پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر ورزش در امور جوانان: تا پایان خرداد امسال در کل کشور ۴۲۰ هزار و ۳۵۰ هزار نفر متقاضی وام ازدواج شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای تندگویان در نشست خبری گفت: از ۴۲۰ هزار و ۳۵۰ هزار نفر متقاضی وام ازدواج، ۴۰ درصد وام خود را گرفته اند که رقم خوبی است.
وی گفت: در مقایسه با سال گذشته آمار متقاضیان ۵ برابر شده است. البته سال گذشته مبلغ وام ازدواج ۳۰ میلیون تومان بود و امسال به ۵۰ میلیون رسیده است و در مجموع زوجین یکصد میلیون تومان وام میگیرند.
بدون مراسم وارد زندگی مشترک شوید؛ استفاده از ظرفیت خیران
معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه هفته ازدواج از فردا یکم مرداد آغاز میشود.
گفت: خیران در چهار ماه اخیر حدود ۱۵ هزار جهیزیه تامین کردند.
محمد مهدی تندگویان در نشست خبری افزود: شعار امسال ما استفاده از ظرفیت خیرین در امر ازدواج است تا شروع زندگی و تشکیل خانواده را بدون مراسم، تبدیل به فرهنگ کنیم چرا که خیلی از این مراسمها چیزی جز هزینه مضاعف و تشریفات نیست.
تندگویان افزود: برای جوانان، امسال بهترین فرصت است تا بدون مراسم وارد زندگی مشترک خود شوند، این موضوع برای مردم جا افتاده است و کسی از آنها توقع مراسم ندارد.
وی گفت: امسال همراهی خیرین در ازدواج جوانان را شعار خود قرار دادیم و سال گذشته برای نخستین بار مجمع خیرین ازدواج تشکیل شد، مجمع خیرین ازدواج در تمام استانها فعال است، مجمع ملی خیرین را نیز شکل دادیم و دفتری در داخل وزارت ورزش و جوانان به این موضوع اختصاص یافت.
معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان افزود: زوجینی که در استانها میخواهند ازدواج کنند ممکن است در موضوعهای مختلف مانند مسکن، جهیزیه و اشتغال مشکل داشته باشند، آنها میتوانند به مجمع ملی خیرین ازدواج مراجعه کنند تا براساس پایشی که خیرین انجام میدهند با یک وحدت رویه مشخص کمک هزینه دریافت کنند.
وی گفت: برخی از خیرین علاقه دارند کار خیر را به شیوه سنتی انجام دهند، چون معتقدند کار خیر باید مخفی باشد، البته ما هم اصرار نداریم آنها را رسانهای کنیم و هدف ما از تشکیل مجمع این است که خیرین ساماندهی شوند تا کمکها عادلانه به دست مردم برسد.
تندگویان افزود: گاهی یک خانواده به شکل موازی از چند نهاد کمک دریافت میکند، اما یک خانواده هم از هیچ کمکی بهره مند نمیشود.
وی درباره عملکرد مجمع خیرین ازدواج گفت: نخستین بار کمک خیرین را هدفمند کردیم و در چهار ماه امسال خیرین ۱۵ هزار جهیزیه و هزینه حدود ۵ هزار مراسم ازدواج را تامین کردند. همچنین ۳ هزار و ۶۰۰ وام ازدواج، ۳ هزار و ۲۰۰ وام مسکن و ۳ هزار و ۵۰۰ وام اشتغال را در کشور پرداخت کردند.
تندگویان افزود: ۲ هزار و ۸۰۰ مسکن برای زوجین و ۴ هزار اشتغال در کشور برای زوجین در استانه ازدواج تامین شده است.
ایجاد اتاقهای عقد رایگان برای زوجین در استانها
معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان از ایجاد اتاقهای عقد رایگان برای زوجین از سال گذشته در استانها خبر داد.
محمد مهدی تندگویان در نشست خبری افزود: افراد میتوانند به شکل رایگان کل مراحل عقدکنان از برگزاری مراسم تا ثبت آن را رایگان انجام دهند، البته متقاضیان باید ثبت نام کنند و اگر نیازمند باشند میتوانند از این امکانات بهرهمند شوند.
وی گفت: پارسال در وزارت ورزش و جوانان با کمک امکانات اعتباری صندوق امید و بانک رسالت ۷۰۰۰ شغل مستقیم را خودمان ایجاد کردیم. امسال هم وزارت کار و معاونت روستایی ریاست جمهوری اعتبارات مناسبی در این بخش دارند. بحث تعاونی جوانان را هم مطرح کردیم که در مجموع نشان میدهد گامهای امیدبخشی برداشته شده است.
تندگویان ادامه داد: امیدوارم با تشکیل مجلس جدید و به خصوص تغییرات بودجه و اعتباراتی که مطرح کردهاند، شاهد تحول خوبی در حوزه تجمیع کمکها باشیم.
معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه موضوعهایی مانند افزایش فرزندآوری هم در دستور کار ماست، گفت: در خصوص هدف گذاری سن وام ازدواج منظور ما این نبود که حق دریافت وام از برخی سلب شود یا میخواهیم حقوق افراد را محدود کنیم، بلکه هدف اصلی تعیین دستورالعمل برای جلوگیری از سوءاستفاده از این وام و بهره مندی جوانان بود.
وی افزود: عدهای مطرح میکردند که تعیین شرط سنی دریافت وام ازدواج و حفظ این حق برای افرادی که قصد دریافت آن را دارند تا سن قانونی به معنی ضایع کردن حقوق آنهاست، باید از این افراد پرسید وقتی فرد زیر ۱۸ سال اجازه افتتاح حساب بانکی ندارد یا نمیتواند گواهینامه بگیرد چرا کسی معترض نمیشود که حقوق کسی تضییع شده است، اما در امر زندگی مشترک که یک امر جدی است، این موضوع طرح میشود.
تندگویان با بیان اینکه هدف ما از مطرح کردن این پیشنهاد این بود که باید دستور العملی در این خصوص باشد، گفت: به هرحال هر جوانی در هر سن شرعی که هست میتواند ازدواج کند، اما سوال من از قانونگذار این است که اگر دختری در سن ۱۳ یا ۱۵ سالگی به هردلیلی ازدواج کرد آیا واقعا در آن سنین مادر خوبی هم میتواند باشد، آیا منظور ما از تشکیل خانواده و فرزندآوری، تشکیل خانواده خوب نیست، آیا در این سنین فرد میتواند وامش را بازپرداخت کند؟
معاون امور جوانان گفت: امسال با تصمیم مجلس و افزایش رقم وام ازدواج عدد پرداختی و مدل بازپرداخت آن ارزشمند شده است، اما آیا برای این تسهیلات ارزشمند نباید یک دستورالعمل داشته باشیم؟ این هشدار ما به قانونگذار است.
نگران ازدواج و طلاقهای صوری به دنبال افزایش وام ازدواج هستیم
معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان گفت: با توجه به افزایش مبلغ وام از ازدواج و طلاقهای صوری نگرانیم.
محمد مهدی تندگویان در نشست خبری با طرح این سوال که مشکلات دریافت وام صوری ازدوج کجا بررسی میشود؟ افزود: وام مسکن یک دستور العمل مشخص دارد، اکنون در صندوق کارآفرینی امید هم تضامین خاصی است که مشخص میکند وام به جامعه هدف میرسد.
وی ادامه داد: در حوزه ازدواج سوال من این است که اگر زوجی به شکل صوری ۱۰۰ میلیون وام گرفتند، اما وارد زندگی نشدند این مشکل کجا رصد میشود؟
معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه این کار از دست دادن منابع کشور است، گفت: بحث ما این است که وام ازدواج در حال افزایش است، اما هیچ دستورالعملی وجود ندارد و صرفا با یک عقدنامه ساده هم میتوان وام ازدواج گرفت.
وی با بیان اینکه بحث ما سد کردن راه جوانان نیست، افزود: مدل پرداخت باید برای جوانان راحتترین مدل با کمترین تضامین باشد، اما باید روی مدل دریافت نظارت داشته باشیم که حتما صرف امر ازدواج شود، چون الان نظارت نیست نگرانی نیز ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته شاهد فعالیت سایتهایی هستیم که مشغول خرید و فروش وام یا انجام ازدواج و طلاق صوری هستند، گفت: این سایتها قبلا نبود، اما از سال گذشه که وام ۳۰ میلیون تومان شد، ایجاد شده است. زوجینی که سالهاست ازواج کردهاند ممکن است برای دریافت وام طلاق صوری بگیرند، چون دستورالعملی برای نظارت وجود ندارد.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: درخواست ما از رئیس جمهور این بود که با توجه به آسیبهای به وجود آمده برای دریافت وام زیر ۱۸ سال و بالای ۵۰ سال باید دستورالعملی ایجاد شود که نه حقوق زیر ۱۸ سالهها از بین برود و نه وام صرف افرادی بشود که در محدوده سن جوانی و فرزندآوری نیستند.
تندگویان ادامه داد: درخواست ما از قانونگذار اتفاقا به دختران کمک میکند تا حقوق آنها در دریافت وام رعایت شود. حتی اگر وام ۱۰ درصد منجر به ازدواج اجباری شود یعنی خانواده به دنبال مشکلات اقتصادی دختر را مجبور به ازدواج کند، در عمل دولت ۱۰۰ میلیون را برای ازدواج اجباری پرداخت کرده است، چه کسی پاسخگو است؟.