کرونا در جهان
بیش از ۱۳,۲۷۶,۱۲۷ نفر مبتلا به کرونا در جهان
تعداد قربانیان کووید-۱۹ به بیش از ۵۷۶,۵۲۴ رسید و ۷,۷۴۷,۱۵۹ نفر نیز توانستند از شر این ویروس رهایی پیدا کنند.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پايگاه رسمي سازمان جهاني بهداشت کشورهاي آمريکا، برزيل، هند و روسيه در صدر تعداد مبتلايان به ويروس کرونا در جهان قرار دارند.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه به مرز ۷۴۰ هزار نفر رسید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، وزارت بهداشت روسیه اعلام کرد: در شبانه روز گذشته ۶ هزار و ۲۴۸ مبتلای جدید به کرونا در مناطق مختلف این کشور شناسایی شدهاند.
براساس آمار رسمی، تا ساعت ۱۳روز سه شنبه، تعداد کل مبتلایان در روسیه به ۷۳۹ هزار و ۹۴۷ نفر رسیده است.
در شبانه روز گذشته همچنین ۱۷۵ نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند و شمار درگذشتگان به ۱۱ هزار و ۶۱۴ نفر رسید.
تاکنون نزدیک به ۵۱۳ هزار نفر از مبتلایان که شامل ۷۰ درصد کل مبتلایان در این کشور میشود بهبود یافته اند.
سوریه/ افزایش آمار مبتلایان به کرونا
وزارت بهداشت سوریه خبر داد: در ۲۴ ساعت گذشته ۲۳ نفر از شهروندان این کشور به کرونا مبتلا شده و سه نفر نیز جان داده اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه، این وزارتخانه همچنین اعلام کرد در همین مدت هشت نفر از شهروندان مبتلا به کرونا، درمان شده اند.
با توجه به نزدیک شدن زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در این کشور، وزارت بهداشت از مردم خواسته است در فعالیتهای انتخاباتی، اقدامات بازدارنده را مراعات کنند و برخی از عادات داخلی به ویژه، دست دادن، در آغوش کشیدن، مکث زیاد در مناطق سربسته و نوشیدن قهوه از یک فنجان را ترک، فاصله گذاری اجتماعی را مراعات، از هرگونه تجمع و ازدحام خودداری و در صورت مشاهده علائم کرونا، به مراکز درمانی مراجعه کنند.
ابتلای حدود ۵۷۰ نظامی صهیونیست به ویروس کرونا
منابع خبری صهیونیستی از ابتلای ۵۶۸ نظامی رژیم صهیونیستی به ویروس کرونا خبر دادند.
به گزارش وبگاه خبری العهد لبنان، خبرنگار نظامی وبگاه خبری و عبری زبان «والا» گزارش داد تاکنون پانصد و شصت و هشت سرباز از نیروهای نظامی، احتیاط و کارکنان ارتش اسرائیل به ویروس کرونا مبتلا شدند.
عمیر بوخبوط با اعلام این خبر گفت دوازده هزار و ۱۳۰ سرباز اسرائیلی هم در قرنطینه هستند.
لبنان/ اجباری شدن استفاده از ماسک و جریمه برای ناقضان محدودیتهای کرونایی
با توجه به افزایش شیوع کووید ۱۹ در لبنان، این کشور نیز با وضع قوانینی سختگیرانه به آن دسته از کشورهایی ملحق شده است که استفاده از ماسک را اجباری کرده اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المنار، کمیته ویژه مبارزه با ویروس کرونا در لبنان در تازهترین تدابیر، محدودیتهایی را برای مقابله با شیوع مجدد ویروس در کشور وضع کرده که استفاده از ماسک و جریمه نقدی ناقضان محدودیتها از جمله این تدابیر است.
در نشست این کمیته بر ضرورت افزایش تدابیر بازدارنده و تقویت محدودیتها تاکید و مقرر شد، نقض کنندگان محدودیت ها، از ۵۰ هزار تا پنج میلیون لیره لبنان جریمه شوند.
حمد حسن وزیر بهداشت لبنان درباره تدابیر اتخاذ شده در نشست کمیته مبارزه با کرونا اظهار داشت، جریمه برای مخالفان قرنطینه و عوامل انتشار ویروس، استفاده از ماسک در تمام موسسات عمومی و خصوصی، توصیه محدودیت تردد به کهنسالان و بیماران و تاکید بر اینکه تا حد امکان باید از حضور در تجمعات و مراکز شلوغ پرهیز شود، به عنوان محدویتهای جدید یاد کرد و گفت، کارکنان خارجی باید با هماهنگی نهادهای بین المللی مکانی را برای قرنطینه انتخاب کنند.
