۰ هزار نفر نیز به صورت غیر مستقیم با بنیاد همکاری دارند که این خود، ایجاد اشتغال است.
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: ما میخواهیم در کنار مسئولان کشور، بنیاد مستضعفان را با آرامش، تدبیر و به صورت فنی اداره کنیم و منافع آن هم به صورت مستقیم به مردم برسد که اشتغال، تولید و آبادانی است و هم سود حاصل از کارها صرف محرومان شود.
آقای فتاح گفت: این اطمینان را میدهم که آن چه سود در سال ۹۸ مشخص شده، به طور صددرصد و بیش از آن صرف محرومان خواهد شد.