سیستان و بلوچستان ،
حجة الوداع
در سال دهم هجري ، اخرين حج پيامبر موسم به حج الوداع انجام شد.
رسول خدا در اين حج بسياري از احکام و تعليمات اسلام را تشريح کردند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان ، حجة الوداع، تنها حجگزاری عمومی مسلمانان به همراه حضرت محمد(ص)، در سال دهم هجری بود که در آن پیامبر(ص) بسیاری از احکام و تعلیمات اسلام از جمله احکام حج و ولایت امام علی(ع) را برای جمع پرشماری که او را همراهی میکردند، بیان کرد.
حجة الوداع را دارای اهمیت سیاسی و فرهنگی بسیار خواندهاند. از آن رو که حضرت محمد(ص) در جریان این حج، آداب و احکام حج در اسلام را ابلاغ کرده و به طرح بسیاری از قوانین مهم اسلام از جمله ولایت اهل بیت خود پرداخت.
این رویداد، بازتاب زیادی در لایههای سنت نبوی پیدا کرد که در دانشهایی مانند حدیث، سیره، تاریخ و فقه امتداد یافت،آنقدر که «سال دهم» در تاریخ اسلام، به نام «حجة الوداع»، خوانده شد و باب ویژهای به همین نام، بر کتابهای سیره و تاریخ و حتی بر کتابهای حدیثی اختصاص یافت و بسیاری از آداب و مناسک حج با استناد به همین رویداد در فقه تدوین شد.
برپایه روایتی از امام باقر(ع)، تا سال دهم هجری همه احکام و آموزشهای دین به جز حج و ولایت نازل شده بود.
در این سال، حضرت محمد(ص) مأموریت یافت تا برای تکمیل تعالیم دین خود و رساندن این دو واجب الهی اعلام کند هر کسی که توانایی پیمودن راه را دارد، برای فرا گرفتن حج و تعالیم دین در حج آن سال شرکت کند و جارچیان به همه اهل مدینه و آبادیهای پیرامون آن و قبایل عرب بادیه نشین اطلاعرسانی کردند.
حضرت محمد(ص) در سالهای قبل در مدینه بدون اینکه به حج برود، در روز عید قربان، قربانی میکرد.