پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس شورای اسلامی از دقایقی پیش در شبکه یک سیما به صورت زنده و مستقیم به برنامههای مجلس یازدهم در حوزههای مختلف به ویژه در زمینه اقتصادی پرداخت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد هموطنانی که درگیر کرونا هستند عافیت کامل به آنان تعلق بگیرد.
آقای قالیباف در پاسخ به اولین سوال مجری برنامه که آقای دکتر قالیباف را به عنوان یک مدیر اجرایی قوی و یک مدیر عملگرا و فردی که حضور میدانی دارد و بیشتر از آنچه که در جلسات بنشیند در میدان دیدیم و در حوزه اجرایی فعالیت وی را رصد کرده ایم، اما مجلس بیشتر محل نشستن و گفتگوست حال چه تجانسی بین آقای قالیباف عملگرا و مجلس است، گفت: عملگرایی، در میدان بودن و با مردم بودن عادت همیشگی بنده است و به آن افتخار میکنم که هر کجا توفیق خدمت داشتم وظیفه خود میدانستم که از نزدیک با مردم سخن بگویم و آنها را ببینم و درد آنها را با همه وجودم حس کنم که بتوانم چاره اندیشی و خدمتگزاری درستی و ان شاءالله صادقانه انجام بدهم.
رئیس مجلس گفت: مجلس در رأس امور است نمیشود نماینده مردم بود و در بین مردم نبود، نمیشود مشکلات مردم را در میدان ندید و بعد در پشت اتاقهای بسته و یا پشت صندلیهای نشسته تصمیم گرفت.
آقای قالیباف ادامه داد: بحثی که اخیراً مقام معظم رهبری داشتند انچه ما قانونگذاران باید توجه کنیم این هست که آن قانون را که مینویسیم هم ذینفع مردم باشند و در جهت حل مشکلات مردم باشد و هم این که آن قانون در حین این که اولویت مردم را مشخص میکند از طرف دیگر زمینه اجرا شدن هم داشته باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص بیانات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر این که مجلس شورای اسلامی قوانین را با توجه به ظرفیتها و واقعیتهای اجرایی بررسی و تصویب کند و این نیازمند این است که تعامل بین قوا شکل بگیرد و الان این تعامل چگونه است و برنامه مجلس برای تعامل با دو قوه دیگر چیست؟ گفت: ما در ۵۰ روزی که از عمر مجلس یازدهم میگذرد تمام تلاش ما در این مدت این بوده که بتوانیم مجلس وظایف خود را شکل بدهد.
آقای قالیباف افزود: به هر حال ما مسیرهایی را براساس آیین نامه داخلی مجلس داریم که باید پیش برویم که آن مسیر را پیش رفتیم و توانستیم به یاری خدا در یک زمان خوب و حداقلی کمیسیونها شکل بگیرد و در همین فرصت استفاده کردیم مجموعه دوستان ما با دولت و وزرا نشستهایی داشتند و تبادل نظر کردیم و وزرا هم در صحن مجلس و هم در کمیسیونها حضور پیدا کردند و گزارشی از وضعیت و فرصتها و مشکلات دادند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ویژگی این مجلس این است که قریب به ۱۸۰ نفر از نمایندگان ما اولین نوبتی است که در مجلس حضور پیدا میکنند و در بین اینها افرادی هستند که از مدیران ارشد دارای سابقه کار در وزارتخانهها و دستگاههای مختلف میباشند و افرادی هستند کارکشته که در محیطهای دانشگاهی و اجرایی بودند و بخشی از آنها را جوانهای قابلی و باتجربه تشکیل میدهد که هر کدام ۱۰ - ۱۵ سال تجربه مدیریتی دارند و ضمن این که از چهرههای نخبه هستند.
آقای قالیباف ادامه داد: اینها با کلان موضوعات کشور در این مدت آشنا شدند و در این نشستها صحبت شد و بنای ما هم تعامل با قوای دیگر بوده و طبیعتاً ما باید به این سمت حرکت کنیم.
رئیس مجلس گفت: هر کدام از قوا براساس قانون وظیفه داریم و طبیعتاً تعامل ما با قوای دیگر در چارچوب وظایف و قانون است و در حقیقت فلسفه وجودی ما این است که گرهای از کار مردم باز کنیم.
آقای قالیباف افزود: اگر تعامل میکنیم معنای آن این است که در این تعامل باید کاری انجام بگیرد که این کار مثمرثمر هم باشد و مشکلی از مردم مخصوصاً در حوزه اقتصادی بتواند رفع کند که این امر اولویت اول مجلس است.
رئیس مجلس گفت: اساس کار ما در مجلس این است که این ارتباط را داشته باشیم، ولی طبیعتاً جایی هم که احساس کنیم کاری بر روی زمین مانده است و قانون اجرا نشده و جایی معطل مانده به وظیفه قانونی خودمان عمل خواهیم کرد.
وی ادامه داد: رویکردمان در مجلس بین قانونگذاری و بین نظارت اولویت ما نظارت است و این نظارت هم میدانی است.
آقای قالیباف افزود: البته ما در این نظارت هرگز به دنبال مچ گیری و عیب و ایرادگیری نیستیم و به دنبال آن هستیم که کار به درستی انجام بشود و دنبال این نیستیم که خدایی ناکرده چوب لای چرخ دولت بگذاریم بلکه به دنبال این هستیم که عصایی برای دولت باشیم و کمک کنیم که گره از کار مردم باز شود.
تأکید بر اصلاح ساختار بودجه
رئیس مجلس شورای اسلامی بر اصلاح ساختار بودجه به عنوان منشأ بسیاری از مشکلات کنونی کشور تأکید کرد.
آقای محمدباقر قالیباف در ادامه سخنانش در گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم در شبکه یک سیما با تبیین ۴ رویکرد تحولی مجلس گفت: ما ابتدا نیازمند به تحول در درون مجلس هستیم یعنی اگر در پی این هستیم که تلاش کنیم در قانونگذاری و نظارت ایجاد شود به تحول در مجلس نیاز داریم.
وی افزود: در بررسی طرحها و لوایح دولت و قوه قضائیه در کمیسیونها از یکسو و در تعامل با نخبگان و ذی نفعانی که برای پیگیری طرحها با مجلس ارتباط برقرار میکنند از سوی دیگر، اساس کار این است که با نخبگان ارتباط داشته باشیم.
آقای قالیباف تصریح کرد: واقعیت این است که قبلا مجلس در رأس امور نبود و توقعی که مردم از مجلس داشتند شاید با همه زحماتی که دوستان کشیده بودند مردم توقع بیشتری داشتند و اکنون مردم این امید را به مجلس دارند که کمک کند که مشکلات رفع شود.
رئیس قوه مقننه با تأکید بر اینکه باید تحول در کارکرد مجلس ایجاد شود افزود: برای این کار باید ۴ رویکرد را هم در مجلس پیگیری کنیم و هم در نظارتهایی که باید داشته باشیم.
وی نخستین رویکرد را شفاف سازی دانست و گفت: معتقدم مجلس باید شفاف باشد و زمانی که از شفافیت سخن میگوییم یعنی هر تصمیمی که در مجلس گرفته میشود که حقی برای مردم هست و تکلیفی بر آنان میگذارد مردم باید دقیق، روشن و شفاف در جریان قرار بگیرند و مطلع شوند اعم از جایی که حقی دارند یا تکلیفی بر آنان هست.
آقای قالیباف افزود: ما، چون بین کمیسیونها و مجلس اولویت را به کمیسیونها داده ایم معتقدیم در کمیسیونها مباحثی که مطرح میشود هر قشری و هر بخشی از جامعه که موضوع مرتبط با آنان در کمیسیونها مطرح میشود صاحبان و ذی نفعان آن موضوع باید نظرات کمیسیونها را بدانند آنجا بتوانند حرفشان را بزنند که بخشی از این میتواند حضوری یا از طریق فضای مجازی باشد.
وی بار دیگر تأکید کرد: مردم باید در جریان روند کار و فرآیند قانونگذاری قرار بگیرند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که این رویکردها در چه بازه زمانی اجرا خواهد شد گفت: این وقتی آغاز میشود همیشه ادامه دارد این روح و متن کار ماست و هر تصمیمی که میگیریم مدنظر ما قرار دارد.
