خبرهایی از وزارت تعاون
پرداخت ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات کرونا
۴۰۷ هزار واحد تاکنون در سامانه کارا ثبت نام کرده اند و پرونده ۱۶۵ هزار واحد تکمیل و جهت پرداخت به مؤسسات و بانکهای عامل ارسال شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال درسومین نشست کمیته راهبری اجرای دستورالعمل اعطای تسهیلات ویژه کرونا با اعلام این خبر گفت: بیش از ۱۰ پرونده معادل ۱۹۷ میلیارد تومان توسط سیستم بانکی مصوب و تاکنون ۵۰ میلیارد تومان تحت عنوان تسهیلات کرونا پرداخت شده است.
وی افزود: بیشترین پرداختی تسهیلات کرونا به متقاضیان مربوط به رانندگان و حدود ۲۷ میلیارد تومان است. حلیل این آمار نشان میدهد که دریافت تسهیلات بدون ضامن و وثایق بانکی با اقبال بیشتری از طرف متقاضیان روبرو بوده است.
منصوری تصریح کرد: در مورد رانندگان، بیشترین سهم مربوط به وزارت کشور با تعداد ۷۳۰ هزار نفر است. در بخش شرکتهای تعاونی مسافربری نیز شرایطی فراهم شد تا متقاضیان بتوانند به طور جداگانه ثبت نام کنند.
به گفته معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه خویش فرمایی و بیمه شدگان مشاغل آزاد، همکاری خوبی از طرف وزارتخانههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت انجام و وضعیت بیمه شدگان در زیررستهها شناسایی شده است.
منصوری افزود: براساس دستورالعمل ستاد ملی کرونا از ابتدا مقرر شد در بخش بیمه شدگان، کد ملی افراد ذیل ۱۴ رسته منتخب برای ارسال پیامک اطلاع رسانی در اختیار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار بگیرد تا متقاضیان برای ثبت نام در سامانه کارا اقدام کنند و پس از بررسی و تأیید دستگاه بخش مربوطه، جهت پرداخت به سیستم بانکی ارجاع شود.
وی با اشاره به اصلاحات آیین نامه پرداخت تسهیلات ویژه کرونا، گفت: براساس آیین نامه اولیه پرداخت این تسهیلات، کارفرمایان متعهد بودند حداقل ۹۰ درصد نیروی کار خود را حفظ کنند. به عبارتی شرط دریافت تسهیلات این بود که کارفرمایان متعهد میشدند تا پایان سال نیروی کار خود را حفظ و بیمه آنها را پرداخت کنند، در غیر این صورت مشمول جریمه میشدند و سود نرخ تسهیلات دریافتی آنها تا ۲۴ درصد افزایش مییافت.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: این مورد با پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و موافقت کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا اصلاح شد و تعهد کارفرمایان برای حفظ نیروی کار خود تنها برای ۳ ماه و تا زمان پرداخت تسهیلات است.
تمدید مهلت ثبتنام اخذ تسهیلات کرونایی
سخنگوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تمدید دو هفتهای ثبتنام برای تسهیلات کرونایی خبر داد.
حامد شمس سخنگوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز در ارتباط زنده با شبکه خبر اظهار داشت: با توجه به اینکه از ۱۳ دستگاهی که باید فهرست اطلاعات زیرمجموعههای آسیبدیده از بیماری کرونا را اعلام میکردند، به وظایف خود عمل نکردند و همچنین پیامک برای تسهیلات کرونایی به واحدهای مشمول ارسال نشده است، بنابراین تصمیم گرفته شد مهلت ثبتنام برای تسهیلات کرونایی واحدهای خسارت دیده از کرونا دو هفته تمدید شود.
وی گفت: از ۱۳ دستگاهی که باید بانک اطلاعاتی دستگاههای زیرمجموعه خود را بدهند، تا روز گذشته فقط ۹ دستگاه اطلاعات ارائه کردند و این اطلاعات به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارسال شده تا پیامکی برای اعضای مشمول این دستگاهها و واحدهای صنفی و تولیدی ارائه شود که البته متأسفانه پیامک هم به موقع ارسال نشده است، بنابراین هم از نظر اعلام دستگاهها و هم از نظر ارسال پیامک با تأخیر فرایند اجرایی مواجه هستیم.
