به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از استانبول، برغم مخالفتهای چند کشور خارجی و یونسکو، مسجد ایاصوفیه استانبول پس از ۸۶ سال امروز از هزاران نمازگزار میزبانی میکند.
مسجد ایاصوفیه که در سال ۱۹۳۴ میلادی با مصوبه کابینه دولت به موزه تبدیل شده بود، با حکم دهم جولای رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دوباره به مسجد تغییر کاربری داده است. تغییر کاربری ایاصوفیه از موزه به مسجد با واکنش و مخالفت یونسکو و چند کشور خارجی از جمله یونان، آمریکا، فرانسه و مصر روبرو شده است.
هزاران مسلمان مشتاق از سراسر ترکیه خود را به استانبول رساندهاند تا پس از ۸۶ سال فراغت، امروز در نخستین نماز جمعه مسجد ایاصوفیه شرکت کنند. مراسم بازگشایی مجدد ایاصوفیه بعنوان مسجد، از مهمترین رویدادهای قرن است که از سوی دهها رسانه داخلی و خارجی دنبال میشود. بنا به اعلام استانداری استانبول بدلیل شیوع کرونا ویروس، نمازگزاران پس از اندازه گیری تب با ماسک و سجاده یکبار مصرف میتوانند وارد صحن ایاصوفیه شوند.
در این مراسم ۷۳۶ پرسنل بهداشتی بهمراه ۱۰۱ آمبولانس و یک فروند بالگرد در ۱۷ نقطه، مآموریت رسیدگی به امور کنترل پزشکی نمازگزاران را بعهده دارند. بنا به اعلام سازمان دیانت ترکیه وجود نقوش و سمبلهای مسیحیت مانعی برای اقامۀ نماز نبوده، زیرا هنگام برگزاری نماز این نگارهها با پرده پوشیده خواهند شد.
ایاصوفیه از بناهای تاریخی استانبول است که از سوی سازمان یونسکو به عنوان میراث جهانی ثبت شده است.
این بنا در سال ۵۳۷ میلادی در دوران امپراطوری بیزانس بعنوان کلیسا ساخته شد، اما پس از فتح قسطنطنیه (استانبول) توسط فاتح سلطان محمد پادشاه عثمانی در سال ۱۴۵۳ میلادی کاربری آن از کلیسا به مسجد و با مصوبه سال ۱۹۳۴ میلادی کابینه دولت ترکیه به موزه تبدیل شد.