دکتر همتی در قم ؛
شرارت های آمریکا برای جلوگیری از تجهیز ناوگان هلال احمر
رئیس جمعیت هلال احمر از شرارتهای آمریکا برای جلوگیری از تجهیز ناوگان این نهاد بشردوستانه پرده برداشت.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم،
دکتر کریم همتی در سفر به قم ، به تحریمهای ناجوانمردانه آمریکا علیه ایران اشاره کرد و گفت: بر اثر این تحریم ها، خرید بسیاری از امکانات امدادی و به روز جمعیت هلال احمر دچار آسیب شده است به گونهای که امکان خرید اقلام پیشرفته خودرویی و امداد و نجات وجود ندارد.
وی افزود: در اثر همین تحریم ها ، محدودیتهای ارزی فراوانی ایجاد شده که بر همه ارکان امداد و نجات اثر گذاشته است.
رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی گفت : با این وجود، تلاش کردیم تا خط مالی مستثنی از تحریم در هلال احمر ایجاد کنیم که این مهم اخیرا با همکاری صلیب سرخ و در چند روز گذشته به نتیجه رسید.
وی از موافقت مشروط وزارت خزانه داری آمریکا برای دسترسی ایران به کمکهای بین المللی خبر داد و گفت: با تلاشهای انجام شده ، بخشی از کمکهای بین المللی در چند روز گذشته به ایران رسید.
همتی در عین حال تاکید کرد تحریمها باعث خودباوری در جمعیت هلال احمر شد به گونهای که برخی از خطوط تولید که تعطیل شده بود اخیرا راه اندازی شده که نمونه آن خط تولید (آنژیوکت) با ظرفیت تولید سالیانه هفت میلیون عدد است.
وی افزود: در زمینه هلیکوپترسازی نیز فعالیتهای خوبی صورت گرفته است تا بتوانیم مشکلاتمان را برطرف کنیم.
رئیس جمعیت هلال احمر از نیاز این نهاد به ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران سخن گفت و افزود: در مرحله اول، به 2 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که بخشی از آن را رئیس جمهور با اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان تامین کرد.
دکتر همتی گفت : البته با این مبلغ ممکن است بتوانیم اقلام امدادی موجود در انبارها را به استاندارد کشوری برسانیم.
وی افزود : بر اساس استانداردها باید معادل 2 درصد نیاز جمعیت کشور اقلام مورد نیاز در انبارهای امدادی کشور، موجود باشد درحالیکه هم اکنون در برخی شهرها به یک دهم درصد ر سیده و البته میانگین کشوری آن ۹ دهم درصد است.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور گفت : دولت با همه تنگناهای موجود بخشی از اعتبارات مورد نیاز را تامین کرده است، اما ضرورت دارد خیرین هم همچون گذشته، به کمک جمعیت هلال احمر بیایند تا بتوانیم از ظرفیت آنان به ویژه در ساخت پایگاههای امداد و نجات جادهای، سولههای امدادی و خانههای هلال بهرهمند شویم.
وی افزود: هم اکنون کشور به ۳۷ هزارخانه هلال در روستاها نیاز دارد درحالیکه هم اکنون تنها هزار خانه هلال در کشور ایجاد شده است و در هفته دولت هم هزار خانه هلال دیگر ایجاد می شود.