معاون وزیر بهداشت:
اختصاص بیش از ۱۰ درصد از تحقیقات جهانی کرونا در ایران
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت: خوشبختانه ایران بیش از ۱۰ درصد تحقیقات جهانی در درمان کرونا را به خود اختصاص داده است.
دکتر رضا ملک زاده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار حوزه بهداشت گروه علمی و فرهنگی
خبرگزاری صدا و سیما، افزود: بیش از ۱۰ درصد از کل تحقیقاتی که در جهان در درمان کووید ۱۹ انجام شده مربوط به ایران است و تقریباً همه دانشجوهای علوم پزشکی ما در این خصوص فعال بوده اند.
وی گفت: هر بیماری جدیدی که بروز میکند برای درمان موثر نیاز به بررسیهای بیش از یکساله دارد، اما به علت مشکلی که کرونا در سطح دنیا ایجاد کرده است ما درکمتر از ۶ ماه شیوه نامه نهایی و موثر درمان آن را ارائه میکنیم.
دکترملک زاده با اشاره به اینکه اجرای ۲۲۰ طرح کلان تحقیقاتی برای درمان کرونا در کشور ادامه داد: ایران در مطالعه بزرگ جهانی با شرکت و علاقه مندی ۱۰۰ کشور و فعالیت ۳۰ کشور زیر نظر سازمان بهداشت جهانی تحت عنوان ترایال وحدت در سطح جهان، بسیار فعال بوده و بیش از همه این کشورها از نظر تعداد افرادی که در این تحقیقات وارد شده اند عمل کرده است.
سبد دارویی درمان کرونا بزودی مشخص می شد
اعلام نتایج کارآزمایی بالینی داروهای درمانی در بیماری کرونا تا ۲ هفته آینده
معاون تحقیقاتی و فناوری وزارت بهداشت گفت: نتایج کارآزمایی بالینی استفاده از داورهای موثر در درمان بیماری کرونا به همت محققان کشور تا ۲ هفته آینده اعلام میشود.
دکتر رضا ملک زاده افزود: ما تاکنون به نتایج خوبی رسیدیم و یکی از نتایج این بود که برخی داروها مثل «کلترا» و «هیدروکسی کلروکین» موثر نبوده اند و برخی داروها مشخص شده است مفید هستند که درمدت ۲ هفته آینده با مجمع کارآزمایی (ترایال وحدت) که هفت هزار نفر در دنیا در این طرح حضور دارند، نتایج تحقیقات دارویی کشور را معرفی خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه داروهایی، چون رمدیسیویر اثرگذاری خوبی در نتایج علمی داشته اند ادامه داد: بیماری کرونا بیماری است که افراد زیادی که آن را میگیرند خود به خود خوب میشوند و برای رسیدن به نتایج علمی قابل استناد نیاز به بررسیهایی بیش از هزار نفری دارد و درباره داروی رمدیسیویر باید گفت که این دارو فقط درگروهی از بیماران که در مراحل اولیه بیماری هستند و زیر دستگاه کمک تنفسی نرفته اند قابل استفاده است.
ملک زاده گفت: خوشبختانه همه داروهائی که در روند درمان بیماران کرونایی استفاده میشود در ایران تولید میشود و رمدیسیویر از جمله همین داروهاست که بزودی تولید آن آغاز میشود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: درمنطقه خاورمیانه و شمال آفریقا جایگاه ایران در تحقیقات و درمان کرونا بالاترین است، اما در جهان نیز رتبه ایران در چند ماه گذشته از رتبه پانزدهم، ارتقا بسزایی داشته است.
وی گفت: تحقیقات متخصصان ما در جملات معتبر جهانی در حال چاپ است و پلاسما درمانی نیز یکی از روشهای درمانی موثر در درمانی بیماری کووید ۱۹ است و نتایج موثر آن بزودی اعلام خواهد شد.
مردم بیش از گذشته شیوه نامههای بهداشتی را رعایت کنند
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه فاصله گذاری اجتماعی، زدن ماسک و شستشوی مکرر دست ها، راهکارهای اصلی مقابله با بیماری کروناست گفت: مردم باید بیش از گذشته شیوه نامههای بهداشتی را رعایت کنند.
دکتر رضا ملک زاده افزود: مردم باید در زمینه رعایت شیوه نامههای بهداشتی بیش از گذشته ایفای نقش کنند چنانچه در کشوری مانند ویتنام به علت رعایت مسائل بهداشتی حتی یک مورد مرگ هم رخ نداده است.
وی اضافه کرد: از هر هزار نفری که بیماری کرونا میگیرند تقریبا ۵۰۰ نفر از بیماری خود اطلاع پیدا نمیکنند و نزدیک به ۳۰۰ نفر یک بیمار علائم مثل سرماخوردگی پیدا میکند و حداکثر ۱۵۰ نفر نیاز به بیمارستان پیدا میکنند.
ملک زاده گفت: به علت سرایت بالای این بیماری ابتلای افراد زیادی به آن در یک زمان وجود دارد که رسیدگی در بیمارستانها تا حدی سخت میشود.
وی افزود: مدیریت این بحران دست مردم است تا با همین استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی و بهداشت فردی بتوان به حقیقت این بیماری را از بین برد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: ما به طور قطع برای بیماری کرونا درمان قطعی پیدا خواهیم کرد همین طور که هم اکنون هم درمانهای خوبی در این زمینه بدست آورده ایم و میزان مرگ و میر ما در مقایسه با بسیاری از کشورها پایینتر بوده است.
وی در خصوص خریداری برخی داروها از مراکز غیر داروخانهای نیز گفت: اثربخشی داروها زمانی که تایید شود از کانال رسمی وزارت بهداشت در اختیار مردم قرار میگیرد و مردم از خرید داروهایی که خارج داروخانه هستند و سلامت آنها مورد تایید نیست، پرهیز کنند.
ملک زاده ادامه داد: اکثر بیماران مبتلا به کرونا بدون دارو خوب میشوند برای کسانی ما دارو مصرف میکنیم که نیاز به بستری در بیمارستان دارند به همین علت از مردم میخواهم از داروهایی که بیشتر تقلبی هستند استفاده نکنند.
دکتر ملک زاده با بیان اینکه داروی رمدیسیویر به زودی تولید میشود و در اختیار همه بیماران قرار میگیرد گفت: همه داروهایی که در ایران تولید میشود از نظر کیفیت اثربخشی و کم عارضه بودن در حد نمونههای جهانی است
اکثر بیماران کوویدی بدون دارو درمان می شوند
داروهای ایرانی در بالاترین استاندارهای جهانی هستند