دپارتمان ملی مهارت بوم گردی در گیلان راه اندازی میشود
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه گیلان مقصد ملی گردشگری ایرانیان است گفت : دپارتمان ملی مهارت بوم گردی در گیلان راه اندازی می شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان
علی اوسط هاشمی امروز در جلسه شورای
مهارت گیلان ، بوم گردی را یک مهارت ضروری در این استان دانست و افزود : با ایجاد دپارتمان ملی مهارت بوم گردی، گیلان میزبان ملی مهارت بوم گردی خواهد بود.
وی گفت : باید گیلان به حدی در صنعت بوم گردی و گردشگری توسعه یابد که هر ایرانی برای گیلان یک مبلغ باشد.
معاون وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به مغفول ماندن مبحث مهارت و عدم وجود گفتمان ملی مهارت در کشور گفت : اولین انتظار ما از استان گیلان ساماندهی امر آموزش مهارتی است.
علی اوسط هاشمی با اشاره به تعداد زیاد فارغ التحصیلان دانشگاهی مدرک به دست و اما بدون مهارت افزود : سرنوشت امروز مدرک دانشگاهی را بر سر گواهی نامه های مهارت فنی و حرفه ای نیاوریم.
وی گفت : ۵۰ درصد از کارآموزان ما فارع التحصیلان دانشگاه هستند تا در کارگاههای ما مهارتی بدست بیاورند تا وارد بازار کار شوند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به اهمیت آگاهی بخشی و آموزش مهارت به نیروی انسانی، سرمایه انسانی را ثروت ملی قلمداد کرد و افزود : برای حضور در مسیر توسعه پایدار زن و مرد با فرصت برابر مهارت های لازم بر اساس نیاز شغلی جامعه را ببینند.
- علی اوسط هاشمی به سرعت تحول در تکنولوژی و فعالیت نوجوان و جوانان با تکنولوژی روز خواستار نگاه عمیق در مهارت ها و ایجاد فرصت های شغلی بروز شد.
وی گفت: ما در آموزش مهارت ها تابع استاندارهای جهانی هستیم و مدارک ما باید جایگاه بین المللی داشته باشد.
وی زمان بالای برای دستیابی جوانان به شغل در کشور را یک ایراد مهم عنوان کرد و گفت: علت این امر متمرکز شدن روی مدرک است نه نه استعداد و مهارت.
معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به 5 هزار و 800 کیلومتر ساحل دریا در کشور افزود : اولویت امسال ما دریا محوری و فعال بودن در آموزش مهارت های دریایی است.
علی اوسط هاشمی آموزش مهارت های حوزه کشاورزی و مشاغل روستایی را از دیگر اولویت سازمان فنی و حرفه ای عنوان کرد.
- استاندار گیلان هم با اشاره به اینکه توسعه پایدار برای هر کشور جز از مسیر منابع انسانی به عنوان مهمترین عامل و رکن توسعه، محقق نمی شود، افزود: منظور از منابع انسانی موثر، نیروی انسانی آموزش دیده و ماهر است که پس از تربیت، بیشترین بازدهی را دارد.
ارسلان زارع خاطرنشان کرد : امروزه اقتصاد دنیا به سمت فناوری های نوین و اقتصاد دیجیتال در حرکت است باید فعالیتهای کارآفرینی حول محور IT و ICT برنامه ریزی شود.
وی با اشاره به اینکه تحقق شعار جهش تولید ، اشتغال پایدار، زدودن فقر و تولید ثروت جز از طریق توانمندی نیروی انسانی و مهارت آموزی ممکن نمی شود، افزود: این مسیر مستلزم تغییر نگاه و اتخاذ دیدگاه و رویکرد جدید متناسب با شرایط امروز و در راستای توسعه و آینده نگری باید ترسیم شود.
- استاندار گیلان گفت : در کنار مهارت های شغلی و حرفه ای لازم است مهارت های اخلاقی نیز آموزش داده شود تا افرادی که در بازار کار مشغول به کار می شوند در کنار خدمات تخصصی و حرفه ای، احترام، جلب رضایت مشتری و کرامت انسانی و اخلاق را در اولویت کاری خود قرار دهند.
- ارسلان زارع افزایش نقش آموزش و تربیت فنی، حرفه ای و مهارتی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را یک ضرورت دانست و افزود : سند توسعه آموزشهای مهارتی استان که به زودی رونمایی میشود باید به عنوان راهبرد تحقق اهداف این حوزه باشد.
وی راهاندازی سامانه شاغلان صنعت ساختمان را یکی از اقدامات موثر شکلگرفته از ابتدای سالجاری عنوان و خاطرنشان کر د: توسعه گردشگری و بوم گردی به عنوان یکی از ظرفیتهای موثر توسعه اشتغال در سند چشمانداز و آمایش استان تعریف شده که نگاه مثبت رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای مبنی بر اختصاص دپارتمان ملی بوم گردی به استان گیلان قابل تقدیر است.
استاندار گیلان به وجود موهبتهای الهی و جاذبههای طبیعی و گردشگری در گیلان و حضور میلیون ها گردشگر به صورت ماهانه در این استان اشاره و گفت: با توجه به زیرساختهای موردنیاز و تحقق آنها همچون اتصال راه آهن گیلان این ظرفیت به مروز افزایش پیدا میکند.
ارسلان زارع با بیان اینکه سند توسعه استان برمبنای نگاه سبزآبی یعنی طبیعت و دریامحوری تدوین شده ، افزود: این موضوع به تنهایی یک ظرفیت محسوب می شود که در سند مهارتی نیز مورد توجه قرارگرفته و در میزبانی مسابقات ملی همچون شهر خلاق خوراک رشت بسیار موثر است.
- در این جلسه همچنین با حضور رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و استاندار گیلان ، 5 طرح شامل مرکز آموزش های کارآفرینی مهارت های کسب و کار، نخستین آموزشگاه آزاد الکترونیکی کشور در گیلان، نخستین آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای سوارکاری شمال غرب کشور، نخستین مرکز آموزش مهارتی صنایع دریایی استان و کارگاه صنایع غذایی(کافه رستوران مهارت) بصورت نمادین افتتاح شد.