به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای پیروز حناچی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کلانشهر تهران گفت: کلانشهر تهران و اصولا همه کلانشهرها مستعد بحرانهای عادی به طور طبیعی هستند که میتوان به بارندگی اشاره کرد که باعث شکسته شدن دیواره یک پست کانال میشود و میتواند شبکه مترو تهران را دچار حادثه کند.
وی ادامه داد: آتش سوزی اخیر در تهران اگر به موقع مهار نمیشد میتوانست خطرات و بحرانهای متعددی داشته باشد در واقع چه کسی فکر میکرد یک اتصالی کولر بتواند تعداد ز یادی از هموطنانمان را دچار سانحه و خسارت جانی کند؟
حناچی ادامه د اد: در شهری زندگی میکنیم که در طول تاریخ چندین بار با زلزله دسته و پنجه نرم کرده است به عنوان مثال همکاران ما در مترو در زمان فعالیتشان در عمق ۱۲ متری به آجر برخورد میکنند و این نشان میدهد که اتفاقات زیادی در گذشته صورت گرفته است به عنوان مثال در قرن هفتم ری یک میلیون نفر جمعیت داشته و از آن تمدن تنها برج طغرل، دژ اشکان و یک دیوار از حرم حضرت عبدالعظیم برجای مانده است.
این موضوع نشان میدهد که زلزلهها در دوران مختلف رخ داده است و زلزله اصلیترین بحران ماست، اما همیشگی نیست و به صورت دورهای و تاریخی در تهران رخ داده و قابل پیگیری است.
شهردار تهران افزود: زلزله یک واقعیت در این سرزمین است و باید یاد بگیریم با زلزله زندگی کنیم، اما در تهران دستمان خالی نیست و تجارب خوبی داریم، نقاط اصلی زلزله و پهنهها را شناسایی کردیم و تصمیماتی در رابطه با ساخت و ساز در آن محدودهها انجام داده ایم و ساخت مدرسه، بیمارستان و منازل مسکونی در پهنههای زلزله نباید انجام شود.
وی تصریح کرد: طبیعتا در حوزه معاصر نیز زلزله بم یک نقطه مهم در کشور ما محسوب میشود و در تهران میتوانیم به اقدامات زیربنایی در رابطه با مقابله با زلزله اشاره کنیم، دستگاههایی همچون آب، برق و گاز باید زیربنای آنها برای مقابله با بحران آمادگی لازم را داشته باشد تا بعد از بحران تلفات زیادی شاهد نباشیم.
حناچی ادامه داد: میزان آمادگیهای ما بیشتر از دو دهه پیش است، اما کافی نیست.
شهردار تهران ادامه داد: صد نقطه در تهران برای پد هوایی در مواقع اضطرار آماده کرده ایم و هزینه زیادی این موضوع نداشته است در واقع باید به سمت آگاه سازی خانوادهها و دانش آموزان در رابطه با ترس از حادثه برویم و دانش آموزان بدانند که در زمان زلزله و حوادث احتمالی چه اقداماتی انجام دهند.
حناچی با اشاره به این که باید تراکم در هکتار و جمعیت در تراکم را مدنظر داشته باشیم، گفت: باید فضاهای باز برای حوادث احتمالی داشته باشیم در واقع ما پادگان ۰۶ ارتش را برای این موضوع میخواهیم، پارک است، اما فضاهای باز در زمان بحران میتواند تاثیرگذار باشد در واقع ما نباید فضاهای باز شهر تهران را از بین ببریم چرا که این فضاها و مناطق وسیع آنها در زمان بحران یکی از موارد مهمی است که میتوانیم برای اسکان و حمل مجروحان از آن استفاده کنیم.