ادامه شیوع ویروس کووید ۱۹
بیش از ۶۳۳ هزار جان باخته در جهان
به گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکنون ۱۵ میلیون و ۷۴۷ هزار و ۲۲۶ نفر در جهان به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شدند که از این تعداد ۶۳۸ هزار و ۲۸۱ نفر جان خود را از دست داده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکنون پانزده میلیون و هفتصد و چهل و هفت هزار و دویست و بیست و شش نفر در جهان به ویروس کووید 19 مبتلا شدند که از این تعداد ششصد و سی و هشت هزار و دویست و هشتاد و یک نفر جان خود را از دست داده اند و نه میلیون و پانصد و نود و نه هزار و هشتصد و نود نفر نیز بهبود یافته اند.
تعداد جانباختگان کرونا در ترکیه به ۵۵۸۰ مورد رسید
وزیر بهداشت ترکیه:با شناسایی ۹۳۷ بیمار جدید در شبانه روز گذشته شمار مبتلایان به ۲۲۴۲۵۲ مورد افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، فخرالدین کوجا افزود: با جان باختن ۱۷ بیمار کرونایی دیگر در شبانه روز گذشته شمار جانباختگان به ۵۵۸۰ مورد رسید.
۱۰۰۹ بیمار کرونایی هم در شبانه روز گذشته بهبود یافتند، بدین ترتیب شمار بهبود یافتگان به ۲۰۷۳۷۴ نفر رسید.
در انگلیس ۱۲۳ نفر دیگر قربانی کووید ۱۹ شدند
براساس اطلاعیه وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی انگلیس از دیروز تا صبح امروز، ۱۲۳ نفر دیگر قربانی ویروس کرونا شدند و بدین ترتیب، شمار جان باختگان از کووید ۱۹ در این کشور، به ۴۵ هزار و ۶۷۷ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی انگلیس، در تازهترین اطلاعیه خود، شمار موارد مثبت ابتلا به ویروس کرونا را در آزمایشهای مربوط، ۲۹۷ هزار و ۹۱۴ نفر اعلام کرده است که ۷۷۰ مورد از آنان، در ۲۴ ساعت گذشته، نتیجه آزمایش کرونایشان مثبت تشخیص داده شد.
روزنامه ایندیپندنت این هفته با استناد به گزارش مرکز ملی آمار انگلیس نوشت تا دهم ماه ژوئیه، ۲۰ تیر ماه، ۵۱ هزار و ۹۶ نفر در انگلیس، به علت ابتلا به ویروس کرونا جان باختند که با در نظر گرفتن شمار قربانیان ویروس در مناطقی همچون اسکاتلند و ایرلند شمالی، این تعداد از ۵۶ هزار نفر نیز فراتر میرود.
افزایش ۳۰۰ درصدی ابتلا به کرونا در ۳ هفته گذشته در جنوب برزیل
در سه هفته گذشته، میزان ابتلا به کووید-۱۹ در جنوب برزیل، سیصد درصد افزایش یافت.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، بیماری کووید-۱۹ در برزیل به شدت در حال گسترش است. آمار منتشر شده نشان دهنده افزایش انفجاری موارد ابتلا به این بیماری در سه ایالت جنوبی برزیل است. در یک ماه گذشته موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در این سه ایالت، سه برابر شده بطوریکه از پنجاه و پنج هزار و نهصد و شصت یک نفر در بیست و سوم ماه ژوئن به یکصد و هفتاد و دو هزار و پانصد و پنجاه و شش نفر در بیست و دوم ژوئیه افزایش یافته است. این وضعیت سبب تشدید مصیبت برزیلیها شده است. بیمارستانها با کمبود شدید تجهیزات پزشکی و بیمارستانی برای مداوای افراد بیمار مواجهند. مردم در ایالتهای پارانا، سانتا کاتارینا و ریو گرانده دو سول به شدت نگرانند. شیب منحنی ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در برزیل اصلا کم نشده و همچنان در حال افزایش است. اقدامات کنترلی برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ در برزیل بسیار دیرهنگام بود و آنهم پس از آنکه، این بیماری در شهرهای مختلف برزیل بویژه شهرها و ایالتهای پرجمعیت تمرکز پیدا کرد.
