به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ اگر سری به بازار مرغ بزنید با دو قیمت متفاوت مواجه خواهیدشد که یکی مربوط به مرغ منجمد و دیگری مربوط به مرغ تازه است و معمولا قیمت مرغ تازه و گرم از مرغ منجمد بیشتر است.
دلیل قیمت بالاتر مرغ تازه یا اصطلاحا مرغ گرم، آیا ارزش غذایی بیشتر آن نسبت به مرغ منجمد است؟
دلیل اصلی عرضه مرغ منجمد با قیمت پایین تر، تنظیم بازار است، ولی نظر برخی از کارشناسان تغذیه و سلامت در این باره متفاوت میباشد، به هر حال مرغ منجمد نیز میتواند جایگزین مرغ تازه شود.
کارشناسان و متخصصان تغذیه بر این باورند که مرغ منجمد از زمانی که وارد سردخانه میشود فرایند انجماد را به سرعت طی میکند و دمای آن تا منفی ۴۵ درجه نیز میرسد.
دلیل دیگر اینکه مرغ منجمد از مرغ گرم قیمت کمتری دارد، ارائه آن با یارانه دولتی برای تنظیم بازار است چرا که مرغ از نیازهای اصلی مردم محسوب میشود و در صورت عرضه نشدن مرغ منجمد، قیمت مرغ تازه رو به نابسمانی خواهد رفت؛ بنابراین در بیشتر رستورانها و مراسم ها از گوشت منجمد مرغ برای پذیرایی از مهمانان استفاده میشود.
در کشورهای خارجی نیز مردم به جای مصرف گوشت تازه، تمایل بیشتری به خرید و مصرف گوشت منجمد دارند.
فرایند انجماد گوشت با نظارتهای بهداشتی همراه است و وضعیت مرغ منجمد شده و دمای سردخانه لحظه به لحظه بررسی میشود، بنابراین مصرف مرغ منجمد هیچ ضرری برای بدن انسان ندارد.
توجه به تاریخ عرضه مرغ منجمد نیز مهم است چرا که ممکن است مرغ منجمدی که شما قصد خرید ان را دارید، حدود یک هفته پیش به سردخانه رفته باشد، بنابراین خرید چنین مرغی بسیار بهتر از مرغ تازه میباشد، زیرا هم در هزینههای خود صرفه جویی و هم مرغی هم ارزش با مرغ تازه خریداری کرده اید.