به گفته سخنگوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، درخواست تمدید برای ثبتنام تسهیلات کرونایی ارائه شد که مورد موافقت قرار گرفت.
به گفته شمس، به عنوان مثال باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حوزه زیرمجموعه خود شامل مطبوعات و خبرگزاریها و روزنامهها را ارائه کند، در حوزه وزارت راه و شهرسازی اطلاعات رانندگان برونشهری و نیز دستگاههای حمل و نقل درونشهری، در وزارت صنعت، معدن و تجارت اطلاعات واحدهای صنفی ارائه شود.
شمس گفت: با توجه به اینکه در ارائه اطلاعات با مشکل مواجه شدند، در نتیجه کندی روند اجرایی نیز مشاهده میشود.
سخنگوی وزارت تعاون گفت: فرآیند برای دریافت تسهیلات کرونایی چهار مرحله اجرایی دارد. ابتدا باید بانک اطلاعاتی دستگاهها به وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات برای ارسال پیامک ارائه شود. مرحله دوم، واحد صنفی در سامانه کارا به نشانی سامانه کارا ثبت نام کند. مرحله سوم، اگر واحد دارای پوشش بیمهای است، اطلاعات آن را از سازمان تأمین اجتماعی چک میکنیم درنهایت وقتی این موارد تأئید شد، اسامی بنگاههای مشمول تسهیلات کرونایی به شبکه بانکی شامل ۲۰ بانک کشور ارائه میشود.
شمس همچنین گفت: عدهای گفتهاند سامانه کارا باید روزآمد شود و ما سعی میکنیم آن را به روز کنیم، البته شبکه بانکی کشور بخشی از کارها را انجام داده و اگر اطلاعات دستگاههای اجرایی مرتبط با کرونا زودتر به بانک مرکزی ارائه شود تسهیلات مرتبط با کرونا در کمتر از دو هفته قابل پرداخت است.
وی تأکید کرد: هنوز بانک اطلاعاتی بسیاری از دستگاههای آسیبدیده از کرونا برای وزارت کار ارسال نشده و هنوز پیامکی هم برای بخشی از آنها ارسال نشده است. اما شبکه بانکی و بانک مرکزی اعلام آمادگی کردند، به محض دریافت اطلاعات، تسهیلات کرونایی را پرداخت کنند.
تسهیلات در رسته گردشگری ۱۶ میلیون تومان شد
وی گفت: در زمینه کارگاههای بیش از ۱۰ نفر کارکن نیز مقرر شد که تسهیلات در اختیار بنگاه قرار گیرد. همچنین رقم تسهیلات برای رسته گردشگری از ۱۲ به ۱۶ میلیون تومان افزایش یافت.
منصوری با استناد به مطالعات میدانی انجام شده و دادههای سازمان تأمین اجتماعی، اظهار کرد: تعداد بنگاههای آسیب دیده ذیل ۱۴ رسته منتخب ۳ میلیون واحد شناسایی شد که ۱.۳ میلیون واحد آن دارای کد کارگاهی و ۱.۷ میلیون واحد فاقد بیمه و کدکارگاهی بودند، این تعداد ۲.۸ میلیون نفر بیمه شده و ۳ میلیون نفر فاقد بیمه را شامل میشود.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ۴۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات کرونا درنظرگرفته شده است گفت: افزون بر این رقم، به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی از محل منابع موارد خاص، مبلغ ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای ۱۰۸ شرکت بزرگ حمل و نقل عمومی مسافر برون شهری اعم از هوایی، ریلی و دریایی اختصاص یافت.
