ادامه شیوع ویروس کووید ۱۹
بیش از ۱۵ میلیون مبتلا در جهان
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت تاکنون ۱۵ میلیون و ۱۲3 هزار و 892 نفر در جهان به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شدند که از این تعداد ۶۲۰ هزار و 314 نفر جان خود را از دست داده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت تاکنون پانزده میلیون و یکصد و بیست و سه هزار و هشتصد و نود و دو نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این تعداد ششصد و بیست هزار و سیصد و چهارده نفر جان خود را از دست داده اند و نه میلیون و یکصد و سی و نه هزار و چهارصد و هشت نفر بهبود یافته اند.
کرونا در رومانی ایتالیا را به وحشت انداخته است
در حالی همه گیری ویروس کرونا در رومانی رو به افزایش است که آمد و شدهای زیاد ایتالیا و رومانی، موجب نگرانی مسئولان این کشور شده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "مونی"، طی هفتههای اخیر، رومانی در مورد افزایش روزانه افراد آلوده به ویروس کرونا در اروپا تحت نظارت است. اوج کرونا در این کشور، به طور مستقیمً ایتالیا را نیز تهدید میکند؛ جایی که کارگران و پرستاران خانگی رومانیایی، بدون هرگونه اقدامات کنترلی در خانه ایتالیاییها کار میکنند. آمارها حاکی از تعداد بیش از یک میلیون کارگر و پرستاری است که در شهرهای مختلف ایتالیا مشغول به کارند. مرزهای باز بین ایتالیا و رومانی اکنون مورد توجه مسئولان ایتالیایی قرار گرفته و نگرانی آنها را موجب شده است. در واقع تعداد زیادی از کارگران و پرستاران خانگی رومانیایی در خانوادههای ایتالیایی مشغول به کار هستند؛ بنابراین به طور یقین، بدون اعمال هرگونه نظارتهای ضروری بهداشتی، ویروس کرونا در رومانی، ایتالیا را نیز با خطر مواجه میکند. با بیش از ۳۸۰ هزار افراد شناسایی شده آلوده به کرونا در سطوح ملی و بیش از ۶۰۰ مورد جدید آلودگی روزانه، رومانی در حال تبدیل شدن به "قهرمان حوادث کرونایی" است. بالاترین سطح هشدار در ماه جولای امسال (تیر ۹۹) بود. یعنی زمانی که کانون همه گیری قاره اروپا در شرق آن متمرکز شده و بالکان در شرایط اضطراری کامل قرار گرفته بود. اما اکنون کشور رومانی حتی با خطر تبدیل شدن به برزیل اروپا است نیز رو به روست. این شرایط با توجه به آنکه در حال حاضر، هیچگونه اقدامات محدود کننده خاصی توسط دولت ایتالیا اعمال نشده، این کشور را به وحشت انداخته است.
در فرانسه برای آزمایش غربالگری آزمایشگاههای سیار راه اندازی شده است
مردم فرانسه برای غربالگری ویروس کرونا به آزمایشگاهها هجوم برده اند. در برابر این تمایل مردم برای آزمایش دادن، صفهای انتظار بسیار طولانی است.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، مردم فرانسه از برپایی آزمایشگاههای سیار برای اطمینان یافتن از سلامت خود بهره میبرند. زنی گفت: من پلاکارد تبلیغاتی را دیدم و از این فرصت برای آزمایش استفاده کردم.
مرد جوانی نیز گفت: من برای آزمایش دیروز به آزمایشگاهی رفتم و آنجا به من گفته شد برای دادن آزمایش پی سی آر باید تا ماه اوت صبر کنم. این زمان زیادی است. اما در اینجا آزمایش به خوبی و به سرعت انجام میشود.
مرد دیگری اظهار داشت: به نظرم اگر میتوانیم آزمایش بدهیم این کار اهمیت زیادی دارد.
از متقاضیان سوالاتی پرسیده و سپس از آنها آزمایش گرفته میشود. مردی گفت: این واقعیت که آزمایش گرفتن در نزدیکی محل سکونت ما انجام میشود برای من بسیار جذابتر است تا اینکه بخواهم راه زیادی را برای آزمایش دادن طی کنم.
دهها مرکز غربالگری سیار در ایل دوفرانس مستقر شده اند و روزانه تا ۵۰۰ نفر را پذیرش میکنند.
متصدی یکی از این مراکز گفت: هدف ما نزدیک شدن به مردمی است که به راحتی به درمان نزدیک و حاضر به دادن آزماش غربالگری نمیشوند.
