به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ رئیس دیوان عالی کشور با دعوت از رسول قهرمانی نماینده دادستان تهران در جلسات دادگاه بانک سرمایه و دادگاه اکبر طبری از او به سبب استقلال، شجاعت و حق طلبی اش قدردانی کرد.
حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد مرتضوی مقدم در این دیدار خطاب به رسول قهرمانی گفت: خواستم شما را از نزدیک ببینم و خدا قوتی بگویم و ان شاءالله خداوند شما را در طریقی که انتخاب کرده اید، موفق بدارد.
وی افزود: سه امتیاز را من در جلسات دادگاه در شما احساس کردم که باید آن را حفظ کنید؛ شما را فردی مستقل، شجاع و با جسارت در مقابل افراد خلافکار و مفسد یافتم و اینها امتیازات مهمی است که هر قاضی در کشور داشته باشد موفق است.
ما در عین این که باید استقلال داشته و شجاع باشیم باید حق طلب هم باشیم یعنی با همه جسارتها و شجاعتها اگر جایی احساس کردیم، کسی مظلوم واقع شده است، جانب حق را بگیریم و تحت تأثیر جو و احساسات قرار نگیریم و آنچه حق است بیان کنیم.
رئیس دیوان عالی کشور خطاب به رسول قهرمانی گفت: شما در این پنج سال خدمتتان موفق بودید و خوب هم پیش رفتید از خداوند میخواهم در آینده هم این راه را با موفقیت ادامه دهید.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم افزود: کلام، قلم و رفتار ما میتواند با آبروی مردم بازی کند و گاهی حرفی از دهان انسان درمی آید که آبروی افراد را به خطر میاندازد و من از همه قضاتی که در کشور کار میکنند درخواست میکنم مراقب باشند که اگر یک ساعت به ناحق فردی را در بازداشت نگه دارند و قرار نامناسبی صادر کنند و فرد در زندان بماند باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشند.
وی خطاب به رسول قهرمانی گفت: امیدوارم خداوند به شما توفیق دهد و من زمینه را در شما فراهم میبینم و آینده درخشانی خواهید داشت و وظیفه ما این است که خوبیها را برجسته کنیم تا تشویقی برای دیگران باشد.
رسول قهرمانی هم پس از تشکر از رئیس دیوان عالی کشور گفت: پنج سال سابقه قضایی دارم و سمتم بازپرس است، اما با اجازه دادستان مأمور شدم در مجتمع ویژه جرایم اقتصادی فعالیت کنم.
وی افزود: واقعاً در لغزشگاه سنگینی قرار داریم و از خدا میخواهیم اخلاص، ثبات قدم و پیشرفت عنایت کند و امیدوارم مشکلات و خلاءها به کمک شما بزرگان حل شود و خروجی مناسبی داشته باشد.
قهرمانی گفت: از حمایتهای شما ممنونم و اگر لغزشی داشتیم حتماً اطلاع دهید چرا که بیش از تعریف و تمجیدها نیازمندیم که ایرادهایمان را بگیرید.
رئیس دیوان عالی کشور وقتی هم که مطلع شد رسول قهرمانی از شاگردان حوزه حاج آقا مجتهدی است، ابراز خوشحالی کرد.
در پایان این دیدار، این بازپرس ۳۶ ساله در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما گفت: دیدار بسیار خوبی بود و آقای مرتضوی لطف داشت و ان شاءالله بتوانیم سربلند باشیم و از عهده تکلیف برآییم و مسیر عدالت را به خوبی طی کنیم.
وی در خصوص زمان حضورش در حوزه هم گفت: بیش از ۱۵ سال افتخار داشتم و دارم که در دروس حوزوی در تهران و قم تحصیل کنم و در کنار این و در خدمت دروس حوزوی، کارشناسی اقتصاد را از دانشگاه اخذ کردم که امیدوارم بتواند دروس حوزوی را متبلورتر کند و اکنون هم در بحث اخلاق در دانشگاه تهران مشغول تدوین رساله دکتری هستم.
آقای قهرمانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برخلاف عرف در جلسات دادگاه از تخته وایت برد استفاده میکنید؟ افزود: شغل اول من معلمی و شغل دومم قضاوت است سعی میکنم سبک و سیاق معلمی را حفظ کنم.
وی گفت: جرایم اقتصادی پیچیدگی خاص خود را دارد و گاهی نمیشود صرفاً با قرائت کیفرخواست از عهده موضوع برآمد چرا که باید موضوع، تشریح و ابعاد آن تنقیح شود؛ اقناع افکار عمومی صورت گیرد و حتی ما اعتقاد داریم جدای از این که دادگاه نظر ما را بشنود حتی گاهی متهمان هم بدانند که غرض شخصی با آنها نداریم و با این ادله میخواهیم با آنها کیفرخواهی کنیم و حتی اقناع درون وجدانهای آنها هم میخواهیم صورت گیرد که بدانند مجازت حق آنها بوده لذا بنای ما بر این است که تشریح همه جانبه کیفرخواست صورت گیرد تا این اهداف تأمین شود.
نماینده دادستان تهران در دادگاههای مفاسد اقتصادی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا در این سالها تطمیع یا تهدید شده اید؟ گفت: چیز جدی نبوده است و مسئله جدی در این بحث نداشتیم.
قهرمانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که غیر از پروندههای مفاسد اقتصادی در چه پروندههایی ورود کرده اید؟ افزود: از ابتدا که وارد دستگاه قضا شدم با توجه به این که تحصیلات اقتصادی داشتم تمایلم را برای حضور در پروندههای اقتصادی اعلام کردم و مسئولان مربوطه هم همکاری کردند و از روز نخست در حوزه جرایم اقتصادی بودم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا در بحث فساد سینما و فوتبال هم ورود داشته اید؟ گفت: اینها به مناسبتهایی بود مثلاً در پرونده آقای هدایتی بحث دریافتهای غیر متعارف برخی ورزشکاران بود و در پروندهای که به زودی خواهیم داشت درباره آقای سیدمحمد امامی، دریافتهایی از سوی برخی از هنرمندان مطرح است که البته اینها مسائل جانبی در کنار مسائل اقتصادی است، اما مستقلاً مربوط به جرایم ورزشکاران و هنرمندان نیست.
قهرمانی درباره پرونده اکبر طبری هم گفت: آقای طبری بسیار پیچیده بود و با وجود این که ۲۰ سال مأمور در قوه قضايیه بود و رابطه استخدامی نداشت در این مدت اقداماتی پیچیده را انجام داد و آنچه امروز در دادگاه طبری میبینید همه آن نیست و بخشی از اتهامات مهم آقای طبری هنوز در دادگاه مفتوح است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که در بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی چه توقعی از رسانهها دارید؟ افزود: رسانهها باید موضوعها را کاملاً شفاف منعکس کنند حتی از نگاه متهمان و اظهارات ما و متهمان را بیاورند و اجازه دهند افکار عمومی قضاوت کند.
قهرمانی گفت: انتظار ما این است که رسانهها مطالبه گری کنند و وقتی مردم و رسانهها برای چنگ انداختن به فساد مطالبه گری میکنند پشت ما گرم میشود و قدرت بیشتری پیدا میکنیم.