آقای قالیباف افزود: در صحبتی که روز یکشنبه با همکارانم داشتیم اقدامات ستادی و عمیقی که در حوزه مباحث اقتصادی انجام شد و این بسته اقتصادی مردمی را ارائه کردیم در جای جای این بسته باید نقش مردم، شفافیت، سیستم هوشمند، تمرکززدایی، چابکی و اصلاح نظام تصمیم گیری و اداری ـ اجرایی باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که برخی به ظرفیتهای داخلی کشور برای رفع مشکلات باور ندارند تأکید کرد: اولاً ناامیدی بزرگترین گناه است و من در همین جایی که نشسته ام با همه وجود و با ایمان، اطمینان و امیدواری اعلام میکنم که حتماً میتوانیم بر مشکلات فائق بیاییم.
رئیس قوه مقننه افزود: من اعلام کرده ام که اگر هم دست به دست دهیم تا سال ۱۴۰۴ که پایان برنامه ۲۰ ساله ماست ۵ سال فرصت داریم و در این مدت میتوانیم در مجلس با کار قانونگذاری و نظارت و دولت در میدان عمل دست به دست هم دهیم و مردم را با آن ۴ رویکردی که توضیح دهیم همراه کنیم مطمئن باشید که به ثبات اقتصادی خواهیم رسید و از شرایط کنونی عبور خواهیم کرد.
آقای قالیباف گفت: ظرفیت و امکانات کافی در کشور وجود دارد ما هم منابع مادی و هم منابع انسانی داریم؛ هیچ کاری ناشدنی وجود ندارد ما این را از ابتدای انقلاب تجربه کرده ایم.
وی با اشاره به همفکری کارشناسان و صاحبنظران در تدوین بسته اقتصاد مردمی در جلسات متمادی حتی قبل از تشکیل مجلس افزود: این برنامه نتیجه زحمات و خرد جمعی است.
آقای قالیباف گفت: در این بسته که به نفع و برای مردم تدوین شده است نخستین موضوعی که باید مدنظر قرار دهیم اصلاح ساختار بودجه است، زیرا بیشتر مشکلات کنونی در کشور ناشی از همین موضوع است.
وی افزود: یکی از مشکلات در این زمینه این است که ما همواره بودجه را با کسر بودجه بسته ایم چه زمانی که درآمد بالا داشتیم و چه در زمانی که با درآمد کمتر برخوردار بودیم کسر بودجه داشتیم.
رئیس مجلس گفت: این کسری بودجه به نظام بانکی فشار وارد میکند سبب خلق پول میشود و با مشکلاتی که ایجاد میکند نتیجه اش سبب کاهش ارزش پول ملی میشود.
حمایت از طبقات محروم باید با تورم افزایش پیدا کند
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حمایت از طبقات محروم و مستضعف باید در اولویت برنامه ریزیهای اقتصادی باشد گفت: لازم است حمایت از طبقات محروم با توجه به تورم افزایش پیدا کند.
آقای محمدباقر قالیباف در گفت و گوی تلویزیونی با مردم با اشاره به اینکه کسری بودجه به نظام بانکی فشار میآورد افزود: نتیجه کسری بودجه کاهش ارزش پول ملی است؛ ما باید بودجهای را ببندیم که بین هزینه و درآمد بدون نفت تنظیم کند در واقع باید بودجه را بدون کسری ببندیم.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی میتوانیم یک درآمد پایدار داشته باشیم و هزینههای ما هم مفید باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت منضبط شدن بودجه اظهار داشت: بودجه منضبط در چارچوب قانون هزینه میشود و این هم شامل بخش ریالی و هم شامل بخش ارزی میشود. در ادامه اصلاح ساختار بودجه ما نیازمند به یک نوسازی در نظام مالیاتی هستیم؛ در حوزه مالیات باید به گونهای عمل کنیم که مالیات به نفع اکثریت مردم و حوزه تولید باشد.
آقای قالیباف افزود: اگر به حوزه تولید با مالیات توجه کنیم میتوانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم؛ یکی از مشکلات ما در حوزه تولید این است که آن بخشی از جامعه که یک درآمد باد آورده از طریق سفته بازی، بحث خرید ارز و طلا و مسکن در میآوردند هیچ کدام مالیات نمیدهند، ولی صنفی که دارد زحمت میکشد و کار تولیدی انجام میدهد مالیات میپردازد.
