بازی دوگانه اتحادیه اروپا در لیبی
رهبران آلمان, فرانسه و ایتالیا از برخی کشورها خواستند; به مداخله فزاینده خود (در لیبی) پایان دهند; و به تحریم تسلیحاتی این کشور احترام بگذارند.
به گزارش آسوشیتدپرس از برلین, آلمان فرانسه و ایتالیا اعلام کردند اگر نقض تحریم تسلیحاتی ادامه پیدا کند, آماده هستند اعمال تحریم را بررسی کنند.
مقامات اروپایی پس از آن این ادعا را مطرح کردند که برخی نشریات منطقه از اختلاف موضع اتحادیه اروپا و آمریکا درباره تحرکات نظامی ترکیه در لیبی و احتمال شکلگیری ائتلاف کشورهای عربی و اروپایی علیه محور ترکیه-آمریکا خبر دادند.
روزنامه اخبار الخلیج (فارس) چاپ بحرین هفته گذشته در یاداشتی با عنوان «آیا کشورهای عربی و اروپایی در لیبی ائتلاف تشکیل می دهند؟» از این مطلب خبر داد.
این روزنامه با اشاره به اینکه ترکیه با حمایت آمریکا دیگر به مواضع هیچ یک از دو طرف اهمیت نمی دهد و با گام های استوار به سمت گسترش نفوذ و احداث پایگاه های دریایی و هوایی در لیبی می رود" افزود: "سیاست جدید واشنگتن، تضعیف اتحادیه اروپا و گسترش هرج و مرج سیاسی در لیبی است و این سیاست را با باز گذاشتن دست ترکیه برای به هم ریختن اوضاع، گسترش نفوذ نظامی، اعزام مزدوران و تهدید امنیت مصر اجرا می کند."
جالب اینکه یک روز پیش از این شبکه تلویزیونی العربیه گزارش داد، مجلس نمایندگان لیبی (در طبرق) به ارتش مصر اجازه داد برای حفظ امنیت دو کشور دخالت کند. مجلس نمایندگان لیبی اعلام کرد کشورهای ما در معرض دخالت آشکار ترکیه قرار گرفته است. مجلس نمایندگان لیبی افزود: خطرات ناشی از اشغالگری ترکیه، تهدیدی مستقیم برای کشورهای ما و همسایگانمان است.
احتمالا تهدید دیروز سه کشور اروپایی واکنشی به افزایش گمانه زنیها در هفته گذشته درباره احتمال شکلگیری ائتلاف کشورهای عربی و اروپایی علیه محور ترکیه-آمریکا است.
شاید آنها از این طریق سعی میکنند توجهها را از اختلافات در ناتو و میان آمریکا، اروپا و متحدان منطقهای آنها منحرف سازند.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان, امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا دیروز پس از گفتگو درباره لیبی در حاشیه اجلاس اتحادیه اروپا در بروکسل, بیانیه مشترکی منتشر کردند.
این بیانیه پس از آن منتشر شد که آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل اعلام کرد دخالت کشورهای خارجی در جنگ لیبی به; سطوح بی سابقه ای; رسیده است.
رهبران قدرت های جهان و دیگر کشورهای دخیل در جنگ لیبی ماه ژانویه در برلین به توافق رسیدند که به تحریم تسلیحاتی پایبند باشند, از حمایت نظامی از طرف های جنگ خودداری کنند و آنها را برای دستیابی به آتش بس کامل تحت فشار قرار دهند.
لیبی از سال 2011 که جنگ داخلی به سرنگونی معمر قذافی و کشته شدن وی منجر شد, درگیر هرج و مرج است.
این کشور وسیع واقع در شمال آفریقا از آن زمان تاکنون بین دولت های رقیب در شرق و غرب تقسیم شده است به طوری که هر کدام از این دولت ها از برخی گروه های مسلح حمایت میکنند.
مرکل, مکرون و کونته خواستار; توقف فوری درگیری و پایان تحرکات نظامی جاری در سراسر این کشور; شدند. آنها ادعا کردند: ما از همه بازیگران خارجی می خواهیم به مداخله فزاینده خود پایان دهند و به تحریم تسلیحاتی به طور کامل احترام بگذارند. ما آماده هستیم استفاده احتمالی از تحریم ها را در صورتی که نقض تحریم در دریا, در زمین یا در هوا ادامه یابد, بررسی کنیم.
آنها خاطر نشان کردند در انتظار پیشنهادهای جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره راه حل های احتمالی هستند. البته آنها مشخص نکردند چه کسی ممکن است با تحریم رو به رو شود.
-----------------------------------------
عبدالرضا خلیلی