به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه نیویورک تایمز، میلیونها آمریکایی در یک قدمی از دست خانه هایشان هستند و کنگره باید به آنها کمک کند، ناتوانی دولت آمریکا در مهار شیوع ویروس کرونا در این کشور موجب شده است تا آنچه به عنوان آسیبی جزئی به اقتصاد این کشور اعلام شده بود به آفتی طولانی مدت برای شکوفایی و چشم انداز اقتصادی این کشور تبدیل شود.
میلیونها آمریکایی که در جریان همه گیری کرونا شغل خود را از دست داده بودند حال با توجه اینکه امکان احیای سریع اقتصاد این کشور اندک است اکنون با معضل از دست دادن خانهها مواجه شده اند.
با توجه به مشکلات اقتصادی که شیوع کرونا در آمریکا به دنبال داشته است ۲۲ درصد خانوادهها میگویند گمان نمیکنند بتوانند کرایه ماه آینده خانههای خود را پرداخت کنند.
محدودیتهای موقتی که در هفتههای نخست آغاز بحران کرونا در ارتباط با تخلیه خانههای اجارهای به اجرا گذاشته شده بود به تدریج رو به پایان است و شمار قابل توجهی از مالکان خانهها درصدد هستند مستاجرانی را که قادر به پرداخت کرایه خود نیستند مجبور به تخلیه کنند.
مشکلات و گرفتاری مستاجران و مالکان خانهها در بحبوحه شیوع کرونا نسبت به بحران مسکن که سال ۲۰۰۸ به اوج خو رسید کمتر مورد توجه قرار گرفته است شاید بدان علت که این بار مشکلات در بازار مسکن آغاز نشد یا اینکه این بحران به ناگهان از راه رسید، اما مقامات آمریکا باید توجه داشته باشند که این کشور در آستانه بی خانمانی طیف قابل توجهی از خانوادههای کم درآمد قرار گرفته و ممکن است بحرانی دراز مدت در این کشور آغاز شود.
با توجه به چنین بحرانی، ضرورت دارد کنگره درصدد تعیین مهلت قانونی برای تخلیه خانهها برآید و به افرادی که شغل خود را از دست داده اند و قادر به پرداخت کرایه خانههای خود نیستند کمک مالی کند. تعیین این مهلت زمانی قانونی ضرورتی است، زیرا توزیع کمکها زمانبر خواهد بود. اختصاص این کمکها مانع از بی خانمان شهروندان خواهد شد. حدود ۴۷ درصد خانههای اجارهای متعلق به سرمایه گذارانی است که آنها نیز باید بدهیهای خود را پرداخت کنند.
با ادامه پرداختهای هفتگی ۶۰۰ دلاری که دولت فدرال آمریکا از ماه آوریل به افراد بیکار آغاز کرده است بخش قابل توجهی از این کمک میتواند تامین شود.
ارزیابیها نشان میدهد این پرداختها تقریبا دو سوم از پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار کمک ماهانهای را که برای نگه داشتن شهروندان در خانهها مورد نیاز است تامین میکند. حتی با این پرداختها، دولت باید یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار دیگر را به صورت کمک ماهانه به بخش مسکن اختصاص دهد.
مجلس نمایندگان آمریکا ماه مه طرحی را تصویب کرد که در آن علاوه بر تمدید اعطای مزایای بیکاری تا ماه ژانویه، ۱۰۰ میلیارد دلار نیز به صورت کمک در اختیار مستاجران و ۷۵ میلیارد دلار به مالکان خواهد داد و خانوادههای کم درآمد مشمول این طرح میشوند.
در چارچوب این طرح همچنین یک مهلت زمانی ۱۲ ماهه برای تخلیه خانهها در نظرگرفته شده است و شامل کمک به افرادی میشود که خانههای خود را از دست داده اند از جمله اختصاص ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به تامین کنندگان سرپناه برای افراد بی خانمان.
نمایندگان جمهوری خواه در سنای آمریکا پس از ماهها تاکید بر اینکه نیازی به کمکهای بیشتر فدرال نیست اذعان کرده اند که باید اقدامی صورت گیرد، اما با وجود اینکه زمان اقدامات فعلی این هفته به پایان میرسد آنها هنوز بر سر جزئیات توافق نکرده اند و در پیش نویس پیشنهادی که روز پنجشنبه ارائه شد هیچ اشارهای به اعطای کمک مستقیم به بخش مسکن نشده و در عین حال درخواست کاهش مزایای بیکاری مطرح گردیده است.
چنانچه این کمکها در اختیار شهروندان آمریکایی قرار نگیرد، میلیونها آمریکایی در ماههای آینده خانههای خود را از دست خواهند داد.
این در حالی است که قانون مربوط به بخش مسکن برای حل این بحران نیز کمکی نخواهد کرد و کنگره باید کمکهای ویژهای را در اختیار مستاجران و مالکانی قرار دهد که معضل از دست دادن خانههای خود را پیش رو دارند.
به طور کلی از هر چهار خانواده یک خانواده بیش از نیمی از درامد خود را صرف پرداخت کرایه خانه میکند. حتی پیش از شیوع ویروس کرونا نیز بیش از نیم میلیون آمریکایی بی خانمان و کارتن خواب بودند. حتی پیشنهاد بهترین کمکهای مالی در کنگره نیز چندان به تغییر این واقعیت تلخ کمکی نخواهد کرد. این کمکها بحران کنونی را حل میکند، اما برای بحرانهایی که ریشه دار هستند کمکی نخواهد بود.
اکنون فرصت مناسبی است که کنگره از این بحران درس بگیرد و در جهت رفع مشکل مسکن شهروندان آمریکایی برآید.
کمکهای غذایی به دلیل نیاز شهروندان آمریکایی به مواد غذایی در این بحران در اختیار آنها قرار میگیرد از این رو کمکهایی در بخش مسکن نیز باید به آنها اعطا شود، زیرا آنها به سرپناه نیاز دارند.