آلمان: افزایش آمار آلودگی به کرونا و تکرار هشدارها
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، موسسه ویروس شناسی روبرت کخ اعلام کرد در ساعت گذشته ۸۱۵ نفر به کووید ۱۹ آلوده شده اند که این عدد در روزهای قبل به طور متوسط ۵۰۰ نفر بود.
این موسسه نسبت به وخیم شدن اوضاع به مردم هشدار داده و از آنها خواسته است مقررات بهداشتی از جمله زدن ماسک و رعایت فاصله را بیش از گذشته رعایت کنند.
از آغاز سرایت کرونا در آلمان تا کنون ۲۰۵۴۰۰ نفر به این ویروس آلوده شده و ۹۱۱۷ نفر جانشان را از دست داده اند.
همچنین تا کنون بیش از ۱۸۹ هزار مبتلا به کووید ۱۹ بهبود یافته اند.
کسانیکه در انگلیس ماسک نزنند، ۱۲۵ دلار جریمه میشوند
در مسیر مقابله با کرونا، کسانیکه در انگلیس ماسک نزنند، یکصد و بیست و پنج دلار جریمه میشوند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، بیماری کووید-۱۹ در انگلیس به کابوس جدی شبکه ملی بهداشت و درمان انگلیس (ان اچ اس) تبدیل شده است. در این شرایط، مقررات مربوط به پوشیدن ماسک در انگلیس شدیدتر شده است. از امروز در انگلیس، همه کسانیکه به فروشگاهها و محل عرضه مواد غذایی و محلهای سرپوشیده، مراجعه میکنند باید ماسک بزنند. کسانیکه این مقررات را رعایت نکنند، با جریمه یکصد و بیست و پنج دلار مواجه خواهند شد. وزیر بهداشت انگلیس اعلام کرده است همه برای مقابله با ویروس کرونا باید نقش آفرینی کنند تا کشور سلامت داشته باشد.
برنامه واکسیناسیون سراسری انفلوانزا برای مقابله با کرونا در انگلیس
برنامه واکسیناسیون سراسری انفلوانزا برای مقابله با کرونا در انگلیس اجرایی میشود.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، بیماری کووید-۱۹ در انگلیس نیز همچنان مشکلی جدی به شمار میرود. در این شرایط بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس به همه توصیه کرده است تا واکسن انفلوانزا بزنند. این بخشی از برنامه جامع و کامل واکسن انفلوانزا در انگلیس است. هدف از این برنامه، جلوگیری از وارد شدن فشار بیش از اندازه بر شبکه ملی بهداشت و درمان انگلیس (ان اچ اس) درصورت ظهور موج دوم ویروس کرونا است. جانسون به کسانی هم که از زدن واکسن انفلوانزا خودداری میکنند هشدارهایی داده است. او این افراد را "دیوانه" توصیف کرده است. باید توجه داشت که در ماههای سپتامبر و اکتبر و نوامبر و دسامبر، انفلوانزا فراگیر میشود، افراد پیر مریض میشوند و باتوجه به وحشتی که حاکم شده است، ممکن است در این ایام سال، بیمارستانهای انگلیس بیش از حد توان خود با بیمار مواجه شوند. به همین علت است که نخست وزیر انگلیس به مردم توصیه کرده است که واکسن انفلوانزا را بزنند.
روسیه از اول اوت ارتباطات هوایی خود را با سه کشور از سر میگیرد
روسیه روز جمعه از برقراری مجدد ارتباطات هوایی از یک اوت با سه کشور انگلیس، ترکیه و تانزانیا خبر داد. روسیه، چهار ماه پیش به علت همه گیری کرونا ارتباطات هوایی خود را متوقف کرده بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه در یک نشست دولتی اعلام کرد: این پروازها از فرودگاههای مسکو، سن پترزبورگ و روستوف نا دونو از سرگرفته خواهد شد.
