به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بر همگرایی منطقهای برای مبارزه با تهدیدهای مشترک امنیتی تاکید کرد.
سید عباس عراقچی امروز در نشستی به میزبانی دفتر مطالعات استراتژیک افغانستان گفت: امنیت در منطقه قابل تجزیه نیست بنابراین صلح و امنیت در افغانستان به معنای صلح و امنیت در ایران و سایر کشورهای منطقه است.
وی افزود: امنیت و رفاه هر یک از کشورهای منطقه بر دیگر کشورهای منطقه تاثیر گذار است بنابراین در چنین شرایطی نیاز جدی به مبارزه مشترک با گروههای تروریستی و قاچاق مواد مخدر داریم.
وی با اشاره به مشترکات فراوان ایران و افغانستان گفت: روابط ایران و افغانستان یک روابط بدون مشکل است و ما در روابط خود مشکلات اساسی نداریم و برخی مسائل جزئی قابل گفتگو و حل و فصل است.
عراقچی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در چهل سال اخیر در کنار ملت و دولت افغانستان بوده است، افزود: افغانستان نیز در صحنه بین الملل از مواضع جمهوری اسلامی ایران همواره حمایت کرده است.
وی با تاکید بر اینکه روابط ایران و افغانستان در این شرایط نیاز به امضای سند جامع همکاریهای مشترک دو جانبه دارد، گفت: این سند چگونگی همکاریهای دوجانبه در عرصههای مختلف را تبیین و تنظیم میکند و نقشه راه همکاریهای دو کشور را ترسیم خواهد کرد.
معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان افزود: از مجموع پنج کمیته کاری برای سند جامع همکاریهای راهبردی ایران و افغانستان، اسناد سه کمیته نهایی شده و اسناد دو کمیته اقتصادی و امنیتی در حال نهایی شدن است.
عراقچی تاکید کرد: عدم دخالت در امور یکدیگر، عدم تجاوز، عدم استفاده کشورهای دیگر از خاک ایران و افغانستان برای تجاوز به یکی از این دو کشور و مبارزه مشترک با تروریسم و مواد مخدر مهمترین اصول حاکم بر حوزه دفاعی و امنیتی دو کشور را تشکیل میدهد.
وی افزود: امضای سند جامع همکاریهای راهبردی در این شرایط به معنای حمایت جمهوری اسلامی ایران از روند صلح افغانستان با مدیریت دولت این کشور است.
عراقچی افزود: روند صلح افغانستان باید به مسیری برود که همه گروهها و احزاب سیاسی افغانستان از جمله طالبان به عنوان یک واقعیت جامعه افغانستان در نظام و قدرت سیاسی این کشور حضور داشته باشند.
وی همچنین داعش را یک خطر بزرگ برای منطقه و جهان دانست و افزود: ممکن است افغانستان یک منطقه مطلوب برای تحرکات داعش باشد.
جاوید لودین معاون سابق سیاسی وزارت امور خارجه افغانستان نیز در این نشست با اشاره به مشترکات فرهنگی، زبانی و دینی دو کشور گفت: این مشترکات اساس خوبی برای تقویت همکاریهای دوجانبه است.
وی افزود: ایران و افغانستان تهدیدهای مشترک امنیتی دارند که در این زمینه باید همکاری مشترک کنند.
لودین ایران را بزرگترین شریک اقتصادی افغانستان دانست و افزود: ایران برای افغانستان مهمترین مسیر ترانزیت کالا است و نقش ایران در توسعه منطقه حائز اهمیت است.
این مقام سابق افغانستان تصریح کرد: ایران به رغم تحمل فشارهایی، نقش خود را در همگرایی منطقهای درباره افغانستان ایفا کرده است و ما از ایران توقع داریم در روند صلح افغانستان همچنان همکاری کند.