خبر علمی کرونایی
خبرهایی درباره تولید واکسن همزمان با قرنطینه دوباره درکشورها
کرونا همچنان در جهان رو به گسترش و کشورهایی مانند هند را ناچار کرده است بار دیگر دهها میلیون نفر را قرنطینه کنند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، امید به تولید واکسن در آمریکا افزایش یافته یک شرکت زیست فنآوری آماده است تا مرحله پایانی آزمایش بالینی خود را اعمال کند.
این خبر در حالی اعلام شده است که خبرهای بدی از آمریکا و چهار گوشه جهان در مورد همه گیری به گوش میرسد. هند آماده است تا ۱۴۰ میلیون نفر از مردم این کشور را بار در منطقه بنگلو و بیهار قرنطینه کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، برزیل به عنوان یکی از کشورهایی که به شدت تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته است طی ۲۴ ساعت گذشته هزار و ۳۰۰ مورد مرگ جدید ناشی از ویروس کرونا ثبت کرده و به این ترتیب شمار قربانیان کرونا در این کشور به بیش از ۷۴ هزار نفر رسیده است. حدود دو میلیون نفر در این کشور به ویروس کرونا آلوده شده اند.
در آمریکا هم گسترش همه گیری در جنوب و غرب کشور ادامه دارد. از دوشنبه ۶۳ هزار و ۲۶۲ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور ثبت شده است و شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در آمریکا به ۳.۴۲ میلیون نفر رسید. کووید ۱۹ همچنین ۸۵۰ قربانی جدید گرفت و شمار قربانیان این بیماری در آمریکا به ۱۳۶ هزار و ۴۳۲ نفر رسید.
در این مرحله بیش از ۱۳ میلیون نفر در جهان به کووید ۱۹ مبتلا شده اند. این بیماری تاکنون بیش از ۵۷۰ هزار قربانی گرفته است. بحران کووید ۱۹ همچنین به شدت بر اقتصاد جهانی اثر گذاشته است و سه شنبه موجب تعطیلی جشن ملی فرانسه شد.
در این فضای به شدت نگران کننده اعلام خبر شرکت آمریکایی مدرنا در روز سه شنبه مبنی بر اینکه آماده است تا مرحله پایانی آزمایشهای بالینی برای واکسن کووید ۱۹ را آغاز کند از جمله معدود خبرهای خوبی است که در این روزها شنیده میشود.
شرکت مدرنا که ۴۸۳ میلیون دلار از دولت آمریکا دریافت کرده است و از جمله نخستین شرکتهایی است که روند دستیابی به واکسن را در جهان آغاز کرد، به تازگی نتایج اولیه امیدوار کنندهای را در مجله پزشکی نیو انگلند منتشر کرد.
هدف اصلی مطالعات این شرکت که با فراخوان ۳۰ هزار نفر در آمریکا همراه خواهد بود و از ۲۷ ژوئیه آغاز خواهد شد این است که بررسی کند آیا واکسن تولید شده مطمئن است و از آلودگی به ویروس SARS-CoV-۲ جلوگیری میکند یا نه؟ در صورتی هم که فرد با وجود دریافت واکسن به ویروس آلوده شود، باید دید آیا میتوان از بروز علائم یا وخامت بیماری جلوگیری کند؟
این بررسیها قرار است تا ۲۷ اکتبر ۲۰۲۲ ادامه یابد، اما نتایج اولیه قرار است پیش از این تاریخ اعلام شود. در صورتی که واکسن به دست آمده موثر باشد مدرنا پیش بینی میکند سالانه بتواند ۵۰۰ میلیون دوز از آن را تولید کند و ممکن است این رقم را به یک میلیارد دوز هم برساند.
مدرنا تنها شرکتی نیست که برای مقابله با ویروس کرونا تلاش میکند. شرکت سینو واک چین هم در مرحله پیشرفت تحقیقات است.
خبرگزاری تاس روسیه هم اعلام کرد پژوهشگران روس آزمایشهای بالینی برای واکسن را به پایان رساندند، اما پژوهشگران اطلاعاتی در این زمینه منتشر نکردند.
تاثیر ویروس کرونا بر شاخصهای اقتصادی نیز همچنان ادامه دارد. تولید ناخالص داخلی انگلیس از ماه مارس تا مه در مقایسه به سه ماهه قبل از آن ۱۹.۱ درصد کاهش یافت. بنابر اعلام یک نهاد دولتی این بدترین رکود اقتصادی انگلیس طی ۳۰۰ سال است.
در سنگاپور هم فعالیتهای اقتصادی از ماه آوریل تا ژوئن در مقایسه با دوره ژانویه تا مارس ۴۱.۲ درصد کاهش یافت.
در فرانسه همه گیری جشن ۱۴ ژوئیه را که روز جشن ملی این کشور است متحول کرد. ویروس موجب لغو آتش بازیها و جشنها در سراسر کشور شد و برای نخستین بار از زمان پایان جنگ جهانی دوم رژه نظامی در شانزلیزه به صورت بسیار محدود برگزار شد. در میدان کنکورد پاریس حدود ۲ هزار نظامی فرانسوی در برابر امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه رژه رفتند. در نهایت نیز مکرون اعلام کرد احتمالا از اول اوت استفاده از ماسک در همه فضاهای عمومی سربسته در فرانسه اجباری خواهد شد.
ماسک همچنین برای بازگشایی نخستین مقصد گردشگری خصوصی اروپا یعنی دیزنی لند پاریس هم اجباری است. دیزنی لند از چهارشنبه پس از چهار ماه تعطیلی با ظرفیت پذیرش محدود بازگشایی میشود.
در السالوادور کشور کوچک آمریکای مرکزی، بنابر اعلام اتحادیه پزشکان امنیت اجتماعی ۲۵ پزشک و ۴۰ تن از کادر درمان تاکنون بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان باختند. دولت السالوادور شمار قربانیان کووید ۱۹ در این کشور را به طور رسمی ۲۷۸ نفر اعلام کرده است. اتحادیه پزشکان سه شنبه برای درخواست تجهیزات حفاظتی تظاهرات کرد.
در بنگلور هند که مقر فنآوریهای پیشرفته هند است حدود ۱۳ میلیون نفر چند ساعت پیش از اجرای دوباره قرنطینه در تلاش بودند تا برای این مدت که به طور رسمی حدود یک هفته اعلام شده است مواد غذایی تهیه کنند. مانگالا زنی که برای خرید از یک فروشگاه در صف انتظار بود میگوید من نمیخواهم خطر کنم و برای دو هفته مواد غذایی ذخیره میکنم.
سازمان جهانی بهداشت دوشنبه اعلام کرد بازگشت به وضعیت عادی در آیندهای نزدیک رخ نخواهد داد.