مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان گفت: ۲۰۰ اثر کشف شده ازمجموعه معدن چهره آباد در نمایشگاه آلمان در اواخر مهرماه با هدف تحکیم همکاریهای فرهنگی و پژوهشی میان اداره کل میراث فرهنگی زنجان، پژوهشگاه میراث فرهنگی و دانشگاه بوخوم آلمان به نمایش گذاشته خواهند شد. ارجمند افزود: طناب، ابزار آلات، کیف، لباس و سایر وسایل کشف شده مردان نمکی برای ترمیم به آلمان ارسال شده بودکه قرار است این ابزارپیش از ارسال به ایران نمایش داده شوند .
در این نمایشگاه بخشی از این آثار متعلق به آثار موجود در موزه ذوالفقاری زنجان و بخشی دیگر آثار موجود کشف شده از معدن چهره آباد زنجان در موزه ملی ایران است که در نمایشگاهی زیر نظر دانشگاه بوخوم آلمان به نمایش گذاشته خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان تاکید کرد:این نمایشگاه قرار بود جند ماه گذشته برگزار شود که شیوع کرونا این برنامه را متوقف کرد، ولی با اسرار تیم آلمانی قرار است این نمایشگاه مهر برگزار شود.
با برپایی این نمایشگاه تلاش میشود تا پنجره جدیدی رو به جهانیان به سوی ایران باز کند و ایران را از منظر تاریخ و فرهنگ و در مجموع میراث فرهنگی معرفی کند.
ارجمند گفت: این حرکت در جذب گردشگران خارجی به ایران و نیز تقویت روابط دیپلماتیک فرهنگی در عرصة بینالملل تأثیرگذار خواهد بود.
وی در زمینه ایجاد همکاریهای دو جانبه بین ایران وآلمان هم گفت: پژوهشگران آلمانی همیشه آمادگی خود را برای در اختیار گذاشتن تجارب خود و ایجاد زمینههای همکاری مشترک اعلام کرده است و کار تحقیقات توسط متخصصان ایرانی با مشارکت و همکاری هیئت آلمانی در حوزههای باستانشناسی، مطالعات محیطی (چشمانداز باستانشناسی منطقه)، ژئومورفولوژی، گیاهشناسی و جانورشناسی در فصلهای مختلف کاوش با اعتبار دانشگاه آلمان انجام میشود. بیشتر بدانید:
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان گفت: همه ساله کاوش دراین معدن برای کشفیات بیشتر وبررسی علمی انجام میشود که آلمانیها واتریشیها وبرخی کشورهای دیگر در کاوشها حضور دارند.
برای آنها جالب است بدانند که در بیش از ۲ هزارسال پیش این مردان نمکی از چه ماده غذایی تغذیه میکردند ازجمله اینکه تاکنون هلو، جو وگندم غذاهایی هستند که ثابت شده این مردان ازآنها استفاده میکردند.
نخستین مرد نمکی زمستان سال ۱۳۷۲ هنگامی معدنکاران مشغول باطله برداری و استخراج نمک با بولدوزربودند کشف شد
نیم تنه مردی با ریش وموی بلند وگوشوارهای طلا درگوش چپ داشت.
ازسال ۷۲ تاکنون جسد ۶ مرد نمکی دیگر هم کشف شده است.
هم اکنون اجساد مومیایی این مردان که عمر آنها به ۲ هزارو ۳۷۵ سال پیش برمی گردد در موزه ذوالفقاری یا مردان نمکی زنجان نگه داری میشود.
قدیمیترین معدن نمک دنیا که همان چهر آباد زنجان است در ۷۵ کیلومتری غرب شهر زنجان واقع است.