تعویق در درمان ۵۰ هزار بیماران سرطانی در آلمان
بحران کرونا در آلمان ۵۰ هزار اقدام درمانی را از جمله جراحی روی بیماران سرطانی به تعویق انداخته است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از برلین، رییس انجمن حمایت از بیماران سرطانی با هشدار نسبت به پیامدهای تعویق در تشخیص و درمان بیماری سرطان اعلام کرد: موارد درمانی به تعویق افتاده، یک چهارم کل اقدامات پزشکی است که باید روی بیماران سرطانی انجام میشد.
"گِرد نِتِکوون" افزود: بیمارانی مراجعه کرده اند که آزمایش تشخیص سرطان سینه برای آنها انجام نشده علاوه بر آنکه اقدامات حمایتی برای بیماران سرطانی نیز از برنامههای پزشکی کنار گذاشته شده است، زیرا درمانگاهها موارد زیادی از مراجعهها را به علت بحران کرونا نپذیرفته اند.
هند/ شهر بنگلور بار دیگر قرنطینه شدروزنامه فرانسوی زبان لوپاریزین نوشت بنگلور، مرکز استان کارناتاکا هند بار دیگر قرنطینه شد.
اعمال محدودیتها برای بیش از ۱۳ میلیون نفر از ساکنان شهر بزرگ بنگلور و مناطق اطراف آن در جنوب هند بار دیگر از سه شنبه اجرایی شد. محدودیتهای دوباره در این شهر و نواحی اطراف آن به منظور مهار شیوع ویروس کرونا، به مدت ۱۰ روز ادامه خواهد داشت.
روزنامه محلی وست-فرانس (Ouest-France) نیز در صفحه رسمی خود در توئیتر نوشت بیمارستانهای بنگلور اشباع شده و دفن جان باختگان کرونایی به صورت زنجیرهای ادامه دارد. این شهر با شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ رو به رو شده است.
در حال حاضر هند از نظر میزان آلودگی به ویروس کرونا در مقام سوم قرار دارد و به شدت تحت تأثیر این بیماری قرار گرفته است. بنگلور به عنوان مرکز استان کارناتاکا در جنوب هند که به مدت طولانی از این همه گیری جان سالم به در برده بود، از نظام سلامتی برخوردار است که با شرایط کنونی کاملا نامنطبق است.
آمریکا/اعتراض و نگرانی معلمان از بازگشایی مدارس
بخشهایی از آمریکا در حالی خود را برای بازگشایی مدارس آماده میکنند که برخی ایالتها همچنان با افزایش بی سابقه شمار مبتلایان به کووید ۱۹ رو به رو هستند.
به گزارش رویترز، معلمان در لودون کانتی در ایالت ویرجینا دوشنبه با برگزاری اعتراضات در مقابل ستاد آموزش کشور، بوق خودروهایشان را با هم به صدا درآوردند. بنا بر اعلام رسانههای محلی، اعتراض معلمان، به طرح مسئولان مدارس برای اجرای دستورالعمل آموزش ترکیبی بود که شامل دو روز آموزش حضوری در مدارس است.
سندی سالیوان، رئیس اتحادیه آموزش لودون گفت: هنوز فکر نمیکنیم بازگشت به مدرسه امن باشد. فکر نمیکنیم بازگشت به مدرسه، نه برای دانش آموزان، نه کارکنان و نه خانواده هایمان امن باشد.
انگلیس/قرنطینه شدن کارگران یک مزرعه پس از ابتلای ۷۴ کارگر
مثبت شدن جواب آزمایش کرونای دست کم ۷۴ تن از کارگران مزرعهای در هرتفوردشایر انگلیس، باعث شد همه ۲۰۰ کارگر مزرعه همانجا قرنطینه شوند.
به گزارش راپتلی، ساکنان منطقه مالورن در هرتفوردشایر، که این مزرعه نزدیک آن واقع است، دوشنبه از شیوع ویروس در این منطقه سخن میگفتند. کارگران در خانههای سیار موجود در مزرعه که معمولاً کارگران فصلی در فصل برداشت در آن اقامت میکنند، اسکان داده شده اند.
یکی از ساکنان گفت: نباید این اتفاق بیفتد. آنها فشار کاری داشته اند و اکنون کرونا گرفته اند. آنها باید استراحت کنند، و نباید دوباره ویروس را پخش کنند و نباید در یک مزرعه باشند.»