آزمایش غربالگری در حال حاضر در آزمایشگاهها دشوار است. بیماران برای دادن آزمایش و گرفتن پاسخ باید مدت زیادی منتظر بمانند. آزمایشگاهها از افرادی که میخواهند در مورد سلامت خود مطمئن شوند یا برای تعطیلات پرواز دارند اشباع شده است.
زنی که قصد دارد به اوکراین برود گفت: یافتن آزمایشگاه بسیار پیچیده شده است. من با آزمایشگاههای بسیاری تماس گرفتم و امکان حضور در آنجا وجود نداشت. در نهایت من توانستم به این آزمایشگاه بیایم.
برای مقابله با این شرایط دشوار آزمایشگاهها از دانشجویان به عنوان نیروی کمکی استفاده میکنند.
یکی از متخصصان آزمایشگاه گفت: ظرفیت آزمایش پایان ناپذیر نیست. اهمیت بسیاری دارد که اجازه اشباع شدن ظرفیتها را ندهیم.
به هر حال شناسایی افراد ناقل ویروس اجازه قطع زنجیره انتقال و مهار همه گیری را میدهد.
درخواست اجرای مقررات منع رفت و آمد کامل در تعطیلات عید قربان
مقامات وزارت بهداشت عراق برای جلوگیری از شیوع کرونا خواستار اجرای مقررات منع رفت و آمد کامل در ایام عید قربان شدند.
روزنامه القدس العربی چاپ لندن در شماره امروز خود در اینترنت نوشت ریاض عبدالامیر مدیرکل بهداشت عراق اعلام کرد وزارت بهداشت این کشور خواستار اعمال مقررات منع رفت و آمد کامل در ایام عیدقربان و تصویب این مقررات در کمیته بهداشت و سلامت ملی شده است.
کمیته بهداشت و سلامت ملی عراق مسئول مبارزه با ویروس کرونا است و مصطفی الکاظمی نخست وزیر شخصاً ریاست این کمیته را برعهده دارد. ۳۱ ژوئیه آینده نخستین روز از اعیاد عید قربان است.
عبدالامیر افزود: یک هفته پس از عید فطر سابق فاجعه بزرگی در عراق روی داد و تعداد مبتلایان به کرونا به شدت افزایش یافت. به همین سبب تصمیم گرفته شده است در ایام عید قربان مقررات منع رفت و آمد به اجرا گذاشته شود.
وی خاطرنشان کرد: تعداد مبتلایان به کرونا طی هفتههای گذشته افزایش یافته است، اما تعداد درمان شدگان نیز در بغداد و استانهای دیگر به شدت افزایش یافته است و به همین علت مسئولان وزارت بهداشت احساس اطمینان میکنند.
عبدالامیر افزود: اگر شهروندان اقدامات پیشگیرانه را رعایت کنند تعداد مبتلایان کاهش خواهد یافت.
مقامات عراقی در ایام عید قربان مقررات منع رفت و آمد را به صورت مقطعی برگزار میکنند به گونهای که به مردم اجازه داده میشود طی روز با رعایت اقدامات پیشگیرانه نظیر استفاده از ماسک و خودداری از ایجاد تجمعات تردد داشته باشند.
از دو ماه پیش با کاهش تدابیر پیشگیرانه در عراق تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور درحال افزایش است. اکنون این نگرانی وجود دارد که نظام بهداشتی این کشور با امکانات محدود ناشی از چندین دهه جنگ و فساد و بی ثباتی فروبپاشد.
تاعصر سه شنبه گذشته تعداد مبتلایان به کرونا در عراق به ۹۷ هزار و ۱۵۹ نفر رسید. ۳ هزار و ۹۵۰ نفر از این مبتلایان تاکنون جان باخته اند و ۶۴ هزار و ۹۵۰ نفر نیز درمان شده اند.
چین پروازهای خود را با ایتالیا به طور قابل توجهی کاهش داده است
در حالی پس از همه گیری ویروس کرونا، میان چین و دیگر کشورهای اروپایی ۳۷ پرواز در هفته انجام میشود که تعداد آن با ایتالیا فقط یک پرواز است.
به گزارش پایگاه اینترنتی روزنامه ایتالیایی زبان " ایل سوله ونتی کوآترو اوره"، آسمان چین و ایتالیا باز، اما فقط یک پرواز مستقیم میان این دو کشور برقرار است. پس از همه گیری بیماری کووید-۱۹، شرکتهای هواپیمایی چینی به ایتالیا باز نگشته اند. این در حالی است که این شرکتها به منظور جابجایی مسافران، ارتباط خود را با همه شهرهای اصلی اروپا حفظ کرده اند. در مجموع، شرکتهای هواپیمایی چینی، هر هفته ۲۸ پرواز و شرکتهای اروپایی ۹ پرواز از چین به اروپا و بالعکس انجام میدهند.
