پاییز به احتمال زیاد شیوع کرونا در کشورمان بیشتر میشود
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در فصل پاییز به احتمال زیاد در نیمکره شمالی از جمله ایران اوضاع شیوع بیماری کرونا از هم اکنون بدتر میشود.
دکتر ایرج حریرچی در بازدید از بخش ویژه مبتلایان بستری بیمارستان بقیه الله و بخش اهدای پلاسمای بهبود یافتگان از کرونا در مصاحبه با خبرنگار حوزه بهداشت گروه علمی و فرهنگی خبرگزاری صدا و سیما افزود:من از مردم درخواست میکنم که با توجه به این که در فصل پاییز وضعیت سختتر میشود نکات بهداشتی را رعایت کنند.
معاون کل وزیر بهداشت گفت: بیمارستان بقیه الله یکی از مهمترین و اصلیترین بیمارستانهایی بود که در دوره شیوع ویروس کرونا بیشترین خدمت دهی را به بیماران داد چنانچه در روزهای اوج این بیماری تا ۵۵۰ بیمار کرونایی در این بیمارستان بستری بودند.
وی افزود: در این بیمارستان ۷۰ نفر از کارکنان درگیر این ویروس و ۳ نفر از آنها شهید خدمت (سلامت) شدند.
دکتر حریرجی با بیان این که در فصل پاییز نیمکره شمالی از جمله ایران اوضاع شیوع این ویروس بدتر از الان میشود، افزود: کارکنان بیمارستانها فرسوده شدند و هم اکنون در این بیمارستان (بقیه الله) ۷۰ نفر از پرسنل در حال قرنطینه هستند ما از مردم خواهش میکنیم که نکات بهداشتی را رعایت کنند و از هرگونه اجتماع بپرهیزند.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مردم به نکات بهداشتی توجه و از ماسک استفاده کنند و دستان خود را مرتب شستشو دهند.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص محدودیت ساعت کاری با توجه به شیوع ویروس کرونا گفت: ساعت کاری کارکنان دولت تا ساعت ۱۴ و نیم شده است و در ستاد ملی کرونا پیشنهادهایی مطرح شده از جمله این که درخواست محدودیت هرگونه تجمع بالای ۱۰ نفر را مطرح کردند و سلامت مردم برای ما در اولویت قرار دارد.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: ما نخبگان و رتبههای برتر کنکور را داریم که جزو کارکنان متخصص بیمارستانها بودند و متأسفانه به این ویروس مبتلا شدند و هم اکنون در قرنطینه هستند.
اخطار و پلمپ اصناف در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در صورتی که اصناف، نکات بهداشتی را رعایت نکنند پس از اخطار اول به آنها، پلمپ یک هفتهای و در صورت ادامه آن پلمپ به مدت یک ماه و نیز پلمپ دائم صورت میگیرد.
ایرج حریرچی در بازدید از بخش ویژه بستری بیماران کرونایی در بیمارستان بقیه الله و بخش اهدای پلاسمای این بیمارستان در خصوص رعایت نکردن نکات بهداشتی از سوی اصناف و نظارتهای کم مسئولان از این اصناف افزود: دیروز در ستاد ملی کرونا قطعنامه جدیدی تصویب و کارگروه ویژه برای نظارت تشکیل شد.
وی گفت: این کارگروه چند لایه دارد که در لایه اول درخواست ما از خود مردم است که به ارائه دهندگان خدمات توجه کنند و مردم خودشان ناظر اول باشند. لایه دوم در خصوص انجمنهای صنفی و تشکیلات صنفی است که نظارتهای لازم را داشته باشند و لایه بعدی وزارتخانههای مربوطه هستند که بر فعالیت این اصناف نظارت میکنند.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هشدار درخصوص رعایت نکردن نکات بهداشتی اصناف افزود: ما هشدار میدهیم و به گروههای نظارتی اختیار کامل و تمام داده شده که اگر اصنافی، مقررات و اصول درباره کرونا را رعایت نکنند بعد از اخطار اول، اختیار پلمپ به مدت یک هفته داده میشود و در صورت ادامه رعایت نکردن نکات بهداشتی، پلمپ یک ماهه و بعد از آن پلمپ دائم داده میشود.
وی افزود: اصناف میدانند که معنی پلمپ چیست یعنی اینکه بدون هیچ موردی به قوه قضاییه باید مراجعه کنند و پیگیر فعالیت خود باشند.
دکتر حریرچی تاکید کرد: دولت با متخلفان برخورد میکند.
در ادامه دکتر حریرچی همچنین در بازدید از بخش اهدای پلاسمای بهبود یافتگان کرونای بیمارستان بقیه الله گفت: در این بخش از بیمارستان بسیاری از پرستاران و کادر درمانی که خودشان به این بیماری مبتلا شده بودند بعد از بهبود سلامتی درجه ایثار و فداکاری آنها به حدی رسیده که پلاسمای خون خود را برای بهبود مبتلایان به این ویروس اهدا میکنند.
وی افزود: ما از مردم درخواست میکنیم که افرادی که به این ویروس مبتلا شدند و بهبود یافتند حتما در این امیر خیر شرکت کنند.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پلاسما مانند بانک نیست که گلبول خون آنها پایین بیاید بلکه بعد از اهدای پلاسمای خون خود به همان میزانی که اهدا میکنند میزان پلاسمای خون برای آنها تهیه میشود و سطح ایمنی آنها ایمن میماند.