رئیس بخش لرزه نگاری باند پهن پژوهشگاه زلزله شناسی:
وقوع زلزله قابل پیش بینی نیست
رئیس بخش لرزه نگاری باند پهن پژوهشگاه زلزله شناسی گفت: به هیچ وجه وقوع زلزله در زمان و مکان دقیق قابل پیش بینی از نظر علمی نیست.
دکتر غلام جوان دلویی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به وقوع حدود ۱۵ زلزله در منطقه فیروزکوه افزود: صبح امروز زلزلههای خفیفی به بزرگی ۲ تا ۴/۱ ریشتر در منطقه جنوب غرب فیروزکوه ثبت شده است.
وی اضافه کرد: این زلزلهها هر یک یا دو ساعت یکبار به وقوع پیوسته، اما از حدود ظهر تاکنون در یک سکون لرزهای قرار گرفته است.
دکتر جوان دلویی گفت: به هیچ وجه نمیتوان از نظر علمی تایید کرد که زلزلههای صبح پیش لرزه یا پس لرزه بوده اند.
وی افزود: امکان دارد تا یکسال دیگر هیچ اتفاقی نیفتد، اما این احتمال نیز وجود دارد که یک زلزله شدید را شاهد باشیم.
رئیس بخش لرزه نگاری باند پهن پژوهشگاه زلزله شناسی اضافه کرد: از نظر زمین شناسی این زلزلهها که در عمق ۸ تا ۱۵ کیلومتری زمین به وقوع پیوسته است میتواند ناشی از حرکت گسل فیروزکوه و گسلهای آن منطقه باشد، اما از آنجا که فاصله زیادی با گسل مشا - فشم که عامل زلزلههای دماوند بود، دارد، ارتباط زمین شناسی ندارد.
وی با بیان اینکه پژوهشگاه زلزله شناسی شبکهای کشوری است که در هر استان یک یا دو لرزه نگار دارد گفت: در منطقه فیروزکوه جاده چالوس، هشتگرد و قم لرزه نگارهایی داریم که با استفاده از لرزه نگارهای دانشگاه تهران برای تعیین محل وقوع زلزله کافیست.
رئیس بخش لرزه نگاری باند پهن پژوهشگاه زلزله شناسی افزود: برای تعیین رفتار گسلهای منطقه به تعداد بیشتری لرزه نگار نیاز داریم، اما به سبب هزینه بر بودن ایستگاههای دائم میتوان پیشنهاد کرد حدود ۵۰ لرزه نگار به مدت یک سال در منطقه مستقر شود تا بتوان رفتارهای گسلهای این منطقه را از نظر علمی بررسی کرد