این روزنامه نوشت پیش از لغو پروازها در فرودگاه "فیومیچینیو" در رم (پایتخت ایتالیا)، ۶ شرکت هواپیمایی چینی در ایتالیا به مقصد ۱۲ شهر، مشغول فعالیت بودند، اما اکنون همه آنها فعالیتهای خود را متوقف کرده اند.
در این خصوص، چین سختگیریهایی اعمال کرده است. پس از بازگشایی ها، این کشور از بیم بازگشت دوباره ویروس کرونا از کشورهای خارجی به چین، رفتارهای بسیارمحتاطانهای را پیش گرفته است. از تاریخ ۸ مه امسال (۱۹ اردیبهشت ۹۹) مسئولان بخش حمل و نقل هوایی چین قوانین و دستورالعملهایی را صادر کرده اند که بر اساس آنها، طی یک هفته، شرکتهای هواپیمایی خارجی میتوانند فقط یک پرواز میان کشور خود و چین برقرار کنند. پس از ۵ پرواز پی در پی بدون هرگونه مشکل (انتقال ویروس کرونا)، شرکتهای هواپیمایی میتوانند تقاضای برقراری دومین پرواز خود را طی یک هفته داشته باشند.
اما مسافرانی که از خارج به چین میروند، باید قبل از عزیمت آزمایش کرونا دهند و آن را در لحظه ورود به این کشور نیز باید تکرار کنند. در هر حال، مسافران در بدو وروود به مدت ۱۴ روز در یکی از هتلهایی که در لیست معرفی شده فرودگاه مقصد میتوانند انتخاب کنند، قرنطینه میشوند. با این شیوه، میتوانند طی دوره قرنطینه، از نظر سلامت و بهداشت کنترل شوند.
از مردم توکیو خواسته شد در روزهای آینده در خانه بمانند
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در حالی که شمار روزانه موارد جدید ابتلا به کرونا در پایتخت ژاپن به شدت رو به افزایش است، فرماندار توکیو روز چهارشنبه از مردم این شهر خواست در آستانه تعطیلات طولانی در این کشور در خانههای خود بمانند. در پایتخت ژاپن بار دیگر سطح هشدار به بیشترین حد رسید و کارشناسان درباره اینکه به نظر میرسد ابتلا به کووید ۱۹ به سرعت و در حد گستردهای رو به افزایش است هشدار دادند.
یوریکو کویکه فرماندار توکیو هشدار داد موارد جدید ابتلا نه تنها جوانان بلکه ردههای سنی بالاتر را در برمی گیرد. وی درست پیش از آغاز یک تعطیلات چهار روزه در ژاپن یعنی دو روز تعطیلی پشت هم (پنجشنبه و جمعه) پیش از تعطیلات آخر هفته (شنبه و یکشنبه) گفت: «من از ساکنان توکیو به ویژه سالمندان و افرادی که بیماری زمینهای دارند، میخواهم تا آنجا که ممکن است از بیرون رفتن خودداری کنند».
توکیو هفته گذشته شمار روزانه بی سابقه ۲۳۹ مورد ابتلای جدید را ثبت کرد و در روزهای اخیر، مرز ۲۰۰ مورد ابتلا به طور مداوم رد شده است. روز چهارشنبه، مقامات محلی از ۲۳۸ مورد جدید ابتلا خبر دادند.
موارد جدید ابتلا به کرونا در رستورانها و تئاترها وجود دارد و دیگر مانند هفتههای اخیر، تنها در مناطقی که زندگی شبها در آنها جریان دارد نیست. کانونهای جدید ابتلا همچنین در شرکتها و مدارس گزارش شده است.
موارد جدید روزانه ابتلا همچنین روز چهارشنبه در اوساکا-بزرگترین شهر غرب ژاپن- به حد بی سابقهای رسید.
از زمانی که کووید ۱۹ برای نخستین بار در نیمه ژانویه در ژاپن شناسایی شد، این کشور کمی بیش از ۲۶ هزار و ۳۰۰ مبتلا و کمتر از یکهزار مرگ را ثبت کرد.
