پخش زنده
امروز: -
روز سی و یکم ماه مه در شهر شیکاگو، پرجمعیتترین شهر ایالت ايلینوی آمريکا، پرخشونتترین روز در ۶۰ سال گذشته نام گرفت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی ان بی سی نیوز، در در پایان هفتهای که گذشت ۶۳ نفر در شیکاگو هدف اصابت گلوله قرار گرفتند و ۱۲ تن از این افراد جان خود را از دست دادند.
خشونتها در شیکاگو به ویژه پس از کشته شدن جورج فلوید - مرد سیاهپوستی که اواخر ماه مه به دست پلیس مینیاپولیس به قتل رسید به شدت بالا گرفته است. قتل جورج فلوید اعتراضها و ناآرامی گستردهای در گوشه و کنار جهان رقم زد و تیراندازیها در آمریکا نیز رو به افزایش گذارد.
روز سی و یکم ماه مه در شیکاگو، پرخشونتترین روز در ۶۰ سال گذشته نام گرفت. در آن روز، دست کم ۴۸ نفر هدف اصابت گلوله قرار گرفتند و ۱۸ تن از آنان جان باختند. در این میان نام قربانی ۱۸ سالهای به اسم تیانا لافتن از قلم افتاده بود.
او در گفتگو با ان بی سی نیوز ماجرای هدف قرار گرفتن خودش را در مرگبارترین روز خشونت در شیکاگو اینگونه توصیف کرد. پس از شرکت در جشن فارغ التحصیلی که با توجه به گسترش همه گیری ویروس کرونا با رعایت مقررات فاصله گذاری اجتماعی برگزار شده بود، تیانا و دوستانش برای خرید تنقلات به فروشگاهی که در پمپ بنزین قرار داشت رفتند. آنها بیرون از فروشگاه ایستاده بودند تا به نوبت خریدشان را انجام بدهند. در همین حین خودرو سفید رنگی وارد پمپ بنزین شد و شروع به تیراندازی کرد.
او گفت: «یک ثانیه هم طول نکشید که خودرو وارد جایگاه شد؛ داشتیم دور و برمان را نگاه میکردیم که ناگهان صدای رگبار گلوله بلند شد و من روی زمین دراز کشیدم و جیغ میزدم. دیگران هم فریاد میزدند تیراندازی شده، تیراندازی شده! پس از فروکش کردن صدای تیراندازی متوجه شدم دو گلوله به من خورده است.»
آنها با پلیس تماس گرفتند، اما کسی گوشی تلفن را برنداشت. آن روز ۶۵ هزار تماس اضطراری دریافت شده و به ثبت رسیده بود. این در حالی است که به طور میانگین در شیکاگو روزانه ۱۲ هزار و پانصد تماس اضطراری دریافت میشود. تیانا گفت: «از پلیس که ناامید شدیم با مادرم تماس گرفتم و گفتم مامان من تیر خوردم هر چه زودتر به دادم برسید. او گفت کجایی تا به پدرت خبر بدهم.»
پس از کشته شدن جورج فلوید به دست پلیس در مینیاپولیس، شهرهای سراسر آمریکا شاهد برگزاری اعتراضهای گستردهای بود. تیانا از اعتراضها حمایت میکند، اما میگوید افرادی هم از هرج و مرجی که به علت اعتراضها به وجود آمد به سود خود بهره گرفتند و جانش را در معرض خطر قرار دادند. تیانا در محلهای بزرگ شده که خشونت با سلاح گرم در آنجا رواج داشته و افزایش شمار تیراندازیها در شهرهای سراسر آمریکا او را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
تیراندازی در شهرهای نیویورک، آتلانتا، فیلادلفیا و شیکاگو در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشتهی میلادی، افزایشی دو رقمی را بدنبال داشته و به ترتیب، ۴۱ درصد، ۲۰ درصد، ۲۸ درصد و ۴۲ درصد بیشتر اتفاق افتاده است. این جوان سیاه پوست آمریکایی گفت: «می دانم چه احساسی دارد وقتی که همسایهها و هم محلیها از یکدیگر غافل میشوند؛ آدم نمیداند چه کار باید بکند.»
اداره پلیس شیکاگو به ان بی سی نیوز گفت تاکنون هیچ فرد مظنونی به اتهام هدف قرار دادن این جوانان بازداشت نشده است، اما بازرسیها برای یافتن مجرم یا مجرمان ادامه دارد.
تیانا گرچه در ابتدای ورود به دبیرستان عملکرد چندان درخشانی نداشت، اما با تمرکز با فعال گرایی ضد خشونت با سلاح و منابعی که برای ریشه کن کردن آن نیاز است، موفق شد در پایان تحصیلاتش افتخار بیافریند. او در میان گروهی از مردم پس از معرفی خودش گفت: «امشب ما داریم برای برقراری صلح و آرامش راهپیمایی میکنیم؛ امشب همه ما باید یکصدا شویم و اعتصاب کنیم.».
اما تیانا با همه زخمهایی که در بدنش بر جا مانده و رنجهایی که متحمل شده بر این باور است که پلیس به تنهایی نمیتواند مشکل خشونت با سلاح را حل و فصل کند. بسیاری از مردم آمریکا به تدریج دارند به این باور میرسند که دولت باید بخشی از بودجهای را که به ادارههای پلیس اختصاص داده میشود به دیگر فعالیتهای منطقهای و محلهای با هدف کاستن از خشونت اختصاص بدهد.