برترین سرمربی قهرمان جام ملتهای آسیا
رنجبر و مهاجرانی در رده سوم برترین های آسیا
کنفدراسیون فوتبال آسیا اقدام به نظرسنجی درباره انتخاب بهترین سرمربیان تیمهای ملی این قاره در تاریخ جام ملتهای آسیا کرده است و دو مربی ایرانی در میان برترینها قرار گرفته اند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، ۶۴ سال از برگزاری جام ملتهای آسیا میگذرد و تاکنون فقط ۱۶ مربی توانسته اند به عنوان سرمربی تیم قهرمان مفتخر شوند.
در نظر سنجیای اف سی از کاربران خواسته شده تا در این مورد رای دهند.ای اف سی خلیل الزیانی سرمربی تیم عربستان در قهرمانی سال ۱۹۸۴، محمد رنجبر سرمربی تیم ایران در قهرمانی سال ۱۹۷۲، حشمت مهاجرانی سرمربی تیم ایران در قهرمانی سال ۱۹۷۶، کارلوس آلبرتو پریرا سرمربی برزیلی تیم ملی کویت در قهرمانی سال ۱۹۸۰ و عربستان در قهرمانی سال ۱۹۸۸، آنگه پوستک اوغلو سرمربی تیم ملی استرالیا در قهرمانی سال ۲۰۱۵، زیکو سرمربی برزیلی تیم ملی ژاپن در قهرمانی سال ۲۰۰۴، فلیکس سانچس سرمربی اسپانیایی تیم ملی قطر در قهرمانی سال ۲۰۱۹، ژوروان ویه را سرمربی برزیلی تیم ملی عراق در قهرمانی سال ۲۰۰۷، آلبرتو زاکرونی سرمربی ایتالیایی تیم ملی ژاپن در قهرمانی سال ۲۰۱۱ که در سال ۲۰۱۹ نیز تیم ژاپن را به دور نیمه نهایی رساند؛ و فیلیپ تروسیه سرمربی فرانسوی تیم ملی ژاپن در قهرمانی سال ۲۰۰۰ و تیم قطر که در سال ۲۰۰۴ در دور گروهی حضور داشت.
به نوشتهای اف سی، مرحوم محمد رنجبر که تیم ایران را به عنوان قهرمانی سال ۱۹۶۸ در جام ملتهای آسیا از محمود بیاتی تحویل گرفته بود، توانست ۴ سال بعد در تایلند و در سال ۱۹۷۲ این قهرمانی را تکرار کند. بدین ترتیب رنجبر مبدل به تنها مربی ایرانی در تاریخ شد که توانسته در خارج از خاک ایران قهرمانی جام ملتها را به ارمغان بیاورد. در آن دوره تیم رنجبر در یک فینال هیجان انگیز و رویایی برابر کره جنوبی با گلهای حسین کلانی و علی جباری در وقت اضافه ۲ - ۱ برنده شد. بدین ترتیب "تیم ملی" توانست با رکورد کامل و ۵ پیروزی به مقام قهرمانی برسد و پس از آن هیچ یک از نسلهای فوتبال ایران در جام ملتها موفق به تکرار آن نشدند.
۴ سال بعد - ۱۹۷۶ - تیم ایران موفق شد هر ۴ بازی خود را با پیروزی پشت سر بگذارد و قهرمانی را در خانه تکرار کند. این بار تیم ایران رکورد دریافت نکردن گل در طول مسابقات را ثبت کرد. تیم در فینال در استادیوم آزادی تهران و در حضور ۱۰۰ هزار تماشاگر با یک گل برابر تیم کویت به برتری رسید و تنها تیمی لقب گرفت که در تاریخ مسابقات ۳ دوره پیاپی قهرمان شده است. البته مهاجرانی توانست در همان سال تیم ایران را به دور یک چهارم نهایی بازیهای المپیک مونترال در کانادا برساند و دو سال بعد با هدایت مهاجرانی ایران اولین صعود خود به جام جهانی را در سال ۱۹۷۸ جشن گرفت.
مهاجرانی دو سال بعد به عنوان سرمربی تیم ملی امارات این تیم را برای نخستین بار به مرحله نهایی جام ملتهای آسیا رهنمون کرد.
رای گیری تا ظهر دوشنبه ۳۰ تیر ادامه دارد و تا کنون از جمع ۲۰۰۲۹ رای الزیانی عربستانی با ۷۸ درصد آرا در صدر است و ویه را با ۱۱ درصد در رده دوم قرار دارد. رنجبر و مهاجرانی هر کدام با ۴ درصد آرا سوم مشترک هستند.