هماهنگی با دستگاهها برای شناسایی واحدهای کسب و کار فاقد بیمه
منصوری درباره پرداخت تسهیلات به شاغلان و واحدهای کسب و کار فاقد کد کارگاهی تأمین اجتماعی نیز اظهار کرد: برای شناسایی این افراد با وزارتخانهها و دستگاههای مربوطه از جمله صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه و شهرسازی، کشور، آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، جهاد کشاورزی، تعاون، فنی و حرفهای و بهزیستی کشور، هماهنگی لازم صورت گرفته و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از شاغلان شناسایی و احراز شده اند که تاکنون برای ۵۸۰ هزار نفر از آنها پیامک ارسال شده است.
وی اضافه کرد: براساس آمار، وزارت صنعت، معدن و تجارت بیشترین رقم را در تعداد شاغلان فاقد کد بیمه به خود اختصاص داده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: برای اطمینان از ارسال پیامک، از طریق استانداری ها، اتاق اصناف، زیرمجموعهها و روابط عمومی سازمانهای مختلف مذاکرات و اقدامات لازم انجام و پیشنهاد شده تا به طور خاص فراخوان عمومی داده شود تا تمام مشمولان بتوانند از این تسهیلات برخوردار شوند.
سومین جلسه «کمیته راهبری اجرای دستورالعمل اعطای تسهیلات ویژه کرونا» با حضور محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگانی از وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه و شهرسازی، علوم، تحقیقات و فناوری، جهاد کشاورزی، وزارت کشور، بانک مرکزی، اتاق تعاون و اتاق اصناف ایران برگزار شد.
نمایندگان حاضر در این نشست دیدگاهها و پیشنهادهای خود را برای بهبود روند ارائه تسهیلات کرونا مطرح کردند.
گردشگری به حمایتهای بیشتری نیاز دارد
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی، حجت اله میرزایی با اعلام این خبر درنشست کارگروه تخصصی گردشگری و صنایع وابسته که در هتل هما برگزار شد گفت: در حال تهیه پیشنهاد اقدامات حمایتی جدید به صورت مشترک از سوی وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای ارائه به ستاد اقتصادی کرونا هستیم.
حجت اله میرزایی گفت: زنجیره نسبتاً کاملی از خدمات گردشگری در صندوقهای بازنشستگی وابسته شامل، حمل و نقل ریلی، هوایی، اقامتی و هتلداری و خدمات آژانس در سطوح مختلف وجود دارد.
وی بر لزوم هم افزایی بیشتر در مجموعههای یاد شده برای بهره برداری از ظرفیتهای درون بخشی و برنامهریزی تلفیقی مناسب برای کاهش آسیبها تاکید کرد.
در این نشست که مدیران مرتبط با صنعت گردشگری نیز حضور داشتند، علی رحیم پور، مدیرعامل هگتا (هلدینگ گردشگری تامین اجتماعی) ضمن ارائه گزارشی از تاثیر کرونا بر گردشگری جهانی، نتایج مطالعات صورت گرفته از سوی صندوق بازنشستگی کشوری درخصوص تاثیر تحریمها بر صنعت گردشگری کشور را تشریح کرد.
پیامدهای بیماری کرونا بر فعالیتهای صنعت گردشگری و هتلداری صندوقهای بازنشستگی و بررسی مشکلات و چالشهای بنگاههای اقتصادی تابعه در حوزه حمل و نقل ریلی، هوایی، هتلداری و راهکارهای کاهش آسیب وارده به صنایع، از دیگرمحورهای اصلی این نشست بود که توسط حاضران در نشست بررسی شد.
مدیران شرکتهای هتلهای هما، ایرانگردی و جهانگردی، آسمان، رجا و آب درمانی محلات در این نشست ضمن ارائه گزارش از آثار کرونا بر بنگاههای خود، تجارب و اقدامات انجام شده برای جذب گردشگران و کاهش آسیبهای مالی را تشریح کردند.