وی گفت: در حوزه مالیات ما دارای آفاتی هستیم که از جمله آن فقدان شفاف سازی و هوشمند سازی است؛ در نظام مالیاتی ما اطلاعات دقیق وجود ندارد و همین زمینه ساز مشکلات میشود.
رئیس قوه مقننه همچنین از ضرورت اجرای سیاستهای حمایتی فراگیر برای طبقه محروم و مستضعف تاکید کرد و افزود: باید جامعه هدف و اولویت ما طبقه محرومین و مستضعف باشد و آنها را به درستی بشناسیم؛ ما متاسفانه این طبقه را به درستی مورد توجه قرار ندادیم.
آقای قالیباف ادامه داد: اگر شفاف سازی و هوشمند سازی داشته باشیم میتوانیم آنها را که دخلشان با خرجشان هم خوانی ندارند شناسایی کنیم.
وی با اشاره به شیوه پرداخت یارانه اظهار داشت: مثلا ما چهار میلیون خانوار داریم و در هدفمند کردن یارانهها به گونهای عمل میکنیم که عادلانه نیست و اولویتها را مد نظر قرار نمیدهیم؛ این طبقات در مسکن، قوت (غذا)، سلامت و اشتغال دچار مشکل هستند و ما باید سیاست جبرانی برای این افراد داشته باشیم و حتی این سیاست جبرانی باید هم گام با تورم افزایش پیدا کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید جامعه هدف را به درستی بشناسیم گفت: ما در موضوع شناسایی خانوادههای نیازمند برای حمایتهای یارانه ای، یا اطلاعات آماری درست نداشتیم و یا اگر به اطلاعات هم دسترسی داشتیم از آن به هر دلیلی به درستی استفاده نکردیم و این همان جایی است که وظیفه ذاتی مجلس یعنی نظارت مطرح است.
آقای قالیباف ادامه داد: در این مورد اگر قانون اشکال دارد باید اصلاح کنیم و اگر قانون ابلاغ شد باید مو به مو اجرا شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که امروز طبقه متوسط جامعه ما هم در زندگی با چالش روبرو شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین بر ضرورت رونق تولید و کسب و کار تاکید کرد و افزود: در کسب و کار باید حذف انحصارات را انجام بدهیم و صدور مجوز را تسهیل کنیم؛ الان هر کسی میخواهد کسب و کاری راه بیندازد برای دریافت مجوز چند سال باید بدود تا مجوز بگیرد؛ اینها باید اصلاح شود.
آقای قالیباف همچنین خاطر نشان کرد: در حوزه تولید و رونق کسب و کار باید بتوانیم از بازار سرمایه استفاده کنیم و آن را در خدمت تولید بیاوریم. همچنین باید در بخش کسب و کار به کارهای نوین و دانش بنیان توجه کنیم و لازم است یک تغییر راهبردی در حوزه تجارت خارجی بدهیم.
وی با تاکید بر اینکه لازم است به جای وزارت امور خارجه، وزارت خارجه و تجارت بین الملل داشته باشیم گفت: وقتی بناست ما اقتصاد بدون نفت داشته باشیم و به سمت تولید حرکت کنیم و وقتی بناست مردم ما در این بسته اقتصاد مردمی حضور داشته باشند اساس ما صادرات خواهد بود و بحث پیدا کردن بازار بسیار مهم است؛ اینجاست که من معتقدم دستگاه دیپلماسی در وزارت امور خارجه باید تبدیل به «وزارت خارجه و تجارت بین الملل» شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سفارت خانههای ما باید در همه جای دنیا و به طور ویژه در کشورهای منطقه، همسایگان و در حوزه آسیا از رویکرد مسائل سیاسی و امنیتی به رویکرد سیاسی، اقتصادی و امنیتی حرکت کنند.
