دکتر عباسعلی ایمانی فولادی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی و فرهنگی
خبرگزاری صدا و سیما افزود: تنها روش درمانی موثر در مراحل درمان کرونا، پلاسما درمانی است، زیرا داروهای زیادی وارد چرخه درمان میشوند که پس از مدتی اثرگذاری آنها رد میشود و کنار گذاشته میشوند، اما اثرگذاری پلاسما درمانی به اثبات رسیده است.
وی گفت: طرح پلاسما درمانی در حالی در کشور در اسفند ۹۸ رقم خورد که هیچ کشوری در جهان تحقیقات در زمینه اثرگذاری آن در درمان کرونا را آغاز نکرده بود.
فولادی افزود: پلاسمای هایپرایمیون متعلق به افرادی است که مبتلا شدند و سطح پادتن خوبی در خون خود دارند و پس از بهبودی دریافت میشود و در اختیار بیماران قرار میگیرد.
وی با اشاره به نیاز به اهدای پلاسما توسط بهبود یافتگان از مردم خواست تا با اهدای پلاسمای خود روند درمان این بیماران را تسریع کنند و ادامه داد: من در طی این چند ماه تجربه بسیار خوبی بدست آوردم و افرادی که در مرحله آخر حیات بودند و امیدی به درمان آنها نبود توانستیم از طریق پلاسما آنها را نجات دهیم و همه این تلاشها به لطف اهدای پلاسما صورت گرفته است.
این محقق میکروب شناس گفت: کووید ۱۹ در ایران هنوز درمان قطعی ندارد و همه روشها ترایال است و آزمون و خطا میشود. چنانچه خیلی از داروهایی که استفاده میشد الان میگویند کارایی ندارد و از چرخه درمان کنار گذاشته شده اند بنابراین تنها چیزی که قطعی و ایمن در درمان بیماران موثر است، همین پلاسماست.
وی با اشاره به آغاز طرح پلاسما درمانی روی ۴۰۰ نمونه اهدایی از بهبود یافتگان گفت: پس از ما آمریکا این طرح را آغاز کرد و بیش از ۵ هزار نفر در آن شرکت کردند.
فولادی با بیان اینکه اهدای پلاسما هیچ ضرری ندارد افزود: با مصرف مایعات پلاسمای اهدایی به سرعت جبران میشود. برای نمونه من مشاهده کردم خانم بارداری که مبتلا به کرونا و جانش در خطر بود با همین پلاسما درمانی خود او و فرزندان دوقلوی وی نجات یافتند.
وی گفت: مطالعات زیادی در جهان صورت گرفته و در کشور هم نتایج انجام شده حاکی از این است که نجات بیماران از طریق پلاسما درمانی میسر است و تایید بین المللی هم پیدا کرده است.
این محقق میکروب شناس و رئیس پروژه پلاسما درمانی بیمارستان بقیه الله ادامه داد: در بحث آی وی آی جی (IVIG) هم تحقیقات صورت گرفته و نشان میدهد این طرح در مقایسه با پلاسما چندان موثر نیست، اما برای گروههای بیماران پیوندی یا با نقص سیستم ایمنی تا حدی اثرگذار است که بزودی نتایج این طرح نیز اعلام خواهد شد