اعلام شرایط انتخاب رشته
عملکرد مشاورهای و تحصیلی معیار تعیین رشته دانش آموزان
انتخاب رشته بر اساس عملکرد مشاورهای و تحصیلی دانش آموز مشخص میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، مدیرکل آموزش و پرورش مازندران دیشب در برنامه زنده تلویزیونی انعکاس شبکه مازندران، با اشاره به اینکه هدایت تحصیلی، راهنمایی دانش آموزان براساس علایق، استعدادها و ظرفیت برای انتخاب رشته مطلوب از پایه نهم است، به سوالات و ابهامات اولیاء در این بخش پاسخ داد.
علیرضا سعدی پور به دو عملکرد مشاورهای و تحصیلی در هدایت تحصیلی دانش آموزان اشاره و خاطرنشان کرد: درعملکرد مشاورهای بعنوان نقش هدایتگرانه و تشویقی، از مجموع ۶۵ امتیاز این بخش، بررسی آزمونهای رغبت و توانایی ۳۰، نظر دبیر و مشاور هرکدام ۱۰، نظر اولیای دانش آموز ۵ و نظر خود دانش آموز هم ۱۰ امتیاز دارد ودر عملکرد تحصیلی نیز فرم شماره ۷ براساس نمرات پایانی (کتبی) خرداد در پایه هفتم و هشتم با ضریب یک و در پایه نهم با ضریب سه درانتخاب رشته تحصیلی موثر است.
سعدی پور همچنین با بیان موانع و چالشهای هدایت تحصیلی، با توصیه به اولیای دانش آموزان مبنی بر اینکه انتخاب رشته فرزندان که مساوی با انتخاب شغل آینده آنهاست باید براساس عملکرد تحصیلی باشد و اجباری و تحمیلی نباشد
افزود: یکی از مشکلات اساسی در این بخش ،گرایش خانوادهها و دانش آموزان دختر و پسر به رشته علوم تجربی است که در کنکور هم حدود ۷۰۰هزار دانش آموز شرکت کننده این رشته هستند.
به گفته سعدی پور؛ امسال برای مدیریت در گرایش بالا به یک رشته خاص، رشتههای ریاضی، معارف و کاردانش را بر اساس نمره اکتسابی دانش آموزان دراولویت الف و رشته تجربی، علوم انسانی و فنی و حرفهای را در اولویت الف و ب قرار دادیم تا دانش آموزی که کف نمره موثر بین دو جنسیت در شهرستان را کسب کرده به عنوان مثال کف نمره در درس علوم تجربی در درس علوم که ۱۴ است و درس ریاضی ۱۳، در مقایسه با دانش آموزانی که نمرات بالاتری دارند در اولویت ب قرار گیرد.
وی درباره برخی رشتهها که هاشور زده نیز گفت: به این معناست که دانش آموز ی که کف نمره در درس موثر بر رشته مورد نظر را کسب نکرد ، نمیتواند در این رشته ورود داشته باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران همچنین به حضور اولیا برای نامنویسی در مدارس و مراکز سنجش تاکید کرد و افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا از همه میخواهم فاصله اجتماعی و تمام پروتکلهای مورد نظر را رعایت کنند و با ماسک و دستکش در این مراکز حاضر شوند و از تجمعهای غیر ضروری نیز پرهیز کنند.
سعدی پور درخصوص تخلفات احتمالی مربوط به ثبت نام نیز گفت: در شهرستانها و مناطق، شماره تماس اداره ارزیابی عملکرد و ستاد ثبت نام آموزش و پرورش بر روی بورد داخل سالن مدارس نصب است و در آموزش و پرورش استان نیز اولیا اگر شکایتی داشتند به دبیرخانه ستاد ثبت نام واقع در معاونت هماهنگی آموزش و پرورش استان مراجعه کنند تا هرنوع تخلف در این بخش پیگیری و با متخلفان برخورد خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران در پایان گفتگو در خصوص کیفیت برگزاری کلاسها در سال تحصیلی جدید گفت: اینکه کلاسها مجازی باشد یا حضوری باید منتظر تصمیم نهایی ستاد ملی مقابله با کرونا باشیم، اما آنچه قطعی است؛ ۱۵ شهریور آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ خواهد بود.