آقای قالیباف همچنین اظهار داشت: الان بسیاری از کشورها سفارت خانه هایشان را در کشور ما به گونهای فعال کرده اند که تبلیغ کننده کارهای آنهاست و تمام امورات مربوط به کالای کشورشان را تبلیغ میکند؛ ما هم باید این فرصت را ایجاد کنیم تا سفارتخانههای ما این کار را در کشورهای مختلف انجام دهند.
وی همچنین بر ضرورت پرهیز از خام فروشی تاکید کرد و افزود: لازم است مزیتهایی که در کشورمان داریم با توجه به نیازهایی که در کشورهای همسایه وجود دارد استفاده کنیم تا بتوانیم ارز مورد نظر را تامین کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: این پنج محوری که به آنها اشاره شد، محورهای بسته اقتصاد مردمی است که جزئیاتش را انشاءالله در فرصتهای بعدی تشریح خواهیم کرد.
رقیب تولید، سفتهبازی و دلالی است
رئیس مجلس گفت: اگر نقدینگی به سمت طرحهای نیمه تمام هدایت شود بستر مناسبی برای تکمیل این طرحها و رونق سرمایه گذاری در بخش معادن خواهد شد.
اقای قالیباف در ادامه گفتگوی تلویزیونی اظهار داشت: در حوزه اقتصادی دچار مشکل هستیم و نتوانستیم با یک رویکرد مشخص و با یک با برنامه دقیق و با یک تفکر در حوزه اجرا و روش شفاف در اجرا در حوزه اقتصادی حرکت کنیم.
فالیباف ادامه داد:اگر نگاهی از گذشته تا الان داشته باشیم فراز و نشیب داشته و حتی تا الان تصمیمها و سیاستهای ما در حوزه اقتصاد ضمن اینکه با هم متفاوت بودند در تضاد هم بودند
وی گفت: سفته بازی و دل بازی و بازار طلا و ارز رقیب تولید است.
قالیباف افزود:مسکن و خودرو کالای مصرفی است، اما در ایران به عنوان یک کالای مصرفی شناخته نمیشود پس ما این تحولی که در حوزه سازماندهی مالیات باید انجام دهیم ما در این شرایط سخت از جوانی که در زیر راه پله کار کوچکی وخدماتی را آغاز کرده مالیات دریافت میکنیم، اما از کسی که خانه خالی دارد دهها و صدها خانه خالی دارد و با آن در حقیقت به سوداگری میپردازد مالیات نمیگیریم.
رئیس مجلس اضافه کرد: طرح دو فوریتی مالیات بر منازل خالی به فوریت تصویب شد و فردا در دستور کار مجلس قرار میگیرد و در صورت تصویب دولت باید وزارتخانه مربوطه آن را به کار ببندد.
قالیباف تصریح با اشاره به موضوع اشتغال گفت: ظرفیتهای بزرگی داریم. حجم نقدینگی بالاست باید آن را هدایت کنیم به سمت پروژههای بزرگ. این کار در حقیقت برای ما اورده وشغل ایجاد میکند وهم درامد ارزی دارد وهم ثبات اقتصادی را برای ما بهمراه خواهد داشت
با اجرای برنامهها در آینده نزدیک شاهد ثبات بازار ارز خواهیم بود
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره اصلاح ساختارها در بسته اقتصاد مردمی گفت: باید یکپارچگی در اطلاعات داشته باشیم و این اطلاعات باید حتماً به صورت شبکهای به هم متصل و از حالت جزیرهای خارج شوند و ما در مجلس مصممیم که این کار را انجام دهیم.
آقای قالیباف افزود: یک بخشی از اینها دارای قانون است که اجرا نشده و ما میایستیم تا این قانون اجرا شود و بخش دیگر نیز نیاز به قانون دارد که باید این کار انجام شود.
رئیس مجلس ادامه داد: زمانی که ما حرف از هوشمند سازی میزنیم دیوان محاسبات ما هم باید برخط باشد و نمیشود دیوان محاسبات یک سال بعد گزارش بدهد که این پول در جای خود هزینه نشده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ۴ رویکرد هم باید در درون مجلس باشد و هم بیرون مجلس و ما دراین زمینه مصمم هستیم.