تاتیانا گولیکووا، معاون نسخت وزیر هم اعلام کرد: از سرگیری پروازها در حال حاضر تنها شامل سه کشور انگلیس، ترکیه وتانزانیا خواهد بود. پروازها به لندن، آنکارا و استانبول از اول اوت از سرگرفته میشود. پس از آن، از ۱۰ اوت، پروازهایی به مقصد شهرهای ساحلی ترکیه مانند آنتالیا، بدروم و دالامان در نظر گرفته شده است. در مورد تانزانیا هم تنها به مقصد گردشگری زنگبار، پرواز وجود خواهد داشت. معاون نخست وزیر افزود: اتباع خارجی برای ورود به روسیه باید دستکم ۷۲ ساعت قبل، آزمایش کرونا داده باشند. گولیکووا گفت: ما بسیار با احتیاط عمل میکنیم تا شروع دوباره ارتباطات هوایی به افزایش موارد جدید آلودگی به ویروس کرونا منجر نشود. میخائیل میشوستین گفت: این تصمیم بر مبنای وضعیت همه گیری کشورها، وضعیت بیماری و اصل رویکرد متقابل میان کشورها اتخاذ شده است. برای مثال بر خلاف اتحادیه اروپا، انگلیس که بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا را در اروپا دارد در ژوئیه و ترکیه در ژوئن، مرزهای خود را به روی روسیه گشودند. میشوستین گفت: از سرگیری پروازها همچنین موجب تسریع بازگشت اتباع ما از خارج میشود. از اواخر مارس، روسیه، مرزهای خود را به روی اتباع خارجی بست تا مانع از گسترش ویروس شود. طبق آخرین آمار رسمی، مسکو تا روز جمعه ۸۰۰ هزار و ۸۴۹ مورد آلودگی به ویروس کرونا ثبت کرده که ۱۳ هزار و ۴۶ مورد آن به مرگ منجر شده است.
کارشناسان معافیت از قرنطینه برخی گروههای کاری را عامل بروز موج دوم کرونا می دانند
یک کارشناس مسائل پزشکی روز جمعه اعلام کرد: موج جدید ویروس کرونا که از چند هفته پیش به هنگ کنگ رسیده، ممکن است ناشی از اجازه مقامات به خروج خدمه یک کشتی باربری، بدون رعایت قرنطینه باشد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از هنگ کنگ، در حالی که این منطقه نیمه خودمختار چین موفق شده بود همه گیری را کنترل و زنجیرههای انتقال محلی را قطع کند، شمار موارد جدید آلودگی به ویروس کرونا از ابتدای ماه، بار دیگر افزایشی شد. هنگ کنگ روز جمعه از ۱۲۳ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت خبر داد. به این ترتیب از ابتدای همه گیری در این منطقه، ۲ هزار و ۳۷۲ نفر به ویروس کرونا آلوده شده اند که به مرگ ۱۶ نفر آنان منجر شده است.
در هفتههای اخیر، هزار مورد آلودگی جدید تایید شده است که بیش از ۴۰ درصد کل موارد ثبت شده آلودگی از آغاز همه گیری در ماه ژانویه است. برخی کارشناسان، گسترش اخیر همه گیری را ناشی از معافیتهایی میدانند که مقامات محلی برای مشاغل اساسی مانند رانندگان کامیونهایی که از مرز میگذرند و همچنین خدمه پرواز و کشتیهای تجاری میدانند؛ یعنی گروههایی که قرنطینه ۱۴ روزه را نمیگذرانند. مقامات محلی این معافیتها را برای عملکرد صحیح این منطقه ضروری میدانند.
