به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علی اوسط هاشمی در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته ملی مهارت با بیان اینکه اگر بخواهیم بنگاههای تولید در مسیر پویایی و بالندگی باشد و سهمی نیز در بازار داشته باشد شرط آن کسب و توانایی با مهارت است، افزود: زندگی بدون مهارت شکست است و انسان توانمند میتواند به توسعه پایدار دست یابد.
وی گفت: ۱۷ گروه از مخاطبان سازمان فنی و حرفهای هستند که بیشترین سهم را در آموزش مهارتی دارند و هم اکنون بیش از ۹۰۰ هزار نفر در آموزشگاههای دولتی سازمان فنی و حرفهای آموزش میبینند و ۹۰۰ هزار نفر نیز در آموزشگاههای خصوصی کسب مهارت میکنند.
رئیس سازمان فنی و حرفهای بیشترین اقبال عمومی مخاطبان سازمان فنی و حرفهای را به ترتیب در رشتههای خدمات، صنعت، هنر و کشاورزی دانست.
آقای اوسط هاشمی افزود: امروز فارغ التحصیلان زیادی از دانشگاههای کشور بیکار هستند و پس از تحصیل به کارگاههای آموزشی فنی و حرفهای میآیند و دستیابی به شغل را با این آموزشگاهها میسر میدانند.
وی گفت: انتظار داریم دولت با مجلس سهم مهارت را به گونهای ارتقا دهد که سرمایه انسانی در این شرایط سخت اقتصادی به خوبی به کار گرفته شود.
رئیس سازمان فنی و حرفهای افزود: رونمایی از هزار استاندارد جدید و نوسازی تجهیزات آموزشگاهی و همچنین رونمایی از استانداردهای ایران مهارت برنامههای مهم هفته ملی مهارت است.
معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از انعقاد تفاهم نامهای با وزارت راه و شهرسازی خبر داد و گفت: بر آنیم با این تفاهم نامه به باز آفرینی شهری، مهارت جادهای و ارتقای مهارت در رانندگان و مهارت دریایی برسیم.
روزهای هفته مهارت بدین ترتیب نام گذاری شده است:
۳۰ تیر: مهارت، جهش تولید، گفتمان ملی
۳۱ تیر: مهارت، ملت و مجلس
۱ مرداد: مهارت و دولت
۲ مرداد: مهارت، مربی و نخبگان مهارتی
۳ مرداد: مهارت، خانواده و سرمایه انسانی ماهر
۴ مرداد: مهارت، خصوصی سازی و توسعه مشارکتهای مردمی
۵ مرداد: مهارت، دانش آموزان، دانشجویان و سربازان وظیفه
۶ مرداد: روز ملی کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفهای
سال ۱۴۰۰، بهار آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای
معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای گفت:سال هزار و ۴۰۰ بهار آموزشگاههای فنی و حرفهای خواهد بود.
علی اوسط هاشمی در جمع خبرنگاران با بیان این که شرکای بخش خصوصی سازمان فنی و حرفهای فعال هستند، افزود: واگذاری بخشی از اختیارات این سازمان به آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای میتواند به این آموزشگاهها کمک کند تا افراد را به سمت توانمند شدن نیل دهند.
وی ادامه داد: ۴۵ درصد مشاغل فعلی تحت تاثیر یافتههای جدید کوچکتر میشود پس نیاز است در بازار کار به مهارت و آموزش پایدار به صورت نوین پرداخته شود.
آقای هاشمی با بیان این که براساس قانون مجلس باید فراگیری مهارت را جدی کنیم گفت: حق مشتری به خوبی رعایت شود تا کیفیت معنا پیدا کند و هرکس نتواند به پروانه کسب دست یابد مگر این که گروه کاری او گواهینامه مهارت داشته باشد.
وی با اشاره به این که تولید اکثر کشور ملی است و در خصوص بخش کشاورزی بدهکاریم افزود: سهم کشاورزان و مولدان در برنامههای ما ضعیف بوده و این انتقاد بر ما وارد است، اما امسال توجه خود را به کشاورزان و روستاییان و عشایر قرار دهیم تا زمینه مهاجرت معکوس را با روستاییانی که در مهارت بالقوه هستند فراهم کنیم.
معاون وزیر تعاون با اشاره به این که مهارت باید جامعه محوری کنیم گفت: از طریق مهارت نجات انسانهای آسیب دیده موثر است و گروه هدف ما همه اقشار جامعه هستند.
وی افزود: در کشور ما ۱۱ هزار و ۷۰۰ آموزشگاه آزاد و بیش از ۵ هزارو ۷۰۰ کارگاه دولتی و ۶۳۰ مرکز دولتی فنی و حرفهای مشغول به کارند که باید چتر مهارت را به گونهای گستراند که جامعه مخاطب آن باشد.
رییس سازمان فنی و حرفهای افزود: امروز فارغ التحصیلان در دانشگاه فنی در کارگاههای آموزش فنی و حرفهای حضور مییابند و کارگاههای ما باید توان مهارت افزایی را در مردم ایجاد کنند و برای رسیدن به فردایی مطمئن باید انسان ماهر و بامهارت پرورش دهیم.