آقای قالیباف با اشاره به جلسه سران قوا و بحث در خصوص ارز و جمع بندی خوب در این جلسه ابراز امیدواری کرد: با همکاری قوا و نهایی شدن برنامه دولت در چند روز آینده حتماً ثبات را در بخش ارز خواهیم داشت ان شاءالله دولت این بسته را در کوتاهترین زمان یعنی در چند روز آینده روشن کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یک بخش از بی ثباتی در بازار ارز بی انضباطی است و بخشی از این بی انضباطی مربوط به صادرکنندگانی است که ارز را وارد کشور نکرده اند که این امر هم ظلم به خودشان است و هم به جامعه.
آقای قالیباف گفت: در اینجا باید با پیگیری و مواخذه کردن این کار را انجام داد تا ارز به داخل کشور برگردد.
رئیس مجلس ادامه داد: ما باید کار صادر کنندگان خوش حساب را هم تسهیل کنیم که آنها نیز در این شرایط صادرات بیشتری انجام دهند و بتوانند ارز به کشور بیاورند.
آقای قالیباف افزود: بخش دیگر کسانی بودند که ارز را بردند و نیاوردند و این ارزها در حقیقت در اختیار کسانی قرار میگیرد که قاچاق کالا میکنند و با قیمت گران آن را در داخل کشور عرضه میکنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید تلاش کنیم که جلوی این کارهای خلاف گرفته شود.
آقای قالیباف همچنین با اشاره به ارزهای کشور که به واسطه صادرات در برخی از کشورها مانده است افزود: توافقات خوبی برای برگشت این داراییها صورت گرفته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر ما تولید را محور و اساس کار قرار دهیم و مهار نقدینگی را در مسیر تولید قرار دهیم و نیز ارزش پول ملی را کنترل کنیم افزایش قیمت ارز را نخواهیم داشت.
آقای قالیباف همچنین در خصوص افزایش بی رویه قیمت اجاره بها و مسکن و راهکار مجلس در این زمینه افزود: ما قصد داریم نرخ مالیات را برای خانههای خالی به گونهای درنظر بگیریم که حتماً برای افرادی که میخواهند خانههای خالی داشته باشند مقرون به صرفه نباشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مطمئن باشید که این طرح در اجرای دقیقی که ان شاءالله دولت انجام بدهد باعث خواهد شد افراد برای خانههای خالی خود تصمیم گیری کنند که در کوتاه مدت کرایه خانهها کاهش پیدا خواهد کرد و نرخ مسکن پایین خواهد آمد.
آقای قالیباف همچنین با تاکید بر ضرورت عرضه و تقاضا در زمینه تولید مسکن نیز افزود: دولت هم اذعان کرد که ما مدتی تأخیر و عقب ماندگی در تولید مسکن داریم، به نظر ما باید این عقب ماندگی جبران شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به مشکلات طبقه اجاره نشین و محروم که حقوق یک ماه آنها کفاف اجاره یک ماه خانه آنها را نمیدهد گفت: ما در این بسته اقتصاد مردمی پیشنهاد روشن دادیم که بیش از ۵۰ تا ۵۵ درصد قیمت زمین میباشد و دولت باید از اموال و داراییهای خود به جای مدیریت ساخت مسکن زمین را در اختیار مردم قرار دهد و اجازه دهد از نقدینگی که در همین بازار سرمایه هست و از نقدینگی که در بخش خصوصی هست کار و مدیریت ساخت را انجام دهند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که ما باید فرآیند تولید و تکنولوژی مسکن را بهینه سازیم گفت: در این بخش نیز به یاری خدا گامهای خوبی برداشته شد و ما دانش فنی بومی این را داریم که یک نمونه آن سرمایه گذاری شده که ان شاء الله برای ۶ هزار واحد مسکونی در سال که با ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شروع شده است طی چند ماه آینده انجام خواهد شد و این امکان وجود دارد که همانند این را در تمام نقاط کشور انجام دهیم.
آقای قالیباف سرعت در ساخت، کیفیت در ساخت و هزینه کم، پرت مصالح کم و در نظر گرفتن تمامی استانداردهای زلزله و سرمایشی و گرمایشی و معماری اسلامی در این طرح درنظر گرفته شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با مدیریت، توجه و باور داشتن میتوان برخی از عقب ماندگیها را جبران کنیم.