کشتارگاههای خراسان رضوی مجهز به پیشسردکن
کشتارگاههای خراسان رضوی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو مجهز به اتاق پیش سردکن هستند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: این استان دارای چهار
کشتارگاه صنعتی دام در شهرستانهای نیشابور، تربتجام، مشهد و فریمان است که مجهز به اتاق پیش سردکن هستند.
دکتر محمد رشتیباف افزود: انتقال تب کریمه کنگو از دام به انسان در فصل گرما و در فصول بهار و تابستان افزایش مییابد و تنها راه مقابله با انتقال این بیماری رعایت اصول بهداشتی نظیر نگهداری لاشه دام در اتاق پیش سردکن، پرهیز از کشتار غیرمجاز دام، نظارت بر کشتار دام و سمپاشی جایگاه دام است.
وی گفت:نگهداری گوشت دام بعد از کشتار به مدت ۲۴ ساعت در اتاق پیش سردکن نقش مهمی در پیشگیری از انتقال بیماری مشترک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از دام به انسان دارد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به ابتلای ۱۵ نفر در تربتجام به تب کریمه کنگو افزود: دو برادر که در یکی از روستاهای تربتجام مبادرت به کشتن گوسفند به طور سنتی کرده اند و بدون گذاشتن لاشه دام در یخچال به مدت ۲۴ ساعت، جگر آن را بلافاصله در جمع خانوادگی به مصرف رساندند که باعث انتقال بیماری از دام به انسان شدند.
هماکنون جمعیت دام خراسان رضوی بیش از هشت میلیون راس دام سبک و سنگین است.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود.