احمد المسماری سخنگوی شبه نظامیان تحت فرمان ژنرال حفتر با انتشار پیامی ویدئویی در شبکه های اجتماعی اعلام کرد بخشی از درآمدهای حاصل از استخراج و تولید نفت باید به این گروه برسد.
ژنرال حفتر همچنین خواستار آن است که درآمدهای حاصل از تولید نفت در یک حساب بانکی در یک کشور ثالث واریز شود و یک سازوکار عادلانه و منصفانه درآمدهای بخش نفت به اجرا گذاشته شود. یکی دیگر از شروط ژنرال حفتر برای اجازه استخراج و تولید نفت این است که بانک مرکزی لیبی مورد حسابرسی قرار گیرد.
سخنگوی شبه نظامیان تحت فرمان حفتر تاکید کرد تا زمانی که این شرطها محقق نشده اند، نیروهای ژنرال حفتر مانع از تولید نفت خواهند شد.
شرکت ملی نفت لیبی پنجم ژوئیه اعلام کرد یک فایل ویدئویی و صوتی در اختیار دارد که ثابت می کند میدان نفتی الشراره توسط مزدوران خارجی اشغال شده است.
طبق اعلام شرکت ملی نفت لیبی، مزدوران خارجی که چند روز پیش به بندر نفتی السدره در شرق لیبی نفوذ کرده اند، در حال تبدیل کردن این بندر به مقری برای خود هستند.
تولید نفت در کشور جنگزده لیبی تقریبا به صفر رسیده است. این اتفاق ژانویه گذشته زمانی افتاد که نیروهای طرفدار ژنرال خلیفه حفتر تاسیسات نفتی شرق لیبی را به اشغال خود درآوردند تا به این ترتیب دولت وحدت ملی لیبی مستقر در طرابلس را که از حمایت و مشروعیت بین المللی برخوردار است، از اصلی ترین منبع درآمدش محروم کنند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از طرابلس، لیبی که بزرگ ترین ذخایر نفت قاره آفریقا را در اختیار دارد، ظرفیت تولید روزانه یک میلیون و دویست هزار بشکه نفت را دارد اما تولید نفت در این کشور اکنون به علت مشکلاتی که در شش ماه اخیر گروههای طرفدار حفتر به وجود آورده اند به زیر یکصد هزار بشکه کاهش یافته است.
شرایط این کشور جنگزده که منابع نفتی عظیمی در اختیار دارد به گونه ای است که صف های طولانی در پمپ بنزین ها تشکیل می شود.
کارشناسان معتقدند نیروهای ژنرال حفتر که در برابر نیروهای دولتی لیبی متحمل شکست های سنگینی شده اند و از طرف دیگر با فشارهای فزاینده بین المللی نیز روبرو هستند، تلاش می کنند برون رفتی در مذاکرات سیاسی پیدا کنند. تحلیلگران می گویند ژنرال حفتر اکنون تلاش می کند از مسئله تولید نفت به عنوان اهرمی در مذاکرات سیاسی استفاده کند.
مقام دولت وفاق ملی: امارات، فرانسه و مصر از حفتر حمایت می کنند
رئیس شورای عالی حکومتی لیبی، سه کشور امارات عربی متحده، فرانسه و مصر را به حمایت از خلیفه حفتر فرمانده گروه موسوم به ارتش ملی لیبی متهم کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، خالد المشری در مصاحبه با این شبکه گفت: ما نگران آن هستیم که به علت حمایت های امارات، فرانسه و مصر از خلیفه حفتر، امکان دستیابی به توافق در لیبی فراهم نشود. همچنین حضور روسها ممکن است باعث تغییر تحولات در جنگ شود.
المشری افزود: خلیفه حفتر درباره توقف صادرات نفت از لیبی تصمیم گیرنده نیست، بلکه بازیچه دست دیگر کشورهاست. ما در برابر دوراهی قرار داریم.