آقای هاشمی با اشاره به رونمایی از استانداردهای ایران مهارت در هفته ملی مهارت گفت: هر دانش آموز باید یک مهارت داشته باشد و باید بدانیم که حرف اول را رشته و مدرک نمیزند و باید با مهارت آموزی رشتهای را ترویج داد که به انسان امید دهد.
وی ادامه داد: این گام، گام آغازین ارزشمندی است تا در تالیف کتابهای درسی آموزش و پروش بازنگری شود هر فارغ التحصیل مهارت را فراگرفته باشد.
معاون وزیر تعاون در خصوص تفاهم نامه با وزارت راه و شهرسازی، گفت: مهارت دریایی در آموزش فنی و حرفهای صفر بوده و کار نکرده ایم، اما باید نگاه مان در اقتصاد دریایی برجسته شود و نباید جمعیت کشور متمرکز در مرکز کشور باشد و حدود ۸ هزار کیلومتر ساحل در کشور یعنی فرصت و اشتغال و پدران و مادران اگر دغدغه فرزند خود را دارند درب آموزشگاههای فنی و حرفهای برای آموزش به روی آنها باز است.
هاشمی با بیان این که گواهینامه آموزش فنی و حرفهای با تمامی گواهینامهها متفاوت است، گفت: این گواهینامه اعتبار جهانی دارد و قابل ترجمه است و هر فرد ماهری میتواند در هر نقطهای از جهان در جستجوی موقعیت باشد و آرمان خود را صرفا با بودن در دانشگاه جستجو نکنیم و مسیر فردایی نوین مراجعه به مراکز آموزش فنی و حرفهای و کسب مهارت است.
وی با اشاره به این که بخشی از فارغ التحصیلان دانشگاهی ما بیکارند، گفت: لازمه سواد کسب مهارت و توانایی است تا بتوانیم موقیعت به دست آوریم و سهم مهارت در نظام آموزشی باید جدی گرفته شود اگر رفع بیکاری جدی است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: منزلت مربیان در حوزه مهارت باید مورد توجه قرار گیرد تا اشتیاق مردم به بودن فرزندانشان در مسیر توانا شدن به فعلیت برسد.
وی با اشاره به این که در آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای ۵۶ رشته آموزش داده میشود که باید به سمت تنوع بخشی پیش برود گفت: ۵ رشته، ۷۰ درصد سهم مخاطبان را از آن خود کرده است و تلاش ما هم همسو با همین رشتهها بوده است.
هاشمی با بیان این که از مقامات قوه قضاییه میخواهیم که عفو موثر با فراگیری مهارت را در دستور کار قرار دهیم تا هر زندانی که به مهارت برسد و تایید سازمان زندانها و سازمان فنی و حرفهای را داشته باشد به برخورداری از عفو برسد.
وی افزود: با مهارت آموزی آمار بازگشتیها به زندان به شدت کاهش یافته است به طوری که کمتر از ۳۰ درصد زندانیها احتمال بازگشت شان به زندان وجود دارد.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور با اشاره به قراردادی که با ستاد کل نیروهای مسلح بسته شده است، گفت: جوانان که دو سال از زندگی خود را در سربازی به سر میبرند مهارت جزو ضرورتهای این دوران شده است و هرکسی که موفق به کسب مهارت شود میتواند محل خدمت خود را تعیین کند و خلق همه این مزیتها میتواند به فرهنگ مهارت آموزی کمک کند.
آقای اوسط هاشمی با بیان این که مهارت و کار دو بالند و نمیتوانیم بدون یک بال پرواز کنیم افزود: دنیا، دنیای مهارت است و آموزش صرف نمیتواند به انسان منزلت و فرصتهای اثرگذار بدهد چرا که امروز مهارت در دنیا خریدار دارد.
وی گفت: اگر در شرایط سخت کرونایی قرار داریم نباید به سقوط اشتغال برسیم و با آموزشهای مداوم و ماندگار تغییر در انسان به وجود بیاید چرا که تعریف جدید سواد قدرت تغییر آدمی است.
رییس سازمان فنی و حرفهای گفت: اگر امروز آموزش راکلید توسعه کشور بدانیم آموزش فنی و حرفهای شاه کلید آن است و هر کس دارای توانمندی باشد کارآفرینها نیز به دنبال او خواهند بود چرا که انسان توانمند ماهر است و باید به ترویج اهمیت مهارت در جامعه بیشتر پرداخت چرا که آموزشهای ما تئوری است و اگر کسی در فنی و حرفهای آموزش ببیند به صورت عملی به مهارت برسد و دستیابی فرد به شغل آسانتر است.
علی رضا حاتم زاده معاون آموزش سازمان فنی و حرفهای نیز گفت: ۱۲۰ هزار نفر سرباز در سال ۹۸ در کارگاههای آموزش فنی و حرفهای شرکت کردند و در خصوص زندانها نیز نزدیک ۷۲ هزار نفر در دورههای آموزشی مهارت شرکت کرده اند و ۷۰ درصد زندان اولیها فاقد هر گونه شغل بوده اند یعنی نداشتن مهارت شغلی یکی از علل اصلی به زندان افتادن افراد بوده است.