پخش زنده
امروز: -
محققان علوم پزشکی در هلند دریافتند جهش ژنی در ژن تی ال آر هفت به بدتر شدن علائم بیماری کرونا در بیمار منجر میشود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت، مشاهدات محققان علوم پزشکی نشان میدهد ویروس کرونا در بیماران مسن با بیماری مزمن، علائم شدیدتری دارد، ولی مشاهده دو برادر که پیشتر سالم بوده اند و اکنون در بخش مراقبتهای ویژه تحت نظر هستند پژوهشگران دانشگاه رادبود در هلند را واداشته عوامل ژنتیکی دخیل در تاثیرگذاری ویروس را بررسی کنند.
این محققان دریافتند ژن موسوم به تی ال آر هفت TLR۷ نقشی مهم در پاسخ ایمنی بدن در برابر ویروس کرونا ایفا میکند. یافتهای که نقشی مهم در درک ویژگیهای ویروس و یافتن روش احتمالی درمان این بیماری خواهد داشت.
در هنگامه همه گیری کرونا، موجی از بیماران کرونایی در دو بیمارستان هلند بستری شدند که در بین آنها، دو برادر جوان، علائم بسیار شدیدی از بیماری داشتند و پزشکان مجبور شدند آنها را در بخش آی سی یو بستری کنند و با دستگاه ونتیلاتور تحت درمان قرار دهند.
یکی از آن دو جان باخت و دیگری بهبود یافت. این یافته، محققان را واداشت توجهی ویژه به ژنتیک ویروس داشته باشند. دکتر الکساندر هویشن متخصص ژنتیک و همکارانش میگویند: در چنین موردی، شگفت زده میشوید که آیا عوامل ژنتیک، در این بین، نقش دارند یا خیر؟
محققان، همه ژنهای دو برادر را رمز گشایی کردند و به ویژه ژنهایی را که نقشی در دستگاه ایمنی داشتند مورد بررسی قرار دادند. در نهایت؛ آنها دریافتند جهش ژنی در ژن تی ال آر هفت به بدتر شدن علائم بیماری کرونا در بیمار منجر میشود.
محققان میگویند ژن یاد شده در صورت فعال شدن، آغازگر روند تولید موادی موسوم به اینترفرون است که این ماده، به نوبه خود، ایجاد پروتئینهایی را سبب میشود که برای دفاع در برابر عفونتهای ویروسی، ضروری اند و در صورتی که این ژن، کار خود را درست انجام ندهد، این روند مختل خواهد شد. محققان هلندی امیدوارند این یافته مسیر را برای درک بهتر بیماری کرونا و یافتن روش درمان در جوانان هموار ساخته باشد.