کارشناس: راهی طولانی تا خلاصی از کرونا پیش رو داریم
در حالی که پزشکان و متخصصان در آمریکا، از جمله دکتر آنتونی فاوچی، مدیر موسسه آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا و یکی از مقامات ارشد ستاد مبارزه با کرونای کاخ سفید درباره تشدید بحران همه گیری کووید ۱۹ هشدار میدهند، برخی ایالتها از جمله کالیفرنیا به دنبال اعمال دوباره محدودیتها هستند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، دکتر فائوچی هشدار داده است که کرونا مشکلی به معنای واقعی، جدی و تاریخی است و هنوز راهی بسیار طولانی برای پایان این بحران در پیش روست.
ایالت کالیفرنیا بار دیگر فعالیتهای اجتماعی و کسب و کار را تعطیل میکند. هرگونه ارائه غذا در محیط بسته ممنوع است. همه رستوران ها، سینماها، موزه ها، باشگاههای ورزشی، کلیساها، آرایشگاهها و فروشگاههای زنجیرهای در این ایالت تطعیل میشوند.
در ایالت همسایه کالیفرنیا، یعنی ایالت اورگان، تجمع بیش از ده نفر در یک مکان مسقف ممنوع اعلام شده است.
دکتر پیتر هوتز، مدیر مؤسسه پزشکی تروپیکال مدیسن معتقد است که مشکلی به وجود آمده است و باید به افزایش شمار مبتلایان به این بیماری واکنش نشان داده شود. فلوریدا در نهایت این کار را انجام داد. تگزاس انجام این اقدامات را مد نظر دارد و کالیفرنیا برخی تدابیر را به اجرا گذاشته است.
هوتز گفت: التبه مسئله اینجاست که ما باید پیش بینی میکردیم که چنین وضعی پیش میآید و برنامهای را هم پیشتر برای این کار آماده میکردیم، اما مشکلی که داریم اینجاست که هیچ نقشه راه و هیچ طرحی برای این کشور وجود ندارد و فرمانداران مجبورند در واکنش به افزایش چشمگیر شمار مبتلایان به کووید ۱۹، تصمیمهای دشوار بگیرند، زیرا مراجعه بیشتر مبتلایان به بیمارستانها در نهایت افزایش شمار تلفات را در پی خواهد داشت. این راهش نیست و باید طرحی کلی برای کشور در نظر داشته باشیم و تا اول اکتبر این ویروس را کنترل کنیم و بعد از آن به فکر بازگشایی امن برای فعالیتهای مختلف در کشور و از جمله مدارس و دانشگاهها باشیم، نه اینکه هر گونه اقدام و حرکت در این کشور بدون رهبری باشد.
روزنامه آمریکایی میامی هرالد نوشت: هر چند جوانان در آمریکا از عمدهترین علتهای گسترش این بیماری به شمار میروند، شمار افراد سالمند و بالای هشتاد ساله که به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ به مراکز درمانی منتقل میشوند، اکنون دو برابر شده است.
هوتز میگوید: به جز کسانی که در کاخ سفید نشسته اند، همه کسانی که در جامعه پزشکی و علمی حضور دارند میدانستند که این وضعیت پدید میآید و با توجه به اینکه راهی برای کنترل این بیماری و انتقال آن در میان جوانان وجود ندارد، هیچ شکی نبود که این افزایش در سراسر آمریکا، از جمله نیمه جنوبی آن را شاهد باشیم.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، ما شاهد روایت غلط و ارائه شواهد بچگانه از سوی کاخ سفید هستیم که میخواهد به شکلی وانمود کند که اوضاع کاملا عادی است و اطلاعات نادرست میدهد. این در حالی است که اوضاع اصلا خوب و عادی نیست و از سوی دیگر، فاجعهای که این بیماری در میان سیاهپوستان و آمریکای لاتین تبارهای به جا گذاشته است، واقعاً تکان دهنده است.
هوتز گفت: من در ماه فوریه نیز اعلام کردم که آنچه بررسی وضعیت جاری در چین یا کشورهای اروپایی مانند ایتالیا و اسپانیا نشان میدهد، درگیر شدن کادر درمانی و ابتلای آنها به کروناست که در نهایت، باید همکارانشان اقدام به درمان آنها نیز بکنند و این امر در افزایش تلفات تأثیر دارد. ما اکنون شاهد وضعی مشابه در آمریکا هستیم.