ممنوعیت برگزاری مراسم عزا، عروسی و جشن در قم
ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان قم در جلسه امروز خود، برگزاری هرگونه مراسم و تجمع در تالارها، اماکن و منازل را ممنوع اعلام کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، بهرام سرمست، استاندار در جلسه امروز ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان، گفت: برگزاری هرگونه مراسم و تجمع در تالارها، اماکن و حتی منازل ممنوع است.
سرمست با اشاره به گزارشهای دانشگاه علوم پزشکی در روند شیوع کرونا در استان، گفت: طبق این گزارشها برگزاری مراسمهای جشن، عروسی و ترحیم در چند هفته اخیر یکی از دلایل عمده شیوع کروناست و به همین دلیل دستگاه قضایی، نیروی انتظامی و اصناف با افرادی که این مصوبه را اجرا نکنند، برخورد خواهند کرد.
استاندار با اشاره به برخی از پیش بینیها برای وخیمتر شدن شیوع کرونا در استان گفت: اتخاذ چنین تصمیمهایی برای متوقف کردن شیوع بیماری و جلوگیری از قرمز شدن وضعیت استان و حفظ سلامت شهروندان است.
سرمست گفت: بعد از تعطیلات عید فطر و بازگشایی تدریجی اصناف و اماکن، حساسیتهای عمومی نسبت به این بیماری فروکش کرد، در حالی که اساسا این بیماری قابل پیش بینی نیست و دائما در حال تغییر رفتار و جهش است.
وی به مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص الزام استفاده از ماسک در مراکز تجمع و مکانهای سرپوشیده اشاره کرد و گفت: برای تامین ماسک مورد نیاز شهروندان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار باید با همکاری واحدهای تولیدی، صنفی و صنعتی جدید اهتمام بیشتری به خرج دهد تا نهایتا هفته آینده، حجم ماسکهای تولیدی استان را به ۲۵۰ هزار عدد ماسک در روز برساند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هم در این جلسه گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد از کسانی که تست کرونا میدهند، مبتلا به این ویروس هستند.
دکتر قدیر با اشاره به اینکه روز گذشته از ۱۰۰ تست کرونا از بیماران مبتلا یا مشکوک ۵۰ نفر کرونا مثبت بودند، افزود: در ماه قبل تنها تست ۱۵ درصد از کسانی که تست کرونا میدادند مثبت میشد.
وی به جهش ویروس کرونا در هفتههای اخیر اشاره کرد و گفت: میزان سرایت این بیماری ۳ تا ۹ ماه برابر افزایش داشته و بسیاری از مبتلایان به کرونا به شکل دسته جمعی مبتلا شده اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استفاده از ماسک، شستن دستها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی را تنها راه شکست این بیماری عنوان کرد و گفت: درحال حاضر مشاهده افزایش ۴ برابری این بیماری بین افراد غیربومی استان، مسافران و کسانی هستیم که در چند هفته اخیر به خارج از استان سفر کرده اند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار نیز در این جلسه از توزیع روزانه ۱۰۰ هزار عدد ماسک در داروخانههای استان خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۴ واحد صنفی و صنعتی تولید ماسک در استان فعال هستند و روزانه ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار عدد ماسک تولید میکنند.
غضنفری تامین مواد اولیه را اصلیترین مشکل در تولید ماسک مورد نیاز استان دانست و افزود: تنها ۲ کارخانه در کشور برای تهیه مواد اولیهی لازم برای تولید ماسک وجود دارد که این موضوع باعث محدودیتهای زیادی میشود.