گابریل لونگ، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه هنگ کنگ پس از بررسی نمونههای به دست آمده از آخرین موارد تایید شده روز پنجشنبه گفت: ظهور دوباره ویروس کرونا به احتمال بسیار زیاد از همین موارد وارداتی است. این میتواند از خدمه و ملوانان، معاف از قرنطینه باشد. وی گفت: زمانی که این افراد وارد هنگ کنگ میشوند قرنطینه نمیشوند و آزمایش نمیدهند. میتوان تصور کرد که این افراد به هتلهای مراکز شهر میروند. هنگ کنگ یکی از فعالترین بنادر دنیا به لحاظ حجم کانتینرهایی است که وارد میشود. لونگ گفت: به علت لغو محدودیتها در ژوئن، رستورانهای کوچک، به محل پر خطری تبدیل شده اند و به ویژه رانندگان تاکسی، رفت و آمد زیادی به این رستورانها دارند. پس از آنکه موارد آلودگی به ویروس کرونا از اوایل ماه افزایش یافت، دولت تصمیم گرفت آزمایش کرونا را برای همه خدمهای که وارد هنگ کنگ میشوند، اجباری و ماموران حمل و نقل دریایی را وادار کند خدمه کشتیها را در محیطی جداگانه اسکان دهند. در همین چارچوب، شش کشتی در آبهای هنگ کنگ به علت داشتن موارد مثبت کووید ۱۹ قرنطینه شدند.
نتیجه یک تحقیق حاکیست هیدورکسی کلروکین برای درمان کووید ۱۹ بلاتاثیر است
نتیجه مطالعهای که پنجشنبه در برزیل منتشر شد، حاکیست داروی «هیدروکسی کلروکین» برای مقابله با کووید-۱۹ بی تاثیر است. این درحالیست که ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل به کووید ۱۹ مبتلا شده است و به طور عمومی استفاده از «هیدروکسی کلروکین» را تبلیغ میکند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ریو دو ژانیرو، آزمایشهای بالینی در ۵۵ بیمارستان کشور که در مجله پزشکی «نیوانگلند» منتشر شد با این هدف صورت گرفت که مشخص شود آیا این داروی بحث برانگیز همراه با آنتی بیوتیک «آزیترومایسین» میتواند بیماران مبتلا به نوع خفیف یا متوسط کووید-۱۹ را درمان کند؟ دولت برزیل از ماه مه برای مقابله با همه گیری، استفاده از «هیدروکسی کلروکین» یا (به اختصار) «کلروکین» را به همراه «آزیترومایسین» توصیه میکند.
رئیس جمهور راست گرای افراطی برزیل، ۷ ژوئیه اعلام کرد: نتیجه آزمایش کووید-۱۹ وی مثبت شده، اما چندین بار تاکید کرد به لطف استفاده از «هیدروکسی کلروکین»، وضعیت سلامت وی بهتر شده است. یکشنبه، وی حتی یک جعبه از این داروی جنجالی را در دست داشت که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هم آن را تحسین کرده بود. اما طبق چندین آزمایش بالینی که به طور تصادفی کنترل شد، مشخص شد این دارو در مقابله با ویروس کرونا بی اثر است و حتی میتواند عوارض جانبی زیانباری هم داشته باشد.
این مطالعه در برزیل توسط گروهی از پژوهشگران و پزشکان به نام ائتلاف کووید-۱۹ برزیل انجام شد و به همین نتیجه منتهی شد. پژوهشگران با بررسی ۶۶۷ بیمار دریافتند کسانی که با استفاده از «هیدروکسی کلروکین» درمان میشوند بیشتر در معرض مشکلات قلبی و کبدی قرار میگیرند. تا روز پنجشنبه، برزیل که دومین کشور آلوده به ویروس کرونا پس از آمریکاست حدود ۲.۳ میلیون مورد آلودگی به ویروس کرونا ثبت کرد که ۸۴ هزار مورد آن به مرگ منجر شده است. بولسونارو، اغلب وخامت همه گیری را نادیده میگیرد. وی مدتهای طولانی از این بیماری به عنوان یک آنفلوانزای کوچک یاد میکرد. او پنجشنبه با موتور سیکلت به گردش رفت و بدون ماسک در حوالی محل سکونت خود با خبرنگاران گفتگو کرد. تصاویر این گفتگو توسط رسانهها منتشر شد.