نگرانی تاجران خارجی از نداشتن اجازه ورود به ژاپن به دلیل بحران کرونا
تاجران اروپایی و آمریکایی در ژاپن چهارشنبه از تداوم ممنوعیت ورود به این کشور برای اتباع خارجی از جمله کسانی که ساکن این کشور هستند ابراز تاسف و اعلام کردند این اقدام برای مقابله با کووید ۱۹ به شدت به جذابیت اقتصادی ژاپن آسیب وارد خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از توکیو، در حالی که اتباع ژاپنی به راحتی میتوانند وارد این کشور شوند و ۱۵ روز قرنطینه را بگذرانند، اتباع خارجی در ژاپن در صورت خروج از این کشور مگر در موارد ضرورت خانوادگی اجازه بازگشت نخواهند داشت.
بسیاری از اتباع خارجی از ترس اینکه ماهها نتوانند به ژاپن بازگردند از این کشور خارج نمیشوند. در حال حاضر ورود اتباع ۱۲۹ کشور به ژاپن ممنوع است.
کریستوفر لافلور رئیس اتاق بازرگانی آمریکا در ژاپن در نشستی خبر در توکیو گفت: این سیاست یک بام و دو هوای منحصر کشورهای گروه ۷ مانعی جدی برای بسیاری از ما و خانواده هایمان است.
میشائیل مروسک رئیس شورای امور تجاری اروپا در ژاپن هم گفت: این اقدامات به طور قطع بر وجهه و جذابیت اقتصادی ژاپن تاثیر خواهد گذاشت، زیرا برای بسیاری از شرکتهای خارجی شرایط غیر قابل پیش بینی ایجاد میکند. وی افزود طرحهای سرمایه گذاری متوقف شده اند، زیرا کارشناسان نمیتوانند به ژاپن بیایند. روسای شرکتهای خارجی در ژاپن در خارج از این کشور گرفتار شده اند. برخی شرکتها احساس میکنند در مقایسه با رقبای ژاپنی مورد ظلم واقع شده اند، زیرا نمایندگان شرکتهای ژاپنی میتوانند سفر کنند و قرارداد ببندند.
لافلور گفت: نگرانی مقامات ژاپنی قابل درک است، زیرا این کشور به ویژه در توکیو با موج دوم شیوع کووید ۱۹ رو به روست. از ده روز پیش هر روز بیش از ۲۰۰ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در توکیو ثبت میشود. اما این به نفع ژاپن است که به ساکنان خارجی خود هم اجازه سفر با همان شرایط اتباع خود را بدهد.
آبه شینزو نخست وزیر ژاپن چهارشنبه در نشستی در مورد وضعیت بهداشتی در این کشور گفت: ما به تدریج اجازه بازگشت ساکنان خارجی را خواهیم داد به شرایط آنکه آنها آزمایش غربالگری کووید ۱۹ بدهند.
اسپانیا امیدوار است فرانسه مرز خود را با این کشور نبندد
وزارت گردشگری اسپانیا روز چهارشنبه اعلام کرد این کشور امیدوار است فرانسه مرز خود را با کاتالونیا که شیوع مجدد ویروس کرونا در این منطقه در حال کنترل است، نبندد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مادرید، وزیر گردشگری اسپانیا گفت: با توجه به آخرین دادهها در مورد مناطق آراگون و کاتالونیا تا حدودی خوش بین هستیم. طی سه روز گذشته موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کاتالونیا روندی کاهشی داشته است. وی افزود: امیدواریم که با این ارقام رو به بهبود، مرز این منطقه که برای ما بسیار مهم است، بسته نشود.
ژان کستکس، نخست وزیر فرانسه روز شنبه اعلام کرد: شیوع دوباره «کووید-۱۹» در منطقه کاتالونیا را به دقت دنبال میکند.
بیش از ۲۰ آواره در ایتالیا به کرونا آلوده شدند
بیش از ۲۰ آواره تازه وارد به جزیره سیسیل در ایتالیا، به ویروس کرونا آلوده شده اند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "فان پیج"، بر اساس نتایج کیتهای تشخیص کرونا، تعداد ۲۵ آوارهای که به تازگی وارد ایتالیا شده و طی روزهای پیش به جزیره سیسیل در این کشور انتقال داده شده بودند، به ویروس کرونا آلوده شده اند. پیش از این ۳ آواره به بیماری کووید-۱۹ دچار شده بودند، اما اکنون ۲۲ نفر دیگر به تعداد آنها افزوده شده است. این ۲۵ نفر، در مرکز پذیرش آوارگان در قرنطینه بسر میبرند.