امیرحسین زادگان در مصاحبه تلفنی با خبرنگار حوزه کتاب گروه علمی و فرهنگی
خبرگزاری صدا و سیما افزود: ناشران فعال عموما کتابهای پرفروش محدودی دارند. برای نمونه ما دو هزار و پانصد عنوان کتاب چاپ کرده ایم که از این تعداد، فقط ده عنوان آن پرفروش است و خرج کتابهای دیگر را در میآورد، ولی متاسفانه همین کتابها، طعمه قاچاقچیان کتاب میشوند.
وی گفت: ما براساس بررسی میدانی که انجام دادیم دیدیم، کتابهای پرفروش ما همزمان با انتشار آن توسط خودمان، به دست قاچاقچیان هم منتشر میشده و به صورت موازی به فروش میرفته است.
مدیر داخلی انتشارات ققنوس افزود: تعدادی از این کتابها از کتابفروشیها و برخی هم از ایستگاههای مترو جمع آوری شدند، ولی ما همچنان درگیر پروندههای متعددی از اشخاص متفاوتی هستیم و این نشان میدهد هنوز پیگیریها درباره قاچاق کتاب به نتیجه درستی نرسیده است.
وی افزود: برای نمونه همین هفته گذشته، یک صحافی بسته شد که ۷۰۰ نسخه کتاب قاچاق منتشر کرده بود.
حسین زادگان درباره اقدامات صورت گرفته در مقابله با قاچاق کتاب گفت: در سالهای گذشته، اتحادیه ناشران کارهای خوبی انجام داده است، ولی کافی نیست و باید فرهنگسازی صورت بگیرد.
وی افزود: بازرسی از کتابفروشها در این زمینه میتواند کمک زیادی کند. برای نمونه من در طول این سالها ندیده ام که از کارگروه مبارزه با قاچاق کتاب بیایند و یک بار کتابفروشی خود ما را بررسی کنند.
قاچاق کتاب پدیدهای است که چند سالی است گریبان نشر را گرفته است. قاچاقچیان کتاب معمولا کتابهای پرفروش ناشران را هدف میگیرند. سال گذشته یک انبار بزرگ قاچاق کتاب در حومه تهران پلمپ و برای مدتی این پدیده کنترل شد.
با شیوع کرونا و بسته شدن کتابفروشان، بساط دستفروشهای کتاب دوباره راه افتاد که در میان کتابهای آنها، کتابهای قاچاق زیادی دیده میشود