پخش زنده
امروز: -
بافتهی ابریشمی اگرچه بهظاهر ساده است اما علاوه بر داشتن رنگ و نقش هندسی زیبا که شهرت جهانی دارد، حاصل پیامهایی از روزگاران سپریشده و داستانهایی از تکامل عشایر خراسان است.
به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما ، در خراسان شمالی در مناطق دویدخ، یکه صعود، گیفان راز و جرگلان ابریشمبافی رواج دارد و تولیدات آن برای رومیزی، روتختی، روسری، شال، دستمال، مصارف لباس و … استفاده میشود.
در این مناطق مرسوم است که دختران به هنگام ازدواج تعدادی از محصولات تولیدی خود را که شامل سفره، پیراهن، دستمال و … است بهعنوان جهیزیه به خانه داماد میبرند و در روز عروسی زیباترین پیراهن دستباف خویش را نیز بر تن میکنند تا آدابورسوم رایج را کاملاً رعایت کنند.
احیای ابریشمبافی، نمدمالی و رودوزیهای سنتی در خراسان شمالی
معاون صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی ازاحیای ابریشمبافی، نمدمالی و رودوزیهای سنتی در خراسان شمالی برنامهریزی برای احیای 3 رشته منسوخشده صنایعدستی استان در روستاهای راز و جرگلان و اسفراین با هدف توسعه و رونق آنها خبر داد.
آقای علی عابدی افزود: با توجه سابقه تولید ابریشمبافی فعالان صنایع دستی روستای روئین، این رشته صنایع دستی و همچنین رشتههای ابریشمبافی، نمدمالی و رودوزیهای سنتی در تعدادی از روستاهای راز و جرگلان احیا می شود.
وی گفت: 15 رشته منسوخ صنایعدستی خراسان شمالی از جمله چادرشب بافی، چوخه، مسگری، آیینهکاری، جاجیمبافی، حجاری روی سنگ، زیورآلات سنتی احیا شده و هنرمندانی از استان مشغول فعالیت در این رشتهها هستند.
خراسان شمالی 61 رشته صنایع دستی فعال دارد