در این نشست مقرر شد سه کمیتهکاری ذیل کارگروه تخصصی گردشگری با عناوین «اقتصادی و مالی»، «اجتماعی و بازاریابی» و «کارگروه برنامه ریزی تلفیقی» برای برونرفت از بحران کرونا در صنایع مرتبط در زیرمجموعههای اقتصادی وابسته به صندوقهای بازنشستگی تشکیل و نتایج بررسیها در نشست بعدی در مرداد ماه ارائه شود.
زندگی همراه با آرامش و بی دغدغه حق بازنشستگان است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: زندگی همراه با آرامش و بی دغدغه حق بازنشستگان است، اگراین افراد نتوانند عزتمندانه زندگی کنند شاغلان نیز نسبت به آینده خود نا امید میشوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد شریعتمداری در نشستی مشترک با کانون صنفی بازنشستگان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت توسعه مدیریت و منابع این وزارتخانه که به منظور رفع مشکلات بازنشستگان و شنیدن دغدغههای آنها در مجموعه فرهنگی، ورزشی تلاش برگزار شد با بیان این مطلب اظهار داشت: تلاشهای ما در وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی همواره بر این بوده که مسیر بهبود شرایط زندگی برای این عزیزان هموار شود.
"محمد شریعتمداری " به تشریح اقدامات دولت تدبیر و امید در راستای افزایش حقوق، همسان سازی و رفاه بازنشستگان پرداخت و گفت: به رغم تمامی موانع، تلاش شد گامهای اساسی برای حل مشکلات و مسائل این عزیزان برداشته شود.
دراین نشست "غلامرضا پناه "، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی ضمن تکریم و تجلیل از بازنشستگان اظهار کرد: خدمت به این عزیزان در جامعه اسلامی ارزش محسوب میشود و بیش از همیشه باید در راستای رفع دغدغههای مهم آنان قدم برداشت و مشکلات معیشتی را برطرف کرد.
وی با قدردانی از رویکرد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حمایتهای های نقدی و غیر نقدی به رغم وجود بودجه مستقل گفت: برنامه وزارتخانه بهره گیری از امکانات و منابع موجود برای خدمت رسانی هر چه بهتر به بازنشستگان است.
پناه افزود: در این راستا خدمات مختلفی درزمینههای فرهنگی، اجتماعی و رفاهی نظیر امکانات درمانی مناسب، هتلها، استراحتگاهها و پرداختهای نقدی و غیر نقدی به بازنشستگان در سطح وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی فراهم شده است، همچنین در قدم بعدی به موضوع حقوق و معیشت این عزیزان به طور جدیتر پرداخته میشود.
آغاز نخستین جشنواره قصهگویی کودکان روستایی و عشایر
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، همزمان با شیوع موج دوم کرونا، با هدف پرکردن اوقات فراغت کودکان روستایی و عشایر و تقویت مهارت قصهگویی، گردآوری داستانهای بومی، قصههای محلی و فولکلور، «نخستین جشنواره قصهگویی کودکان روستایی و عشایر» را برگزار میکند. افزایش دانش اقتصادی و آشنایی با مفهوم پسانداز و تقویت روحیه آیندهنگری در کودکان از دیگر اهداف این جشنواره است.
تمام کودکان ۵ تا ۱۲ ساله روستایی و عشایر در سراسر کشور میتوانند برای شرکت در این جشنواره، یکی از قصههای بومی محل زندگی خود، یا قصه خیالی خود با محوریت شخصیت یک «قلک جادویی» را رو به دوربین تلفن همراه، تعریف کنند و ویدئوی ضبط شده را به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
کودکان علاقهمند روستایی و عشایر میتوانند تا تاریخ ۲۰ مرداد ویدئوهای ضبط شده خود را از طریق واتساپ به شماره ۰۹۱۲۷۹۸۴۴۰۲ یا ایمیل ghesegoo.saba@gmail.com ارسال کنند. برندگان جشنواره ۲۵ تا ۳۰ مردادماه معرفی خواهند شد.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در حال حاضر حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار بیمهشده و مستمریبگیر دارد و با حدود ۲ هزار کارگزاری در سطح کشور مشغول ارائه خدمات بیمهای است.