گزارش علمی
چگونگی از بین رفتن حس بویایی در بیماران کرونایی
محققان: عفونت سلولهای غیر عصبی بدن توسط ویروس کرونا، سبب از بین رفتن موقتی حس بویایی میشود نه عفونت نورون ها!
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، محققان علوم پزشکی اعلام کردند عفونت سلولهای غیر عصبی بدن توسط ویروس کرونا است که سبب از بین رفتن موقتی حس بویایی میشود نه عفونت نورون ها!
دانشمندان میگویند بیان ژنهای ورودی ویروس کرونا در سلولهای غیر عصبی دستگاه بویایی، به این روند منجر میشود.
محققان انجمن آمریکایی علوم پیشرفته با مطالعه بر روی سلولهای بویایی دریافتند تهاجم ویروس به سلولهای حمایتی در حفره بینی، عامل احتمالی از بین رفتن حس بویایی است.
یافتههای محققان نشان میدهد سلولهای غیر عصبی در مغز و بینی انسان، ژنهای مهم برای ورود ویروس کرونا را بیان میکنند نه سلولهای عصبی یا همان نورون ها.بر این اساس، سلولهای غیر عصبی، هدف اولیه احتمالی برای حملات ویروس کرونا هستند که این روند، در نهایت به از بین رفتن بویایی یا آنوسمی منجر میشود.
بررسی محققان همچنین نشان داد سلولهای دستگاه تنفسی فوقانی بدن انسان، سطوح بسیار بالایی از ژنهای گیرنده دخیل در ورود ویروس کرونا را بیان میکنند و در واقع، سلولهای بخش داخلی دستگاه تنفسی در زمان عفونت کرونا، به عنوان مخزن نگهداری ویروس عمل میکنند.
دکتر دیوید بران و همکارانش در این مطالعه، سلولهای اپی تلیوم بویایی بینی و همچنین مرکز بویای را در مغز بررسی کردند. این یافته از این جهت اهمیت دارد که میتوان با توجه به شناسایی منشاء از بین رفتن حس بویایی، روش درمانی مناسبی برای آن یافت.