پس از سخنان وزير خارجه انگليس
چین وعده واکنش قاطع به انگلیس داد
چین وعده واکنش قاطع به انگلیس را در رابطه با مناقشه هنگ کنگ داد.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از پکن؛ چین در روز سهشنبه تهدید کرد واکنش قاطع به انگلیس که معاهده استرداد خود با هنگ کنگ را، در پاسخ به قانون امنیت ملی چین در مستعمره سابق اش به حالت تعلیق درآورده است نشان خواهد داد.
دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس، روز دوشنبه در جمع نمایندگان پارلمان کشورش گفت که معاهده استرداد بلافاصله به حالت تعلیق در میآید و تحریم تسلیحاتی به هنگ کنگ تسری داده میشود.
راب افوزد ما در نظر نداریم که مجدد این توافق نامهها را فعال کنیم، مگر اینکه اقدامات تضمینی شفاف و محکمی برای اجتناب از اینکه معاهده استرداد انگلیس براساس قانون جدید امنیت ملی چین مورد سو استفاده قرار گیرد داده شود.
این سخنان به مذاق پکن خوشن نیامد و به همین علت سخنگوی وزارت امور خارجه چین، وانگ ونبین، روز سه شنبه، اعلام کرد که میخواهد قاطعانه به این اقدام انگلیس پاسخ دهد. وی افزود: چین از انگلیس میخواهد خیالپردازیهای خود در خصوص ادامه نفوذ استعماری در هنگ کنگ را رها کند و فوراً اشتباهات خود را اصلاح کند.
دومینیک راب تصریح کرد کشورش تحریم تسلیحاتی طولانی مدت علیه چین را به هنگ کنگ نیز تسری میدهد تا از صادرات اسلحه، مهمات یا تجهیزاتی که در سرکوب داخلی استفاده میشود جلوگیری کند.
استرالیا و کانادا نیز معاهدههای استرداد مجرمان را در اوایل این ماه با هنگ کنگ به حال تعلیق درآوردند. در آمریکا، دونالد ترامپ به جایگاه ترجیحی اعطا شده به هنگ کنگ پایان داد.
هشدار چین به انگلیس درباره پیامدای مداخله در مسئله هنگ کنگ
سفارت چین در انگلیس از لندن خواست فوراً مداخله در مسئله هنگ کنگ را که جزء امور داخلی چین محسوب میشود، متوقف کند.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه بی بی سی، انگلیس روز دوشنبه به علت قانون امنیتی جدید در هنگ کنگ که قدرت بیشتری در اختیار پکن میگذارد، معاهده استرداد مجرمان خود با هنگ کنگ را لغو کرد.
سفیر چین در لندن نیز در واکنش به این اقدام، انگلیس را به «مداخله آشکار» در امور چین متهم کرد. «لیو شیائومینگ» گفت: «چین هرگز در امور داخلی انگلیس مداخله نکرده است. انگلیس نیز باید همین رفتار را با چین داشته باشد.» سفیر چین در توئیت خود نوشت انگلیس با این اقدام خود «قانون بین المللی و هنجارهای ابتدایی حاکم بر روابط بین المللی را نقض کرده است.»
سفارت انگلیس در چین نیز با انتشار بیانیهای در وبسایت خود نوشت: «چین از طرف انگلیسی میخواهد که فوراً مداخله در امور هنگ کنگ را که به هر شکل امور داخلی چین محسوب میشود، متوقف کند.»
اوایل این ماه نیز بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس وعده داده به ۳ میلیون نفر از ساکنان هنگ کنگ، فرصت نقل مکان به انگلیس و نهایتاً درخواست شهروندی انگلیس را بدهد. این اقدام، به دنبال اجرای قانون امنیتی جدید پکن در اواخر ماه ژوئن امسال صورت گرفت؛ قانونی که اجازه میدهد شهروندان هنک گنگ برای محاکمه به چین منتقل شوند.
تنشها بین لندن و پکن رو به افزایش است و دولت انگلیس جداگانه اعلام کرده است خواستار حذف فناوری چینی از شبکه نسل پنجم تلفن همراه در انگلیس خواهد شد.
در همین زمان، پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا نیز عصر روز دوشنبه وارد لندن شد و قرار است با نخست وزیر انگلیس درباره مسائل مختلف، از جمله چین و همه گیری کرونا گفتگو کند.