به گزارش
خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی و فرهنگی خبرگزاری صدا وسیما، آقای سید جواد حسینی در گفتگوی تلویزیونی درباره اجرای طرح سنجش سلامت و آمادگی سلامتی نو آموزان امسال از ۱۵ تیر در سراسر کشور افزود: ما در شرایط کرونا به سر میبریم و زیست بوم کرونا خود را به سمت جامعه جهانی و ایران پرتاب کرده است و تمام فعالیتهای ما در عرصه آموزش و پرورش، سلامت، اقتصاد، اشتغال و ... تحت تاثیر کرونا است به همین علت اجرای این برنامه را یک ماه عقب انداخته ایم.
وی با بیان اینکه جوهره اصلی این برنامه، حفظ و ارتقای سلامت دانش آموز است گفت: ما یک ماه اجرای این طرح را عقب انداختیم که خود را با زیست بوم کرونا آمیختهتر و مهیا کنیم، اما شاید این سوال به وجود آید که چرا این طرح را اجرا میکنیم.
آقای حسینی افزود: برای اجرای این طرح ضرورتهایی داریم که مصوبه هیئت دولت، اساسنامه سازمان و قانون برنامه پنج ساله که احکام آن تکرار شده از جمله آنهاست.
وی گفت: این برنامه به ارتقای کیفیت آموزش کمک میکند و باید آسیب دیدگان بینایی، شنوایی، ناتوانان ذهنی و جسمی و حرکتی و بچههای اوتیسم را از طریق این برنامه شناسایی و جای دهی مناسب کنیم.
آقای حسینی درباره به تعویق انداختن اجرای این طرح افزود: اجرا شدن یا نشدن سنجش سلامت نو آموزان، به ستاد مقابله با کرونا در استانها واگذار شده است مثلا در استانهای خراسان و لرستان اجرای طرح، دو هفته به عقب افتاده است.
وی با بیان اینکه تشخیص این کار برعهده ما نیست، اما با مجوز ستاد مقابله با کرونا این طرح را آغاز کرده ایم گفت: ما ۱۳ اقدام برای این کار انجام دادیم. اولا این طرح را در ابتدا برای دانش آموزان بدو ورود اجرا میکنیم، ثانیا پایگاههای سنجش سلامت را به ۲۰۰ پایگاه افزایش داده ایم و ثالثا در سنوات گذشته ۴۲ نفر را در روز پذیرش میکردیم.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی افزود: قبلا در این خصوص اتاق انتظار برای والدین نداشتیم، ولی اکنون اتاق انتظار مهیاست، پیشتر برای سنجش سلامت ۱۵ دقیقه وقت میگذاشتیم، ولی اکنون این زمان به ۳۰ دقیقه افزایش یافته است تا بتوانیم کار سنجش را آرامتر و مهیاتر انجام دهیم.
وی گفت: درحال حاضر برای از بین بردن تراکم جمعیت، امکان اینکه پایگاههای ما در نوبت بعدازظهر هم کار انجام دهند وجود دارد. همچنین ضدعفونی کردن نوآموزان، نحوه پرداخت هزینهها از طریق دستگاه کارتخوان (پُز) امکان پذیر شده است و همه شیوه نامههای بهداشتی رعایت میشود.
آقای حسینی درباره ازدحام در ساعاتی از روز افزود: ما طوری برنامه ریزی کرده ایم که در اتاق انتظار تعداد کمی حضور داشته باشند. اگر ازدحامی مشاهده شده است به دلیل رعایت نکردن الزامات و اینکه خانوادهها سر وقت مراجعه نکرده اند، بوده است. اولا در ۶۰ هزار مدرسه دوره ابتدایی و پایگاه اولیه نوبت دهی شده است و در طول روز ۲۰ سنجش انجام میشود.
وی همچنین درباره نحوه ثبت نام نوآموزان گفت: وقتی خانوادهها برای ثبت نام دانش آموزان به مدارس مراجعه میکنند به شکل طبیعی در همان محل نوبت دهی صورت میگیرد و از طریق سایت هم این امکان برای افرادی که نوبت نگرفته اند، وجود دارد.
آقای حسینی گفت: خانوادهها ۲۵۰ هزار نوبت دهی انجام داده اند که به نسبت سنوات گذشته استقبال مردم بسیار خوب بوده است