ممانعت فرانسه از ورود شهروندان کرونایی ۱۶ کشور از جمله آمریکا به این کشور
دولت فرانسه اعلام کرد ۱۶ کشور در فهرست قرمز کرونایی قرار گرفته اند و از این پس شهروندانشان برای ورود به خاک فرانسه باید در فرودگاه آزمایش کووید ۱۹ بدهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ ژآن کاستکس نخست وزیر فرانسه دقایقی پیش در بازدید از فرودگاه شارل دو گل پاریس این خبر را اعلام کرد و گفت: مسافرانی از این ۱۶ کشور که دارای علائم کرونا باشند و آزمایششان مثبت باشد باید ۱۵ روز در قرنطینه بسر ببرند و الا حق ورود به خاک فرانسه را ندارند.
بنابر اعلام دولت فرانسه این ۱۶ کشور عبارتند از: آمریکا، اسرائیل [رژیم صهیونیستی]، الجزایر، ترکیه، آفریقای جنوبی، برزیل، شیلی، امارات، هند، مکزیک، صربستان، قطر، مونته نگرو، مراکش، کویت و پرو
این تصمیم دولت فرانسه در پی شیوع دوباره کرونا در این کشور صورت گرفته است و زمان اتمام این تصمیم مشخص نشده است.
نروژ بار دیگر محدودیتهای سفر به اسپانیا را اعمال کرد
نروژ، روز جمعه، بار دیگر، محدودیتهای سفر به اسپانیا را اعمال کرد.
در اسپانیا که مقصد گردشگری مورد علاقه نروژی هاست، ویروس به شدت شیوع پیدا کرده است. تصمیم نروژ به این معناست که کسانی که از اسپانیا میآیند یا به اسپانیا باز میگردند از نیمه شب (ساعت ۲۲ به وقت گرینویچ) ، در بدو ورود به خاک نروژ به طور اجباری در قرنطینه ۱۰ روزه قرار میگیرند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از اسلو، برعکس، دولت نروژ، شمار مناطقی از سوئد را که دیگر رسما سفر به آنها منع نمیشود، به هفت منطقه رساند و به این ترتیب، الزام قرنطینه را برای این مناطق لغو کرد. محدودیتها همچنین بار دیگر با آندورا (کشوری در اروپا) برقرار و برعکس با مجارستان برداشته شد. محدودیتها همچنان برای پرتغال، لوکزامبورگ، کرواسی، رومانی و بلغارستان ادامه دارد. شیوع کووید-۱۹ به شکل گستردهای در نروژ، تحت کنترل است و تنها سه فرد مبتلا به کووید ۱۹ روز جمعه بستری هستند که یکی از آنها در بخش مراقبت ویژه است. در نروژ در مجموع ۹۰۸۵ مبتلا به کرونا ثبت شده است که ۲۵۵ نفر از آنها جان باختند.
آمار بیماران مبتلایان کرونا در سوریه به ۶۰۸ نفر رسید
وزارت بهداشت سوریه در بیانیهای اعلام کرد، با شناسایی ۲۴ مورد جدید مبتلا به ویروس کووید - ۱۹، آمار بیماران مبتلایان به این ویروس به ۶۰۸ بیمار رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دمشق، همچنین با بهبود یافتن ۱۰ بیمار، تعداد بهبودیافتگان ۱۸۴ نفر گزارش شد.
در این بیانیه آمده است، تعداد فوت شدگان بیماری کووید- ۱۹، نسبت به روز گذشته تغییری پیدا نکرده و ۳۵ نفر گزارش میشود.